Ο πραγματικός σκοπός του Bitcoin

Main navigation

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το δολάριο έχουμε άλλα κρυπτονομίσματα που έχουν τιμή συνδεδεμένη με την τρέχουσα αποτίμηση του bitcoin. Το μυστικό εδώ είναι ότι τα νομίσματα αυτά έχουν πιο εύκολους αλγόριθμους και ίσως κάποια από αυτά να… αποδίδουν κάποιο κέρδος και σε αυτή την ζωή -και όχι μόνο στην άλλη, όπως το bitcoin. Φυσικά και εδώ, όπως συμβαίνει και με τα κρυπτονομίσματα στον πραγματικό κόσμο, όλοι θέλουν να διακρατούν bitcoin και όχι Etherium ή Monero, με τον ίδιο τρόπο που όλοι θέλουν να έχουν στα χέρια τους δολάρια και όχι γουάν ή γεν.

Ο τελευταίος τρόπος για να μπει κανένας στον πυρετό των κρυπτονομισμάτων είναι να αγοράσει bitcoin όπως θα αγόραζε οποιοδήποτε χρηματιστηριακό προϊόν. Τι σημαίνει όμως να αφήσει κανείς επί ολόκληρα 24ωρα ένα μηχάνημα να λύνει πολύπλοκους αλγόριθμους; Ενεργειακά σημαίνει ότι η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων ισοδυναμεί με την κατανάλωση ενέργειας όλης της Ελλάδας για 6 μήνες.

Πως να αγοράσετε Bitcoin - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σημαίνει ότι στην Ισλανδία αυτή την στιγμή η ενέργεια που καταναλώνεται για αυτό τον σκοπό είναι μεγαλύτερη από όλη την άλλη δραστηριότητα της χώρας σπίτια-επιχειρήσεις-βιομηχανία ή όπως θα έγραφαν οι New York Times σε πολύ έναν πολύ γλαφυρό τίτλο «Δεν υπάρχει τίποτα εικονικό στην ενεργειακή αδηφαγία του Bitcoin». Εκτός από το κόστος του εξοπλισμού, στο κόστος απόσβεσης της επένδυσης δεν υπολογίστηκε ποτέ το κόστος του ρεύματος.

Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, το κόστος απόκτησης ενός ολόκληρου Bitcoin στην Ελλάδα, την Κύπρο την Αυστραλία και την Νικαράγουα θα ήταν 9.

Γιατί Η Κίνα Προωθεί Το Bitcoin Και Πως Θα Επηρεάσει Τα Κρυπτονομίσματα?

Στις πρώτες περιπτώσεις με τη σημερινή αξία του Bitcoin -ενώ γράφεται αυτό το κείμενο- να είναι 8. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κίνα δημιουργούνται τα τρία τέταρτα των νέων νομισμάτων που μπαίνουν σε κυκλοφορία και διακρατώνται από τους ιδιοκτήτες τους. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι, με βάση τον παραπάνω υπολογισμό, και το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που απαιτείται παράγεται στην Κίνα η οποία δεν φημίζεται ακριβώς για τις οικολογικές τις μεθόδους στην παραγωγή ενέργειας Όπως κάθε όμορφη τουλίπα αυτού του τόπου, έτσι και το όμορφο και μυστηριώδες Bitcoin έφτασε στα όριά του.

Η κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είχε φτάσει να είναι -στις καλές μέρες- κοντά στο 1 τρισ. Η ευκολία αγοράς επί πιστώσει μέσω καρτών, που προσφερόταν στους επιδόξους πιονέρους, τελείωσε. Οι παραδοσιακές τράπεζες τράβηξαν την πρίζα πριν να είναι πολύ αργά για τις ίδιες. Σίγουρα υπάρχει κόσμος που αγόρασε το νόμισμα δανειζόμενος, όταν είχε τιμή Σε αντίθεση με μια φούσκα ακινήτων ή μια φούσκα αυτοκινήτων, οι τράπεζες δεν θα είχαν στα χέρια τους ούτε τουλίπες για να τις μοιράζει η μία στην άλλη.

Ναι, τα κρυπτονομίσματα τα σκότωσε το υπάρχον status quo, αλλά, εδώ που τα λέμε, τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει; Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι 1. Και από αυτούς δεν γνωρίζουμε καν ποιοι είχαν πρόσβαση ακόμα στα νομίσματά τους. Υπάρχει μεγάλο μερίδιο ανθρώπων που δεν έχει πρόσβαση στα νομίσματά τους, γιατί έχει ξεχάσει τους κωδικούς, ή γιατί τα είχε αποθηκεύσει σε σκληρούς δίσκους και στικάκια που κάποια στιγμή απλά χάλασαν ή πετάχτηκαν.

Οι ιστορίες που αφηγούνται τέτοιοι άνθρωποι στο internet είναι ατελείωτες. Και όλοι αυτοί δεν έχουν κανέναν τρόπο να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στα νομίσματά τους. Δεν είναι σαν να έχουν ξεχάσει τον κωδικό για το email τους ή για το facebook. Είναι πιο πολύπλοκο, φτιάχτηκε για να είναι πιο πολύπλοκο με γνώμονα την ασφάλεια.

Και αν κάτι έχει να μας διδάξει το bitcoin στο ζήτημα της ασφάλειας είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ασφαλές νόμισμα. Χιλιάδες προσπάθειες έχουν γίνει κατά καιρούς για να κλαπούν νομίσματα από ένα πορτοφόλι και να βρεθούν σε ένα άλλο και αρκετές από αυτές πετυχαίνουν. Πέρα από τους επιδόξους επενδυτές και πιονέρους, υπάρχουν και οι επίδοξοι χάκερ Ρώσοι, Κινέζοι, Έλληνες —λίγη σημασία έχει ηδονίζονται στην ιδέα του εύκολου χρήματος.

Και θα κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν, ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι παίζεται στο δικό τους τερέν. Μην ξεχνάμε ότι τα κρυπτονομίσματα έγιναν διάσημα μετά από επιθέσεις σε εταιρίες και οργανισμούς, όπου χιλιάδες αρχεία κλειδώνονταν και ο μόνος τρόπος ανάκτησης τους ήταν η πληρωμή λύτρων στους Hackers σε bitcoins. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το bitcoin σπάνια χρησιμοποιείται ως νόμισμα συναλλαγών. Όλοι το χρησιμοποιούν σαν αμοιβαίο κεφάλαιο, ουσιαστικά περιμένοντας να ανέβει η αξία του.

Η ιδέα του να χρησιμοποιείς την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σου, επειδή έτσι κι αλλιώς θα τον άφηνες ανοικτό, ή γιατί δεν χρησιμοποιείς όλη την ισχύ του και άρα θα μπορούσες να την εκμεταλλευτείς με άλλο τρόπο, είναι πολύ πιο παλιά από το bitcoin. Οι ρίζες αυτής της ιδέας ξεκινούν στο μακρινό , όταν το Πανεπιστήμιο του Stanford ανακοινώνει το project « [email protected] ».

Ανταλλακτήρια bitcoin σε καταστήματα ψιλικών

Η ιδέα είναι απλή. Θα σας δώσουμε ένα πρόγραμμα που θα τρέχει στον υπολογιστή σας, με το οποίο θα μοιράζεστε την επεξεργαστική σας ισχύ με εμάς. Τι θα κάνει ο υπολογιστής σας; Προσομοίωση αναδίπλωσης πρωτεϊνών. Η ιδέα είναι ότι, εάν για το κοινό καλό ο κόσμος μοιράζεται την επεξεργαστική του ισχύ, είναι πολύ πιθανό, παράλληλα με τους υπερυπολογιστές που διαθέτει ήδη το Stanford για αυτό τον σκοπό, να βρεθεί πιο γρήγορα η θεραπεία για μια ασθένεια, είτε είναι καρκίνος είτε είναι αλτσχάιμερ.

Το γιατί κανένα δελτίο ειδήσεων δεν έχει αφιερώσει 18 χρόνια τώρα ούτε ένα λεπτό σε αυτή την ιδέα, αλλά μόνο στο bitcoin, απαντήστε το μόνοι σας.


 1. Οι Έλληνες χάκερ που «γονάτισαν» το Facebook?
 2. Αγοράστε και πωλούν Bitcoins στην Κολομβία.
 3. πτώση στην τιμή bitcoin σήμερα?
 4. Post navigation.

Μια είδηση που είναι μεν κωμικοτραγική, αλλά όμως αυτή έφτασε στον αναγνώστη, είναι ότι Ρώσοι επιστήμονες σε απόλυτα κρυφή πυρηνική τοποθεσία, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους υπερυπολογιστές που είχαν στη διάθεσή τους για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα και φυσικά έγιναν σχετικά γρήγορα αντιληπτοί. Με άλλα λόγια, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτό με σκοπό το κέρδος, κινδυνεύοντας όμως να χάσετε την επένδυσή σας. Δεν αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΚΤ η απαγόρευση ή η κανονιστική ρύθμιση του bitcoin ή άλλου κρυπτονομίσματος.

Όμως, επειδή δεν εξασφαλίζεται η προστασία του καταναλωτή, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί. Αρχική Ενημέρωση Επεξηγήσεις Τι είναι το bitcoin. Page Content.

Το bitcoin αποκαλείται «εικονικό νόμισμα». Όμως, τι είναι ακριβώς το bitcoin; Ποια είναι η σημασία του για τα πραγματικά νομίσματα; Στην ουσία είναι μια ψηφιακή μονάδα αξίας που μπορεί να ανταλλάσσεται ηλεκτρονικά. Είναι μεν ψηφιακό αλλά δεν είναι νόμισμα.

Κρυπτογραφικά στοιχεία ενεργητικού: εξελίξεις και προοπτικές

Γιατί όχι; Δεν υποστηρίζεται από κανέναν Το bitcoin δεν εκδίδεται από κάποια κεντρική δημόσια αρχή. Δεν είναι ένα γενικά αποδεκτό μέσο πληρωμής Εάν το bitcoin ήταν νόμισμα, θα είχατε λογικά τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε ευρέως. Δεν προστατεύονται οι χρήστες Τα bitcoin μπορούν να κλαπούν από χάκερς.

Είναι υπερβολικά ασταθές Ένα νόμισμα θα πρέπει να αποτελεί αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης της αξίας, ώστε να μπορείτε με σιγουριά να αγοράζετε σήμερα, αλλά και του χρόνου, περίπου την ίδια ποσότητα αγαθών.


 • Πώς να μεταφέρετε το Bitcoin στο Skrill.
 • Footer Menu!
 • Bottom Menu.
 • Μανώλης Σφακιανάκης: Ψηφιακό έγκλημα, η επόμενη γενιά – !
 • Εάν δεν είναι νόμισμα, τότε τι είναι; Το bitcoin είναι μια δραστηριότητα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Θα απαγορεύσει η ΕΚΤ τα bitcoin; Δεν αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΚΤ η απαγόρευση ή η κανονιστική ρύθμιση του bitcoin ή άλλου κρυπτονομίσματος. Πηγή: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Δημοσιεύθηκε: 13 Φεβρουαρίου Η ανωτέρω παρουσίαση γίνεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας.