Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Έτσι κάνουν όλες» Του W.A. Mozart Δια Χειρός Θοδωρή Αμπαζή

Έτσι κάνουν όλες; Έτσι κάνουν όλοι; Μήπως έτσι κάνουμε όλοι μας; Ένα διαχρονικό ερώτημα για την αστάθεια και την προσωρινότητα των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και για τα παιγνίδια του έρωτα και τη γοητεία του ερωτικού πειρασμού. Θέμα επίκαιρο για όλες τις εποχές και όλες τις κοινωνίες!

Σε μια κεφάτη, μοντέρνα και δροσερή παράσταση, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την αριστουργηματική μουσική του Μότσαρτ που επενδύει την πασίγνωστη αισθηματική κομεντί του Λορέντζο ντα Πόντε. Ένα έργο που γράφηκε πριν 230 χρόνια και όμως είναι τόσο επίκαιρο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες. Γεμάτο κωμικά επεισόδια, απρόσμενες καταστάσεις και αναπάντεχες ανατροπές!

Έτσι κάνουν όλες (Così fan tutte), του W.A. Mozart

Δυο άδολοι νεαροί, ο Φερράντο και ο Γκουλιέλμο είναι ερωτευμένοι με δυο πανέμορφα νέα κορίτσια, τη Φιορντιλίτζι και τη Ντοραμπέλα, και ο έρωτάς τους φαίνεται πως θα κρατήσει αιώνια. Όμως, ο πανούργος γέρο-φιλόσοφος Ντον Αλφόνσο, και η παμπόνηρη καμαριέρα Ντεσπίνα, έχουν άλλα σχέδια: Να θέσουν τον αγνό αυτό νεανικό έρωτα σε δοκιμασία, για να αποδείξουν στους δύο νέους ότι οι κοπελιές τους δεν τους είναι και τόσο πιστές, όσο τους ορκίζονται, και ότι εύκολα θα υποκύψουν στον πρώτο πειρασμό. Ξεκινάει έτσι ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων, παρεξηγήσεων, και αναπάντεχων κωμικών καταστάσεων, στο οποίο όλοι εθίζονται σε τέτοιο βαθμό, που αδυνατούν να το σταματήσουν. Ο Μότσαρτ και ο Ντα Πόντε μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν εμείς, σε ανάλογη περίπτωση, θα μπορούσαμε ή θα θέλαμε να το σταματήσουμε.

Αν είστε έτοιμοι να δώσετε στον «καλό» σας ή στην «καλή» σας, μα πάνω απ’ όλα στον εαυτό σας, μια ειλικρινή απάντηση, ελάτε να παρακολουθήσετε το κορυφαίο αυτό αριστούργημα του λυρικού θεάτρου να ζωντανεύει σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή και μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο των Βριλησσίων.

etsikanounoles texnesplus2 1

Στους κύριους ρόλους:

Άννα Στυλιανάκη (Fiordiligi)

Μαίρη-Έλεν Νέζη (Dorabella)

Μαριλένα Στριφτόμπολα (Despina)

Χρήστος Κεχρής (Ferrando)

Χάρης Ανδριανός (Guglielmo)

Χριστόφορος Σταμπόγλης (Don Alfonso)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά/κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική προετοιμασία/κοντίνουο: Δημήτρης Γιάκας

Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Μαλιάρας

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Μουσική διεύθυνση Βύρων Φιδετζής

Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους

για 4 μόνο παραστάσεις

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Βριλησσίων

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου - Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου - Κατράκειο Θέατρο

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Ηλιούπολης

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 23 ευρώ

Μειωμένο (φοιτ., μαθ., 65+, ΑμεΑ κλπ) 12 ευρώ

Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/wa-mozart-etsi-kanoun-oles/

Χορηγός: Ξενοδοχείο Semiramis, Κηφισιά

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία