Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Κερδίστε ένα βιβλίο της επιλογής σας

Το texnes-plus σας χαρίζει το βιβλίο της επιλογής σας!
 
Κερδίστε το τώρα!
 
Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,αλλά και στη σελίδα Radkid - Παιδικές εκδόσεις και συλλογές
Σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο, καθώς και τον τόμο που θα θέλατε να κερδίσετε από τη σειρά  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Για ΠΑΙΔΙΑ

(π.χ Μαρία Παπαδοπούλου Τομος 2)
 
Στη συνέχεια  μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας. 
 
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και οι νικητές θα λάβουν το βιβλίο δωρεάν στο χώρο τους. 
 
 
 
 
 
 
Ο ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!
 
1
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Πριν από πολλά πολλά χρόνια... πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, συνέβη κάτι που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή στη Γη: γεννήθηκε ο πρώτος μας πρόγονος, ένα ον αρκετά πιο κοντούλικο από εμάς, με πλακουτσωτή μυτούλα και τριχωτό σαν πιθηκάκι. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της Προϊστορίας, εξελίχθηκε για να γίνει τελικά ένας άνθρωπος σαν κι εσένα. Και ενόσω εξελίσσονταν, έμαθε να περπατάει στα δυο του πόδια, ανακάλυψε τη φωτιά, βρήκε καταφύγιο στις σπηλιές και προσπάθησε να διασχίσει ωκεανούς και να γνωρίσει νέες ηπείρους.
2
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο πολιτισμός της Αρχαίας Αιγύπτου είναι ένας από τους πιο πλούσιους και σαγηνευτικούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στις όχθες του Νείλου αναπτύχθηκε η ισχυρή χώρα των φαραώ, των βασιλιάδων τους οποίους οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν αληθινούς θεούς. Ήταν η εποχή των πυραμίδων, των σαρκοφάγων με τις μούμιες, των μεγάλων ναών και ενός περίπλοκου και παράξενου συστήματος γραφής: των ιερογλυφικών.
3
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Στη Μεσοποταμία, μια περιοχή που λουζόταν από τους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, εμφανίστηκαν, πριν από χιλιάδες χρόνια, οι πρώτοι πολιτισμοί της Ιστορίας. Όλοι τους ήταν πρωτοπόροι σε κάτι που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή στη Γη. Αν θέλεις να μάθεις πώς ζούσαν οι Σουμέριοι, οι Ακκάδιοι, οι Χετταίοι και οι λαοί που τους ακολούθησαν, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
4
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Πριν από 3.500 χρόνια, στη χώρα που σήμερα αποκαλούμε Ελλάδα, γεννήθηκαν δύο πολιτισμοί που αποτελούν την απαρχή του δικού μας: ο μινωικός και ο μυκηναϊκός. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εποχή όπου γεννήθηκαν οι ελληνικοί μύθοι, συνόδεψε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
5
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Οι πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας επισκέπτονταν τα μαντεία όταν επιθυμούσαν να μάθουν τι τους επιφύλασσε το μέλλον, έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να δείξουν την καλή φυσική τους κατάσταση και πήγαιναν στο θέατρο όταν ήθελαν να διασκεδάσουν. Έχουν περάσει πάνω από 2.500 χρόνια από τότε που επινοήθηκαν όλα αυτά τα πράγματα και άλλα πολλά, όπως η δημοκρατία και η φιλοσοφία. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για εκείνη την εποχή, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
6
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Αλέξανδρος είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Αρχαιότητας. Γεννήθηκε στη Μακεδονία, ένα μικρό βασίλειο της βόρειας Ελλάδας, και μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που είχε δει ο κόσμος έως τότε. Εξαιρετικός πολεμιστής και ευφυής κατακτητής, κατάφερε να διαδώσει τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κεντρική Ασία. Αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
7
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και περισσότερο, εμφανίστηκαν οι Εβραίοι, ο πρώτος μονοθεϊστικός λαός. Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους, οδηγήθηκαν από τον Γιαχβέ, όπως ονόμαζαν τον θεό, στη γη Χαναάν, μεταξύ Αιγύπτου και Μεσοποταμίας. Εκεί ίδρυσαν το βασίλειο του Ισραήλ, και συνυπήρξαν με άλλους λαούς, όπως τους Φοίνικες. Αυτοί ήταν τρανοί έμποροι, εξαιρετικοί θαλασσοπόροι και οι εφευρέτες του πρώτου αλφαβήτου της Ιστορίας.Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους λαούς της Χαναάν, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
8
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο μύθος λέει πως, το 753 π.Χ., οι δίδυμοι Ρωμύλος και Ρώμος ίδρυσαν τη Ρώμη. Για καιρό, διάφοροι βασιλείς κυβερνούσαν την πόλη μέχρι που, μια μέρα, οι Ρωμαίοι εξόρισαν τον βασιλιά Ταρκύνιο τον Υπερήφανο. Έτσι ξεκίνησε η περίοδος της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας κατά την οποία η Ρώμη κατάφερε να κατακτήσει την υπόλοιπη ιταλική χερσόνησο και την ισχυρή Καρχηδόνα. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους Ρωμαίους, συνόδευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
9
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  8 ΜΑΪΟΥ
Υπήρξαν δυο άντρες που σφράγισαν την Ιστορία της Ρώμης. Ο πρώτος από αυτούς ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας, ένας σπουδαίος πολιτικός και στρατηγός, ο οποίος αφού κατέκτησε τη Γαλατία, νίκησε όλους τους αντιπάλους του και ανέλαβε την εξουσία. Έπειτα από τον θάνατό του, τον διαδέχτηκε ο Οκταβιανός Αύγουστος, ένας ιδιοφυής νεαρός που κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος αυτοκράτορας της Ρώμης. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το ξεκίνημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
10
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  22 ΜΑΪΟΥ
Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, στην Ιουδαία, ένας άνδρας που ονομαζόταν Ιησούς άρχισε να κηρύττει την ειρήνη και την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους, ωστόσο, οι άρχοντες της περιοχής τον σταύρωσαν και αποχωρίστηκε η ψυχή από το σώμα του. Την τρίτη μέρα, όμως, οι μαθητές του ανακάλυψαν ότι είχε αναστηθεί και, σίγουροι πως επρόκειτο για τον Υιό του Θεού, άρχισαν να διαδίδουν τη διδασκαλία του. Έτσι, ξεκίνησε μια νέα θρησκεία που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας: ο χριστιανισμός. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους πρώτους χριστιανούς, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
11
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορικής περιόδου, που άρχισε το 29 π.Χ., η Ρώμη έφτασε στη μέγιστη επέκτασή της και έγινε η πιο ισχυρή αυτοκρατορία του αρχαίου όσμου. Οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν δρόμους κι έτσι ο πολιτισμός, η γλώσσα τους και οι γνώσεις τους στη μηχανική διαδόθηκαν σε όλες τις επαρχίες της Αυτοκρατορίας. Ακόμη και σήμερα, μπορούμε να βρούμε απομεινάρια της εκπληκτικής κληρονομιάς που μας άφησαν οι Ρωμαίοι, όπως τα υδραγωγεία, τα αμφιθέατρα και τα ιαματικά λουτρά. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το μεγαλείο της Αυτοκρατορίας, συντρόφευσε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
12
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Για πολλούς αιώνες η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εξουσίαζε μεγάλο μέρος του κόσμου. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, αναπόφευκτα ήλθε η κρίση. Οι αυτοκράτορες δεν έμεναν πια για πολύ στον θρόνο, όμως χωρίς σταθερή κυβέρνηση, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαιρέθηκε το 395 σε δύο τμήματα. Τότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι βάρβαροι, λαοί που προέρχονταν από τη βόρεια και την ανατολική Ευρώπη, διέθεταν άγριους πολεμιστές και ποθούσαν να κατακτήσουν εδάφη και πλούτη. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την πτώση της Ρώμης, συνόδεψε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.
13
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Στα τέλη του 5ου αιώνα η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταλύθηκε. Αντίθετα, το ανατολικό τμήμα, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, κατόρθωσε να επιβιώσει από τις βαρβαρικές εισβολές. Έτσι άρχισε η ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Λίγα χρόνια αργότερα, ανέβηκε στον θρόνο, ο Ιουστινιανός, που όχι μόνο εγκαινίασε μια εποχή πολιτισμικής αίγλης, αλλά επιπλέον ανέλαβε μια εκστρατεία ανακατάληψης των παλαιών ρωμαϊκών εδαφών. Τότε το Βυζάντιο αναδείχτηκε σε μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες αυτοκρατορίες των μεσαιωνικών χρόνων, μια αυτοκρατορία που διατηρήθηκε πάνω από χίλια χρόνια. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους Βυζαντινούς, συνόδεψε την Κάρμεν και τον Μάρκο σε αυτή την περιπέτεια.

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία