Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έγκλημα και Τιμωρία»: Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία» στο Θέατρο Ελεάρ το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 21:00

Για να δηλώσετε συμμετοχή αφήνετε σχόλιο κάτω από άρθρο το όνομά σας και τον φίλο/η που θέλετε να δείτε την παράσταση και κάντε share το άρθρο στο προφίλ σας. 

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς 

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

 

Έγκλημα και Τιμωρία

του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου

Για 16 παραστάσεις
από τις 17 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 23 Ιανουαρίου 2022

Στο νέο Θέατρο ΕΛΕΡ

Τη χρονιά́ που διανύουμε συμπληρώνονται 200 χρονιά από τη γέννηση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι (1821-1881). Σαν φόρο τιμής στον ίδιο και στο έργο του, η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί το «Έγκλημα και Τιμωρία». Πρόκειται για τη βραβευμένη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι από τους Marilyn Campbell και Curt Columbus, που αφηγείται την ιστορία μέσω των τριών βασικών ρόλων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ. Το σκηνικό́ της παράστασης είναι δημιουργία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου. Στους τρεις ρόλους θα δούμε τρεις νέους ηθοποιούς, τους Νικόλα Μίχο, Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Χριστίνα Τασκασαπίδου. Ζωντανή μουσική από σκηνής η Ελένη Φουρλάνου (βιόλα).

Η Όλια Λαζαρίδου σημειώνει: «Στο “Έγκλημα και Τιμωρία” ένας νεαρός φοιτητής φτάνει στο φόνο διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική́ αδικία και καταγγέλλοντας την, αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να εγκληματήσει κάνεις, όταν το κάνει για να προσφέρει στο κοινό́ καλό́. Και αν είναι λογικό́ να θεωρείται ο ίδιος ένοχος, τη στιγμή́ που όσοι κάνουν πολέμους ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους.

Αυτά́ τα ερωτήματα καθώς και η βασανιστική́ μεταφυσική́ ανησυχία που διαπερνάει το έργο του Ντοστογιέφσκι, ίσως μοιάζουν παράταιρα, σε μια εποχή́ που τη συνείδηση υπνωτίζει ο ήχος του πληκτρολογίου.

Παλεύοντας με τη φτώχια, την ανέχεια και τη ρηχή́ εποχή́ μας, κάποιοι νέοι κατορθώνουν να κάνουν την υπέρβαση. Παίρνουν φορά και μέσα απ’ τα σκοτάδια βγαίνουν κάποτε στο φως. Αυτοί είναι λίγοι. Όμως στη σκέψη μου βρίσκονται όλοι οι νέοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μίζερες εποχές, με κομμένα γόνατα, με ελάχιστα χρήματα και με τον κυνισμό́ που γεννάει η απελπισία.

Σε αυτούς αφιερώνω νοερά́ αυτή́ την παράσταση».

Το θέατρο

Το Θέατρο ΕΛΕΡ, που δανείζεται το όνομά του από τη φράση του Θουκυδίδη «Ελπίς τε και Έρως επί παντί» και βρίσκεται στην οδό Φρυνίχου 10 στην Πλάκα, ανακαινίστηκε εκ θεμελίων με πολλή αγάπη, προσπάθεια και επιμονή κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Είναι ένας χώρος μοντέρνος και φωτεινός, πλήρως εξοπλισμένος τεχνολογικά για τις ανάγκες των δημιουργών, που μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης Έγκλημα και τιμωρία, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου εγκαινιάζει τη φετινή, πρώτη σαιζόν του Θέατρο ΕΛΕΡ.

Συντελεστές:

Διασκευή́: Marilyn Campbell και Curt Columbus

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας

Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου

Σκηνογραφία: Χρήστος Μποκόρος

Φωτισμοί: Ζαφείρης Επαμεινώνδας, Θωμάς Οικονομάκος

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Γεωργιάδου

Παίζουν: Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασαπίδου

Για 16 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Διάρκεια: 70 λεπτά


Θερμές ευχαριστίες στους: Εύα Στεφανή, Ουρανία Κρασάκη, Γιώργο Μουρατίδη
Η παράσταση επιχορηγείται από́ το ΥΠ.ΠΟ.Α

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό́/ 8 ευρώ ΑμεΑ, φοιτητικό́ και άνω των 65

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/egklima-kai-timoria-theatro-eler/

Θέατρο ΕΛΕΡ - Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) - Τηλ: 211 735 3928

www.eler-theater.gr - Facebook & Instagram: @elertheater