Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε Προσκλήσεις Για Την «Υβόννη» Στο Μπάγκειον

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Υβόννη του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή στο Μπάγκειον για τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΥΒΟΝΝΗ
Μία προσέγγιση στο έργο του
 Βίτολντ Γκομπρόβιτς
 
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής
 
Από 14 Δεκεμβρίου στο Μπάγκειον 
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
 
 
 
Κάπου μεταξύ τέννις και μπρίτζ, ο πρίγκηπας Φίλιππος καλείται να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. Να δει βαθιά μέσα του και να επιλέξει: Αλήθεια ή ψέμμα;
 
Μία κωμικοτραγική ιστορία στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Υβόννη. ‘Ενας χαρακτήρας που εισβάλλει στο παλάτι και μέσα απο την αδράνεια και τη σιωπή της, προκαλεί και διεγείρει τα πρωτόγονα ένστικτα μίσους και οργής όσων την αντικρίζουν. Απλά και μόνο επειδή υπάρχει! 
O Πρίγκιπας, ένας νέος με αντισυμβατική συμπεριφορά, αποφασίζει από καπρίτσιο και αντιδραστική διάθεση να την παντρευτεί. Ο γάμος αυτός δημιουργεί έντονες αναταραχές στο παλάτι. 
Ο παραλογισμός και η βλακεία αυξάνονται συνεχώς.
Πάνω της καθρεφτίζονται οι πιο ενδόμυχες πτυχές τους και βγαίνουν στην επιφάνεια τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους.
Τι δύναμη έχει η σιωπή;
 
Μία αναγωγή ολόκληρου του κοινωνικού ιστού που αποβάλλει διακαώς ό,τι δεν είναι αναγνωρίσιμο κάτω απο τα δικά του πρίσματα, χλευάζει και υποτιμά ό,τι δεν καταλαβαίνει και αρέσκεται να το αντιμετωπίζει ως ''διαφορετικό'', απλά για να δικαιολογεί τον φόβο του απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Απέχουν τελικά τόσο απο μας όσοι μας φαίνονται ξένοι; Τι ακριβώς μας ενοχλεί;
 
Τίθεται εν τέλει, το σύγχρονο και πανανθρώπινο ερώτημα: Από το ένα μέχρι το δέκα, πόσο πιο γελοίοι μπορούμε να γίνουμε;
 
 
''Αυτό το ξέπλυμα θυμίζει κάτι απο εσένα. Πρέπει να τη σκοτώσουμε.''
 
 
 
 
Μετά τον «Κατάθλα» (θέατρο skrow /2016-17) και τον «Τέσλα» (Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων / 2018-19) και αφού ολοκλήρωσε τη μικρού μήκους ταινία «Ο Καραγκιόζης» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου, η οποία απέσπασε τιμητική διάκριση στο 42ο Φεστιβάλ Δράμας, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής επιστρέφει με μια προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς «Υβόννη»  που θα παρουσιαστεί από τις 14 Δεκεμβρίου στον ιδιαίτερο χώρο του Μπάγκειον.
 
 
 
Ταυτότητα  παράστασης «YBONNH»
 
Συγγραφέας: Βίτολντ Γκομπρόβιτς
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Πρωτότυπη μουσική/ Live performance :Nalyssa Green
Κινησιολογική επιμέλεια:Κατερίνα Λιόντου
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Γεωργίου
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα "Γέφυρα"
 
H παραγωγή επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού
 
Ηθοποιοί
Αναστασόπουλος Νίκος 
Γεωργίου Ιουλία
Nalyssa Green
Δαφνή Ελένη 
Καλαντζής Μάνθος 
Καπελέρης Γιάννης 
Μέρμηγκα Αντέλα 
Μπισμπικόπουλος Γιάννης 
Χαλδεάκης Νίκος 
 
 
Πληροφορίες παράστασης
 
Θέατρο Μπάγκειον 
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα
Στάση Μετρό/ΗΣΑΠ Ομόνοια
τηλ.κρατήσεων:  6937383530 -  6941407597
 
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 
και Κυριακή στις 19:00
 
Από 14/12/2019 ως 12/01/2020
Διάρκεια: 80΄ 
 
Εισιτήρια: 
14 ευρώ κανονικό, 
10 ευρώ φοιτητικό,ομαδικό
 5 ευρώ ατέλειες-άνεργοι

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία