Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Προσωπική Συμφωνία»

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση  «Προσωπική Συμφωνία»,  Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Από Μηχανή Θέατρο. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε τη   σελίδα του texnes-plus στο facebook,   σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και οι νικητές  θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχολίστε το όνομά σας, μοιραστείτε το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

Για ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Το Από Μηχανή Θέατρο παρουσιάζει 

«Προσωπική Συμφωνία» 

( Λήψη  πλευρών )

του Ροναλντ Χάργουντ

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

ΣΤΟ  Από Μηχανής Θέατρο  παρουσιάζεται ΓΙΑ δεύτερη Χρόνια Το βραβευμένο αριστούργημα  «Προσωπική Συμφωνία»  ( Λαμβάνοντας πλευρές)  ΤΟΥ Ρόναλντ Χάργουντ ΣΕ  σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 30 Οκτωβρίου.

Ένα πολιτικό θρίλερ με έντονες συγκινήσεις και ανατροπές, μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν για τη σημασία και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα, παίρνει θέση στις "μικρές" και "μεγάλες" μάχες του yesterday, today, tomorrow .

Σε μια συνάθροιση πρωταγωνιστών διαφορετικών γενεών, η παράσταση κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έδωσε στον  Νικήτα Τσακίρογλου  μία από τις καλύτερες ερμηνείες του καριέρα του, στον  Χρήστο Βαλαβανίδη μια  σπουδαία θεατρική στιγμή και στον  Αλέξανδρο Μπουντούμμη ένα  σταθμό ρόλων στη σκηνική του πορεία.

Λίγες λέξεις για το έργο:

Στην Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβενγλέρ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι 'αυτό και χαίρει του ευεργετήματος του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β 'Παγκόσμιου Πολέμου, στο κατεχόμενο Βερολίνο, ο Φουρτβενγκλέρ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε διερεύνηση από τους Αμερικανούς. Τον ανακριση του μαζεστρου αναλαμβάνει ο μεγαλοπρεπής Άρνολντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε Νάϊζης στρατιώτης και εκμεταλλεύτηκε τις προνομίες που προσέφερε το Κόμμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ελάχιστα αυτά, τα επιχειρήματα της Φουρτβενγκλέρ σχετικά με τη «διατήρηση της γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», έρχονται σε σύγκρουση με τις μόνιμες αναμνήσεις του Μαγαθάρχη από τις συγκεντρώσεις στρατοπέδρους και τους πολυάριθμους νεκρούς.

«Στα όρεπά του τοποθετείται η Χάργοτς της δράσης της Προσωπικής Συμφωνίας, η ιδανική σκηνική του πολέμου που μόλις έχει τελειώσει. Ή μάλλον δεν έχει τελειώσει. Διότι ακόμα και αν υπήρξε παύση της πυρός, τα πρόσωπα του έργου κουβαλάνε την οδύνη και τις μνήμες αυτού του πολέμου.

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν καθαροί νικητές. Πρόκειται για μια συνθήκη ακραία, ολοκληρωτική, μαθαίνοντας. Όλοι κάτι χάνουν. Σε τέτοιες συνθήκες οι συμπεριφορές είναι αποκαλυπτικές. Και εκεί ακριβώς συναντιέμαι με αυτό το σπουδαίο έργο, όχι μόνο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσω σκηνικά μια από τις χειρότερες σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας αλλά να αναζητήσω αντιστοιχίες σε ένα σημερινό που, αν και με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, έχει επίσης ακραίες ερμηνείες ».

Δημήτρης Μυλωνάς

Στο  «Προσωπική Συμφωνία»  η δράση συμβαίνει σε ένα τοπίο από τα ύψη. Διόλου τυχαία. Γιατί εκτός από τις ορατές καταστροφές του πολέμου, των βομβαρδισμών, υπάρχουν και εκείνα τα βαθιά ριζωμένα στα ψυχή των ανθρώπων, αποτέλεσμα ενός άλλου «πολέμου» εσωτερικού, υπαρξιακού. Τα πρόσωπα στέκονται στα ορατά καταφύγια για να μιλήσουν για την ιστορία τους, την ιστορία-μαρότου της «μεγάλης» ιστορίας, σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν και να θεραπεύσουν τις ψυχικές τους πληγές. Αυτά τα «μικρά» ιστορίες είναι που θα φωτίσουν στα μάτια μας την «μεγάλη» Ιστορία για να επιτρέψουμε τελικά και την προσωπική μας εμπλοκή σε γεγονότα του παρελθόντος που, αν και με διαφορετικά χαρακτηριστικά, φωτίζουν τις πρακτικές του μέλλοντος.

Η  «Προσωπική Συμφωνία»  του Ροναλντ Χάργουντ (συγγραφέας του επίσης βραβευμένου έργου Το φόρεμα  ), γράφτηκε το 1995 και βασίζεται σε πραγματικά ημερολόγια του σπουδαίου μαζερί Βίλχελμ Φουρτβενγλέρ, τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του. Η πρεμιέρα του έργου έγινε στην Αγγλία, στο Θέατρο Μινέρβα στο Τσίτσεστερ σε σκηνογράφηση Χάρολντ Πίντερ. Για την ερμηνεία του μαέστου, ο Ντάνιελ Μάσεϊ απέσπασε το Βραβείο Laurence Olivier για τον Καλύτερο Ηθοποιό, ενώ το έργο απονεμήθηκε με το Βραβείο Laurence Olivier Award για Best New Play. Το 2001 μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη σε διασκευή του ίδιου του συγγραφέα, σκηνοθεσία του Ουγγρίνου Ίσταβαν Σάμπο και με τον Χάρβεφ Καϊτέλ στο ρόλο του ανακριτή Άρνολντ.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Νίκτας Τσακίρογλου ............. Βίλχελμ Φουρτβενγκλέρ

Χρήστος Βαλαβανίδης ........ Χέλμουτ Ροντέ

Αλέξανδρος Μπουρδούμης ....... Μαγματάρχης Άρνολντ

Άννα Ελεφάντη ..................... Εμμυ Στραουμπέ

Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου .... Ταμάρα Ζαχς

Παναγιώτης Γουρζουλίδης ...... .. Υπολοχαγός Ντέιβιντ Γουίλς

Κώστας Κουτρούλης ............... .Φαντάρος

Δημήτρης Μπουύρας .................. Φαντάρος

Η παράσταση επιδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη, Παρασκευή  :

Κανονικό: 15 €

Φοιτητικό / Ανεργον / Αμέα / Ανώτατο όριο 65: 12 €

Ατέλεια: 5 € (Ατέλειες ισχύουν κάθε Τετάρτη)

Σάββατο-Κυριακή:

Κανονικό: 18 €

Φοιτητικό / Ανεργον / Αμέα / Ανω 65: 15 €

Από Μηχανή Θέατρο, Ακαδημού 13

www.amtheater.gr

Κρατήσεις: 210 523 2097

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία