Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2018

Τριήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίωνκαι το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO στις 27, 28 και 29 Απριλίου σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και πλατείες και δρόμους, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδα και δρώμενα με ελεύθερη είσοδο.
 
Ο φετινός εορτασμός θα ξεκινήσει με μια ημερίδα για τον αρχαίο ελληνικό χορό με καλεσμένους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και καλλιτέχνες οι οποίοι θα φωτίζουν διαφορετικές όψεις της τέχνης του χορού στην αρχαιότητα, μερικές φορές και τη σύνδεσή της με το παρόν των παραδοσιακών μας χορών.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν με παράσταση από ποικίλους σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς διάφορων εθνοτήτων.
 
Ανήμερα της Παγκοσμίας Ημέρας Χορού, αφρικανικά κρουστά και εντυπωσιακοί χοροί afro fusion θα κυριαρχήσουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ενώ θα πραγματοποιηθεί δρομικό δρώμενο με διαδρομή Θησείο- Αρχαία Αγορά- Αδριανού- Κυδαθηναίων.
 
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η σκηνή στην πλατεία Κεραμεικού θα πλημμυρίσει με ποικίλα σχήματα και βήματα. Θα ζωντανέψουν χοροί της στεριανής και νησιωτικής Ελλάδας, αρχαιοελληνικοί και λαϊκοί, γνωστοί και άγνωστοι χοροί άλλων χωρών, όπως belly dance, χοροί σαλονιού, σύγχρονοι στροβιλιστικοί, αλλά και πολλές άλλες μορφές χορού.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:
 
Παρασκευή 27 Απριλίου
17:00-22:00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο)
Ημερίδα «Ερμηνεύοντας τον αρχαίο Ελληνικό χορό» σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου
 
Σάββατο 28 Απριλίου
17:00-20:00 Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ομόνοιας
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα είδη χορού σε συνεργασία με τον «Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Σύλλογο» 
 
Κυριακή 29 Απριλίου
14:00-15:00 πλατεία Αγ. Ειρήνης
Μουσικοχορευτικό δρώμενο με το σχήμα “Kamperia Percation” - Αφρικανικά Κρουστά του Γιώργου Φασόλη και afrofusion χορούς.
 
17:00-18:30 Θησείο - Αρχαία Αγορά - Αδριανού - Κυδαθηναίων
Περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» με την Ομάδα  Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου. Θα συνοδεύσει το μουσικό σχήμα άσκαυλων «Φυσηλάτες».
 
19:00-23:00 πλατεία Κεραμεικού
Κεντρική εκδήλωση με διάφορα είδη χορού (ελληνικοί παραδοσιακοί, νησιώτικοι, λαϊκοί, πολυνησιακοί, ευρωπαϊκοί, κ.λ.π.)
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
 

bookfeed_konstantinidis

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Αποκτήστε τα μ' ένα κλικ εδώ!

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία