Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Αγάπησέ με»

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση  «Αγάπηε με» την Πέμπτη 30/1 στις 21:00 και την Κυριακή 2/2 στις 20:00 στο Bios .. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε τη   σελίδα του texnes-plus στο facebook,   σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο καθώς και την ημέρα που θέλετε να δείτε την παράσταση (π.χ Μαρία Παπαδοπούλου Κυριακή) και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 29/1 και οι νικητές  θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχολίστε το όνομά σας, μοιραστείτε το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

Οι Elephas tiliensis, μετά τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή και τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζοίς, εμπνέονται από το μυθιστόρημα του Φράνκ Κρίστοφερ "Αμερικάνικη νύχτα" και τη στοιχειωμένη κινηματογραφική ταινία του Αντρέι Ζουλαφσκι "Σημασία έχει ν'αγαπάς" και παρουσιάζουν από τις 23 Ιανουάριος στο BIOS (Main) η υποτροπική παράσταση Αγάπησε με, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη . Ένα έργο για τα σκοτεινά κομμάτια του ανθρώπου, την βαθειά απελπισία της ύπαρξης και τις αμαθείς προσδοκίες. Μια ζωντανή εγκατάσταση παρακμής ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία.

Ένας αποκεντρωμένος θίασος από καταδιωγμένα, τραβεστί, πόρνες, προλετάριους, μαστρόπουλους, χαρτοπαίκτες, ξεσκέπαστοι ηθοποιοί, απεγνωσμένα θεατρίνους και άλλα απογοητεύματα, ανεβάζει στο θέατρο τον Ριχάρδο Γ 'του Σάιξπρ. Ο φωτορεπόρτερ Σερβάι Μοντ και ο ηθοποιός Ναντίν Σεβαλιέ, σύζυγος ενός καταπιεστικού συλλέκτη φωτογραφιών, συναντιούνται σε γυρίσματα μιας ταινίας β 'διαλογής, στα όρια της πορνοταινίας, και αισθάνονται μια αδιάκοπη έλξη για το ένα για το άλλο. Εκείνος θα μεσολαβήσει να πάρει εκεί ο ρόλος της Λαίδης Άννας και η ζωή όλων θα βουτήξει μέσα στην μοναξιά, την δόξα, την απορία, τη θανατηφόρα. Η ζωή θα δείξει την σκληρή της όψη σε όλους εκείνους που προσπαθούν αδιάκοπα να σηκώσουν το κεφάλι από το λάσπη, αλλά αυτή τραβάει στο βάθος ακόμα πιο βαθιά.

Οι ήρωες αλλάζουν ρόλους, πρόσωπα και πρόσωπα, ικετεύοντας για την αποδοχή. Μια αποδοχή του εαυτού. Το Αγαπησέ με είναι ένα έργο για το δικαίωμα όλων να ζουν ελεύθερα, ακόμα κι αν το σύστημα τους καταφεύγει, μην αφήνετε τους να αναπνεύσουν, να επιβιώσουν. Για τους κατατρεγμένους και περιθωριοποιημένους μέσα σε ένα βίαιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Γι 'αυτούς που ψάχνουν την σωτηρία ο ένας στο άλλο, αφού η κοινωνία τους αρνείται, ωθώντας τους στην απομόνωση, την εξαθλίωση και τη θανάτωση. Για τον έρωτα, την αγάπη και γι 'αυτό που μένει μετά από όλη την προσπάθεια επιβίωσης.

Το Αγάπησέ με είναι μια ανθρώπινη εγκατάσταση που δανείζεται υλικά απ’ το ίδιο το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική, ενάντια στον φόβο. Μια παράσταση για τον ελεύθερο εαυτό μας που φωλιάζει βαθιά πίσω από τις πρώτες αισθήσεις και αναμνήσεις μας. Μια ελεύθερη πτώση μέσα μας, στον καθημερινό αγώνα να αγαπηθούμε.

Η παράσταση ξεδιπλώνεται σε 13 επεισόδια:
Νιώσε το. Βάλε συναίσθημα. Τον αγαπάς.
Αν σας ζητήσω να βρεθούμε μια μέρα, θα με διώξετε;
Να σας πω τι είδα στην Αλγερία και το Βιετνάμ;
Είμαστε δούλοι των απαιτήσεων του κινηματογράφου.
Όταν φτάνει η μεγάλη στιγμή, καταρρέουμε.
Αγάπησέ με.
Θεέ μου, έχω μπουχτίσει.
Είμαι εδώ.
Ο οίκτος.
Τώρα έχουν χαθεί όλα για μας.
Ο άνθρωπος, το πιο άσχημο που υπάρχει.
Σ’ αγαπώ
Αγάπησέ με

Η παράσταση επιχορηγείται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η μετάφραση του έργου του Σαίξπηρ Ριχάρδος Γ´ είναι του Νίκου Χατζόπουλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία:Δημήτρης Αγαρτζίδης

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσόστερος
Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

Παίξτε: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γιούλα Μπούνταλη, Μαρία Παρασύρη, Βασίλης Σαφός

Τιμές Εισιτηρίων: 14 € κανονικό, 10 € φοιτητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, 5 € ατελία
Από 23 Ιανουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου 2020
Πληροφορίες: Προβολή: viva.gr, 11876, SevenSpots, Ανανέωση Καταστημάτων, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνοράμα, Viva Kiosk,
Παραστάσεις Yoleni : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Φωτογραφίες: Πατρόκλος Σκαφίδας
Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαρία Γκιώνη