Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ζαχίρ: Μαγειρεύοντας το όνειρο (Video)

Πηγή: viewtag.gr 

Ο Ζαχίρ, είναι ο παίκτης που αποχώρησε χθες από το Master Chef. Όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι το παιδί που έχει να δει 19 χρόνια τη μάνα του, το παιδί που έχασε τ’ αδέρφια του στον πόλεμο, είναι ο “βρωμομετανάστης” που δεν του έδιναν δουλειά πουθενά.

Ο Ζαχίρ είναι ο άνθρωπος που κατάφερε με την παρουσία του να μετατρέψει ένα τηλεπαιχνίδι στο καλύτερο αντιρατσιστικό ρεπορτάζ που έμπαινε κάθε μέρα στα σπίτια των τηλεθεατών (με τις υψηλές τηλεθεάσεις που σημειώνει η εκπομπή).

 

Το ήθος και επιμονή του να κυνηγήσει το όνειρό του – όπως κάθε νέος άνθρωπος –  σε συνδυασμό με τη ζωή που έχει βιώσει ως πρόσφυγας γινόταν κάθε βράδυ μέσα την τηλεόραση – από τα πιο επιδραστικά ΜΜΕ – ένα “μάθημα” κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

Ομοίως εξαιρετικό παράδειγμα αποδοχής και συνύπαρξης έδωσαν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του μαγειρικού τηλεπαιχνιδιού με κορυφαίο τον Καλύμνιο Παντελή που χθες την ώρα της αποχώρησης του Ζαχίρ του είπε: Ξέρεις ότι κέρδισες έναν αδελφό, κι εγώ έχω πλέον οκτώ αδέλφια. Μια ειλικρινής και ανθρώπινη στιγμή σε μια τηλεοπτική εκπομπή που κατά βάση είναι ανταγωνιστική. 

Δεν πιστεύω ότι οι αρρωστημένοι ρατσιστές θα έγιναν καλύτεροι άνθρωποι βλέποντας την εκποπμή – όσο κι αν επιμένω να προσπαθώ να είμαι ρομαντικός. 

Ως πατέρας πάντως χαίρομαι που τα παιδιά μου παρακολούθησαν επί τόσους μήνες έναν άνθρωπο, τον Ζαχίρ, να προσπαθεί. 

Δεν πιστεύω επίσης ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορεί να έχουν την τύχη του Ζαχίρ: να αγαπηθούν και να πετύχουν το όνειρό τους – Δυστυχώς! 

Όμως ο Ζαχιράκος – όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά οι συμπαίκτες του και οι σεφ-κριτές – είναι μια καλή στιγμή τηλεόρασης που τελικά μπορεί να δώσει θετικά παραδείγματα και να κερδίσει σε τηλεθέαση χωρίς να τρομάζει, να εξευτελίζει και να πουλάει φτήνια. 

Σε μια εποχή που οι φασίστες και οι ρατσιστές της διπλανής πόρτας, (που τους ξέρουμε και ίσως τους αγαπάμε αλλά μας τρομάζουν με το ρατσιστικό τους μένος) γίνονται πιο επικίνδυνοι από τους με τη βούλα χρυσαυγίτες, ο Ζαχίρ και η ατάκα του: Δεν τα παρατάω είναι το αντίδοτο!  

Και αφήνει μια γλυκιά επίγευση…! 

 

Πολυμέσα

bookfeed_konstantinidis

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Αποκτήστε τα μ' ένα κλικ εδώ!

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία