Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

«Knives Out»: Ένα ικανοποιητικό σκηνικό αποδόμησης της κλασικής ντετεκτιβικής ιστορίας Κύριο

Σοφία Γεωργουλιάνη

 

KNIVES OUT

Ο πατριάρχης μιας αριστοκρατικής και ζάπλουτης οικογένειας γιορτάζει τα 85α γενέθλια στην πολυτελή του βίλα παρουσία σύσσωμης της αγίας οικογένειας του. Κι ενώ, η λάμψη του πάρτυ δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεφτίσει, ο ηλικιωμένος άντρας ,το ίδιο βράδυ, κόβει το λαιμό του.

Η υποτιθέμενη, αυτή, αυτοκτονία δίνει την ευκαιρία στο διάσημο ντετέκτιβ Μπενούα Μπλανκ (Daniel Craig) να επιβλέψει προσωπικά τις έρευνες και να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η αγία οικογένεια έχει από καιρό απολέσει το φωτοστέφανο της αθωότητας και πως η εξολόθρευση του «παππού» ήταν, τελικά δικό της έργο.

knives out texnes plus2

Ο Ράιαν Τζόνσον δημιουργεί, εδώ, με μαεστρία ένα ικανοποιητικό σκηνικό αποδόμησης της κλασικής ντετεκτιβικής ιστορίας, χτίζοντας με συνέπεια έναν αγωνιώδη πλην κωμικό ρυθμό. Με σύμμαχο του, μάλιστα, ένα σενάριο που προσπαθεί με επιδεξιότητα να πιάσει στη φάκα του μεγαλοαστικά ταμπού, δημιουργούν, από κοινού μια απολαυστική σάτιρα στο εδώ και τώρα της μεγαλοαστικής Αμερικής. Ενώ, με όπλο στη φαρέτρα του ένα all star cast αξιώσεων (Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Toni Colette, Christopher Plummer) αποσπά ερμηνείες που ξέρουν να αποφεύγουν πιθανές τούμπες από το σκοινί που ενώνει αθωότητα και ενοχή.

Όσο, όμως, και αν το θέαμα μοιάζει εν γένει διασκεδαστικό, αυτό είναι ακριβώς και το ταβάνι στο οποίο κατορθώνει να φτάσει. Μία πρέζα πρωτοτυπίας σε μια ιστορία δολοφονίας η οποία ,όμως, χρειαζόταν κουταλιές ολόκληρες πρωτοτυπίας προκειμένου να απογειώσει ένα είδος που μας έχει, ανά τα έτη, προσφέρει αφειδώς η 7η τέχνη.

2/5

Πολυμέσα

tp250X300PAGAKI

anixnos250x300

warplanes250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία