Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Μαρία Τζιρίτα μιλά στο texnes-plus για το νέο της βιβλίο

Με δέκα ήδη μυθιστορήματα στη φαρέτρα της από τις εκδόσεις Ψυχογιός η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα σε λίγες μέρες (8/2) θα κυκλοφορήσει το ενδέκατο βιβλίο της με τίτλο «Η καρδιά του βράχου». Η ίδια, πολυάσχολη, καθώς το γράψιμο είναι ένα μόνο από τα ταλέντα της, αφού εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα, ενώ αρθρογραφεί και σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Μίλησε στο texnes-plus και εξήγησε γιατί πιστεύει πως αυτό το καλλιτεχνικό παιδί της είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα…

 

Τι σημαίνει για σας το εν λόγω βιβλίο;
Είναι ένα βιβλίο που με συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί σε αυτό μοιράζομαι έντονους προβληματισμούς με τους αναγνώστες μου. Ιδιαίτερα το ότι πολλές γυναίκες επηρεασμένες από την ηλικία τους κάνουν λανθασμένη επιλογή συντρόφου!

Σε τι διαφέρει από τα προηγούμενα;
Κυρίως στο ότι ο πρωταγωνιστής είναι άντρας και όχι γυναίκα όπως συνήθως. Παρακολουθούμε τα πράγματα, τις σχέσεις, από την πλευρά ενός άντρα και αυτό σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Από πού εμπνευστήκατε την ιστορία σας;
Από έναν άνθρωπο σαν τον ήρωα μου, τον Μάξιμο. Έναν άντρα «παλιάς κοπής», που πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση ‒ δυστυχώς! Ειδικά όταν άκουσα τα λόγια του παππού του που τον σημάδεψαν για όλη του τη ζωή, τότε μου γεννήθηκε η ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο!

Τι επιδιώκετε να κρατήσουν οι αναγνώστες;
Θα ήθελα οι άντρες να ξαναθυμηθούν τι σημαίνει «Άντρας» και οι γυναίκες να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω τους μέχρι να βρουν πραγματικά εκείνον που τους αξίζει για να είναι ευτυχισμένες.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένα μυθιστόρημα για να αγαπηθεί από το κοινό;
Νομίζω πως θα πρέπει να πλημμυρίζει από συναίσθημα και να περνάει μηνύματα τέτοια που οι αναγνώστες να ταυτίζονται και να βρίσκουν απαντήσεις σε όσα τους απασχολούν.

Στο βιβλίο γίνεται λόγος για αδικία. Η Μαρία Τζιρίτα πόσο έχει αδικηθεί στη ζωή της και πώς το αντιμετώπισε;
Δόξα τω Θεώ δεν έχω νιώσει καθόλου αδικημένη στη ζωή μου ‒  τουναντίον! Και ίσως όχι γιατί δεν με αδίκησε κανένας, αλλά επειδή εγώ ποτέ δεν το εισέπραξα ως αδικία. Σε ό,τι μου πήγαινε στραβά ποτέ δεν έριχνα την ευθύνη στους άλλους. Αναζητούσα τα δικά μου λάθη, ήθελα να βρω σε τι έφταιξα εγώ. Γιατί, όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης, «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

«Ποτέ να μην αδικήσεις κανέναν άνθρωπο. Η αδικία είναι ό,τι χειρότερο στη ζωή, αγόρι μου. Και να πληγωθείς και να πονέσεις, πόνο μη δώσεις. Και ν’ αδικηθείς, μην αδικήσεις. Να είσαι ταπεινός. Την καρδιά σου βράχο να κάνεις αν χρειαστεί, μα στην αδικία μην παραδοθείς...»

Ο Μάξιμος, γεννημένος σε ένα χωριό της Ορεινής Κορινθίας, έπειτα από πολλά χτυπήματα της μοίρας προσπαθεί να παραμείνει πιστός στα λόγια του παππού του που τον συνοδεύουν μια ζωή. Από μικρός τρέφει ζήλια και μίσος για τον μικρότερο αδερφό του λόγω της αδυναμίας που του έδειχνε ο πατέρας τους. Τα δύο αδέρφια μεγαλώνοντας χάνονται και ο Μάξιμος, ο οποίος έχει γίνει ένας τίμιος και ακέραιος χαρακτήρας, θα χτυπηθεί από τη ζωή και θα μεταμορφωθεί σε έναν σκληρό βράχο. Η καρδιά του όμως θα ζωντανέψει ξανά όταν βρεθεί στον δρόμο του η Σαβίνα και, ενώ οι πληγές του παρελθόντος δείχνουν να έχουν επουλωθεί, ο μικρός αδερφός του επιστρέφει στη ζωή του και διαταράσσει ξανά τις ισορροπίες του. Θα καταφέρει τελικά ο Μάξιμος να μείνει πιστός στα λόγια του παππού του ύστερα από τόσα χτυπήματα της μοίρας;

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία