Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Λέλα Καραγιάννη» και τον «Κύριο Αττίκ» στις Ιωνικές Γιορτές

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Λέλα Καραγιάννη και κύριος Αττίκ», στις  Iωνικές Γιορτές Άλσος Νέας Σμύρνης 6 Σεπτεμβρίου ώρα 21.00

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο κάντε tag τον φίλο/η που θα θέλατε να δείτε μαζί την παράσταση και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας 

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς  

Ο διαγωνισμός λήγει την  Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

Οι Ιωνικές Γιορτές, από τα λίγα φεστιβάλ της Αθήνας που θα διεξαχθούν φέτος κανονικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό που ορίζονται από την Πολιτεία, ξεκινούν στο Αλσος Νέας Σμύρνης στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου, με 40 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος.

            Στις 6 Σεπτμεβρίου παρουσιάζεται η παράσταση της Μαίρης Βιδάλη, “ΛΕΛΑ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ  Η  Μάνα  της  Αντίστασης”, σε σκηνοθεσία του  Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Η  Λέλα  Καραγιάννη  θεωρείται  η  κορυφαία  κατοχική  ηρωίδα  της  Αθήνας.  Οι  περιπέτειες  της  ζωής  της  αρχίζουν  από  την  εφηβική  της  ηλικία,  συνεχίζουν  στους  βαλκανικούς  πολέμους,  την  μικρασιατική  καταστροφή,  το  αλβανικό  μέτωπο,  με  κορύφωση  την  δράση  της  επί  γερμανικής  κατοχής. Η  Μαίρη  Βιδάλη, η οποία μάλιστα απέσπασε για τον συγκεκριμένο ρόλο, το βραβείο ερμηνείας “Αντιγόνη Βαλάκου”, ενσαρκώνει την  εν λόγω ηρωίδα.

 

Την  ίδια  εποχή  μεσουρανούσε  στην  Αθήνα  ένας  μοναδικός  συνθέτης, ο Αττίκ. Με αυτή την αφορμή παρουσιάζεται το ίδιο βράδυ και η εξαιρετική παράσταση  “Κύριε  Αττίκ…  τελειώσαμε”, σε σκηνοθεσία επίσης του  Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Στον ρόλο του Αττίκ, ο Πέτρος Αποστολόπουλος. Σαρκαστικός  με  τον  εαυτό  του,  άλλοτε  με  χιούμορ  και  άλλοτε  με  θυμό,  μας  παραδίνει  άδολα  την  ψυχή  του.  Ένας  Αττίκ  που  γελάει,  κλαίει,  πονάει,  ερωτεύεται,  θλίβεται,  φιλοσοφεί,  λυτρώνεται!  Ένας  συγκλονιστικός  θεατρικός  μονόλογος  γεμάτος  τραγούδια και συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την πολυτάραχη ζωή του.

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία