Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
texnes-team

texnes-team

Το Θέατρο ΠΚ μετά από αρκετούς μήνες αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας εξαιτίας του Covid-19, επανέρχεται δυναμικά και ανακοινώνει τον προγραμματισμό του για την πρώτη φάση της καλλιτεχνικής περιόδου 2020-2021.

«Η Πολιορκία της Elusia» του Χρήστου Οικονόμου

Πρεμιέρα 23/10/20

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Έναρξη παράστασης 21:30
Σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη

«Μια μέρα πριν» της Ιούς Αρματά από την ομάδα Pi Synergy

Πρεμιέρα 2/11/20
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη
Σκηνοθεσία: Τάσος Φραγκιάς

«Τα Ρούχα» της Ευσταθίας Ματζαρίδου

Πρεμιέρα 28/11/2020
Κάθε Σάββατο & Κυριακή

Με τους: Δήμητρα Παπαδήμα & Παύλο Κουρτίδη
Σκηνοθεσία-διασκευή: Εμμάνουελ Μανιός
Παραγωγή: Abysson Theatrical Production & Θέατρο ΠΚ

Το θέατρο ΠΚ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και εργαζομένων.

Από τον Κώστα Ζήση

Κριτική/ «Όρνιθες» από τον Γιάννη Ρήγα: μπορεί να δικαιωθεί η ουτοπία;

Ο Αριστοφάνης γράφει τους Όρνιθες εν μέσω Πελοποννησιακού πολέμου το 414 π.Χ. και με εμφανή τα πρώτα αρνητικά σημάδια για την έκβασή του για τους Αθηναίους, , πραγματευόμενος τη δραπέτευση από τη σκληρή πραγματικότητα που έχει περιέλθει η Πολιτεία και την προσγείωση με τα φτερά της φαντασίας σε μια άλλη παραμυθένια, απαλλαγμένη από όλα τα δεινά που έχουν πια συσσωρευτεί: κόλακες. ιερατείο, συκοφάντες, πολιτικάντηδες, δημαγωγοί, καλοθελητές και μεσάζοντες.

Με τους Όρνιθες, ο Αριστοφάνης συστήνει το «θέατρο φυγής» και γίνεται ο προάγγελος και ο εισηγητής του «θέατρου του παραλόγου», που έχει γίνει η βάση για το σύγχρονο θέατρο σε ότι αφορά τόσο τις τεχνικές, όσο και τις θεματικές του στη διατύπωση προβληματισμών σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη και τη σχέση της με την κοινωνία και την εξέλιξή της. Ένα Αριστοφανικό ντουέτο είναι και εδώ οι πρωταγωνιστές (αυτά τα αρχετυπικά πλέον θεατρικά ντουέτα που θα γίνουν η βάση για αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας μέχρι και τις μέρες μας), σε έναν κόσμο έξω από τα ανθρώπινα, στην καρδιά του παραμυθιού και του ονείρου, στον (όχι τυχαία επιλεγμένο από το ζωικό βασίλειο) κόσμο των πουλιών. Η κοινωνία των πουλιών φαίνεται ότι μπορεί να συγκεράσει ιδανικά την αίσθηση τόσο της ελευθερίας όσο και της πειθαρχημένης οργάνωσης και μέσα από αυτήν ο Αριστοφάνης να μιλήσει στοχευμένα.

ornithes aristofani6678

Η Νεφελοκοκκυγία, ενώ σε μια πρώτη ανάγνωση φαντάζει η ιδανική πολιτεία, μια πιο προσεχτική και ιδιαίτερη μελέτη του έργου (που ίσως ακούγεται και ρηξικέλευθη) μπορεί τελικά να αμφισβητήσει αυτήν την συνθήκη. Λαμβάνοντας υπόψη το ταπεραμέντο του ίδιου του συγγραφέα (άνθρωπος με βαθιά πολιτική σκέψη, με ξεχωριστή ευστροφία και λεξιπλαστική δεινότητα, που αντιστρέφει με ειρωνική αλλά εξίσου πικρή πανουργία όλα όσα κολακεύουν το λαό και τον καθιστούν αδύναμο να εκτιμήσει την πραγματική διάσταση του ιστορικού παρόντος), η Νεφελοκοκκυγία ως πόλη μπορεί να ξεκινάει απαλλαγμένη από τα προηγούμενα δεινά, δείχνει όμως να βασίζεται σε κάτι παλιό, που επανέρχεται με τη μορφή του νέου. Αποκωδικοποιώντας ακόμα και τα ονόματα των ηρώων (πόσο το Πεισθέτερος παραπέμπει σε παραφθορά του ονόματος του τυράννου Πεισίστρατου!), που εκφράζουν την ελπίδα και την προσμονή του κόσμου να πεισθεί σε κάτι νέο, φτάνοντας στο φινάλε του γάμου του ήρωα με την Βασιλεία (με τις ευλογίες της καθεστηκυίας τάξης των Θεών, στην οποία προηγουμένως αντιτάχθηκε) και επομένως της επίσημης ανάδειξης του ως τυράννου, ο Αριστοφάνης κρούει τον κώδωνα στους Αθηναίους ότι μια εκφυλισμένη δημοκρατία αναπόφευκτα θα μετατραπεί σε τυραννία.

Σε μια επικαιροποιημένη προσαρμογή στα σημερινά ιδεολογικά δεδομένα, σε ένα σύγχρονο στοχασμό πάνω στο έργο, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε στο πρόσωπο του Πεισθέταιρου, τον ρομαντικό εκείνο εκφραστή μιας οπορτουνίστικης αντίληψης, ο οποίος ακριβώς επειδή δρα ορμώμενος από προσωπικά και όχι κοινωνικά κίνητρα, επιτρέπει ακούσια και εκούσια, στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο να καρπωθεί τα ευγενή οράματα του, και έτσι να συνεχίσει απρόσκοπτα την εξουσία του. Ο Πεισθέτερος «επαναστατεί» για να διαλεχθεί τελικά με τους Θεούς, και να «εξαγορασθεί» από αυτούς με δέλεαρ την εξουσία. Δε χρειάζεται νομίζω να αναφερθούμε με παραδείγματα, μιας και είναι γύρω μας φανερό, ότι ακόμα και σήμερα όλοι οι πόλεμοι, οι καταστροφές, οι στοχοποιήσεις και οι δικτατορίες στο όνομα μιας «Δημοκρατίας» γίνονται. Η αισιόδοξη προσμονή μιας διαφορετικής πολιτείας καταπνίγεται και διαψεύδεται κάτω από το βάρος μιας δικτατορικής αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης η οποία τελικά υψώνει τείχη και κλουβιά στα πουλιά. Έτσι ο γάμος Πεισθέταιρου-Βασιλείας, με τον οποίο κλείνει το έργο, αποτελεί περισσότερο ένα πικρό σχόλιο για την κατάληξη οπορτουνίστικων εγχειρημάτων, παρά πανηγυρική δικαίωση της επιδίωξης της ουτοπικής πολιτείας. Θα ήταν άξιο να αναφέρουμε πως μια τέτοια προσέγγιση του έργου είχε επιχειρήσει ο Αλέξης Σολομός το 1979 με το Εθνικό Θέατρο.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Γιάννη Ρήγα, δεν εξώκειλε από το γενικό πλαίσιο μιας παραδεδειγμένης ανάγνωσης του έργου, πάνω στην επιδίωξη και το όραμα για μια άλλη ιδανική πολιτεία. Μια καλοστημένη σε γενικές γραμμές παράσταση, πιστή στην παράδοση Αριστοφανικών παραστάσεων, δεν επιχείρησε ρηξικέλευθες αναγνώσεις και επικίνδυνα μονοπάτια, προτιμώντας την ασφαλή διάβαση επικοινωνίας με το κοινό , μέσα και από επικαιροποιημένα μηνύματα.

Κλείνοντας πονηρά και με γλυκιά αναπόληση το μάτι, όχι τόσο στο κείμενο του Αριστοφάνη και την θαυμάσια μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη, αλλά στην υψηλής αισθητικής ιστορική παράσταση των Κουν-Τσαρούχη-Χατζιδάκι, επιχείρησε να προσεγγίσει το λυρισμό και την ποίηση εκείνων των θεατρικών στιγμών που πρόσφεραν οι δάσκαλοι, καταθέτοντας μια παράσταση στο απόλυτο παρόν. Αυτό ακριβώς το σκοπό υπηρέτησε η χρήση λαϊκών στοιχείων λατρευτικών τελετών της Ανατολής και του Βυζαντίου (η εμφάνιση του λαϊκού τοτέμ της Αηδόνας, τα εξαπτέρυγα του ιερατείου κλπ) αλλά και το ίδιο το χτίσιμο των χαρακτηριστικών των ηρώων που υιοθέτησαν απλοϊκές ανεπητίδευτες συμπεριφορές, θυμίζοντας ανθρώπινους τύπους της καθημερινότητας.

Κάποιες στιγμές, οι αναχρονισμοί μιας εμμονικής επικαιροποίησης της παράστασης, έγειραν την πλάστιγγα σε μια επανάληψη αχρείαστη και απρόσφορη. Η σκηνική ενσάρκωση του ιού της επιδημίας δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω αισθητικά εκτός από έναν επιδερμικό κατανασκασμό αυτοεπιβεβαίωσης σύγχρονου θεάτρου.

Οι ερμηνείες στο σύνολο τους, στάθηκαν στο ύψος του εγχειρήματος και της σκηνοθετικής μετρημένης, παραδοσιακής άποψης. Ο Πεισθέτερος του Ταξιάρχη Χάνου, σχηματίστηκε με το καλόκαρδο χαρακτήρα λαΐκού ανθρώπου (κάποιες στιγμές εις βάρος της πονηριάς του ήρωα, είναι η αλήθεια) ενώ δίπλα του ο Γιάννης Σαμψαλάκης, εντρυφεί στα βάθη του ήρωά του, χαρίζοντας στο κοινό μια απολαυστική ερμηνεία που χειροκροτείται. Ιδανική η επιλογή για τον Έποπα του Χρήστου Στέργιογλου ο οποίος θέτει με παραστατικό και ζωντανό τρόπο τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες στην υπηρεσία του ρόλου. Πολυπληθής ο θίασος, (Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Στεφανία Ζώρα, Ήριννα Κεραμίδα, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Κολοβός, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μάρα Μαλγαρινού, Τατιάνα Μελίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Περικλής Σιούντας, Κατερίνα Σισίννι, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιώβη Φραγκάτου) ενσαρκώνει την κοινωνία των πουλιών και των ανθρώπων και την μεταξύ τους επαφή ανταποκρινόμενοι σε σύγχρονες επιταγές της αριστοφάνειας κωμωδίας.

Η κίνηση του Χορού (χορογραφία από τον Δημήτρη Σωτηρίου), υπήρξε σε σημεία στατική, και έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα (όπως αντιληφθήκαμε και από την διάταξη και μετακίνησή του στην ορχήστρα) στο αίσθημα της φυσικής ελευθερίας των πουλιών, παρά στους συντεταγμένους και με χειρουργική ακρίβεια σχηματισμούς τους. Το σκηνικό του Κέννυ ΜακΛέλλαν, περισσότερο φωτογραφικό παρά λειτουργικό, βασίστηκε αρκετά στην ζωγραφική απεικόνιση της εναέριας πολιτείας ενώ σε συνδυασμό με τα μάλλον «σκοτωμένα» χρώματα των κοστουμιών του Χορού της Δέσποινας Ντάνη (σε αντίθεση με τα μεταμοντέρνα και άξια απορίας για την επιλογή τους των λοιπών υποκριτών όπως πχ της Βασιλείας, του Ηρακλή, του Προμηθέα, του Κινησία κλπ), απέδωσαν έναν μουντό, συννεφιασμένο καιρό στα ήθη της κωμωδίας. Τα φώτα του Στέλιου Τζολόπουλου, προσπάθησαν να εξισσοροπήσουν αυτό το κάπως θολό τοπίο και να αναδείξουν με πιο ξεκάθαρο τρόπο τις σκηνές κατά τόπους.

Η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη είναι το μεγάλο όπλο της παράστασης και ένας από τους πολύ βασικούς λόγους να την παρακολουθήσει κανείς. Με λίγες νότες από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στην εισαγωγή της (όπου παρουσιάζεται και το κοστούμι του Γιάννη Τσαρούχη), θέτει ο ίδιος πολύ ψηλά τον πήχη. Μουσική γεμάτη λυρισμό, επικοινωνία, μουσικοί δρόμοι που οδηγούν σε ερμηνευτικές κορυφώσεις τους ηθοποιούς του Χορού, μουσική που καταφέρνει να αγκαλιάσει και να εξυψώσει την πολυμορφία, την ποίηση και την σκηνική συγκρότηση του έργου, καταφέρνει να σε συνεπάρει μέσα από την ποικιλία ύφων και αμόσφαιρας πετυχαίνοντας να υπερβεί την αναπόφευκτη σύγκριση της κλασικής πια μουσικής του Χατζιδάκι, και να σταθεί ισάξια, αυτόνομη και μεγαλοπρεπής στη θεατρική πράξη.

Ένα γοητευτικό παραμύθι, ήταν η παράσταση του ΚΘΒΕ, στην Επίδαυρο. Ένα παραμύθι, από αυτά που γοητεύουν, όσες φορές και αν τα ακούσουμε. Και αν δεν κόμισε κάτι εξαιρετικά ανατρεπτικό, και αν δεν προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα τη θεατρική ανάγνωση του πονηρού Αριστοφάνη, στάθηκε άξια της ιστορίας και της παράδοσης του θεάτρου της Βορείου Ελλάδας που φέρει τη σφραγίδα του.

Το Εθνικό Θέατρο, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι τρεις παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός Αττικής.  

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ συμπίπτει με την επιθυμία του Εθνικού Θεάτρου για επέκταση των δραστηριοτήτων του σε χώρους ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας και προβολής, όπου το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του πρόγραμμα θα συμβάλει στην κατανόηση της ιστορικής μνήμης και της ταυτότητάς μας μέσα στον χρόνο.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟΑ. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://digitalculture.gov.gr/

 • ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος – 19ος)

Επιλογές ταξιδιωτικών και περιηγητικών κειμένων

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.

Tαυτότητα παράστασης

 Σύνθεση/Επιμέλεια Κειμένου: Στέφανος Καβαλλιεράκης, Άγγελος Κουτσολαμπρόπουλος Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

 Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

 Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Λήδα Μανιατάκου

 Κίνηση/Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου

Διανομή (αλφαβητικά)

Πάρις Θωμόπουλος,  Ελευθερία Παγκάλου,  Βασίλης Παπαδημητρίου,  Νατάσα Σφενδυλάκη,  Αινείας Τσαμάτης,  Δήμητρα Χαριτοπούλου

Παραστάσεις

 • 6/8 Λύκειο Αριστοτέλους -Αττική
 • 9/8 Αρχαιολογικός χώρος Νεμέας -Κορινθία
 • 12/8 Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας -Πειραιάς
 • 21/8 Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου -Αργολίδα
 • 25/8 Λύκειο Αριστοτέλους -Αττική
 • 26/8 Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
 • 30/8 Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας -Αττική
 • 4/9 Αρχαίο Μουσείο Πειραιά
 • 10/9 Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας-Αττική
 • 12/9 Αρχαιολογικός Χώρος Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά
 • 15/9 Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» -Εύβοια
 • 18/9 Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου-Αττική
 • 20/9 Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης – Αργολίδα
 • 23/9 Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Κορίνθου -Κορινθία
 • 26/9 Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπιείου -Αττική

 • ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Από τον Θησέα στον Σόλωνα

Το έργο Αθηναίων Πολιτεία είναι μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.ά.) και άλλων ιστορικών-αρχαιολογικών πηγών (επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα), που ανασυνθέτουν -σε επεισοδιακή μορφή- την περιπετειώδη πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος-6ος αι. π.Χ.). Πρόκειται για πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα» -διασκευασμένα σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο. Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα κ.ά. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία· τα πλέον ιδεώδη –για την παράστασή τους– «θέατρα».

 Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιάννης Λιγνάδης

Ιστορική Τεκμηρίωση-Επιμέλεια: Ανδρονίκη Μακρή

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου

Κοστούμια/Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου

Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης

Διανομή (αλφαβητικά)

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάνος Βαβαδάκης, Κώστας Κοράκης, Άγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πατσιάνη

Παραστάσεις

 • 6/8 Μονή Δαφνίου
 • 7/8 Ιερό Ποσειδώνος Σουνίου
 • 8/8 Αρχαίο Θέατρο Θορικού-Αττική
 • 19/8 Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου
 • 22/8 Αρχαιολογικός χώρος Ελευθερών-Αττική
 • 23/8 Αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνας
 • 27/8 Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων
 • 28/8 Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας Αίγινα-Αττική
 • 2/9 Αρχαιολογικός χώρος Ακαδημίας Πλάτωνος (Παλαίστρα)
 • 6/9 Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
 • 9/9 Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας
 • 13/9 Αρχαιολογικός χώρος Τύμβου Μαραθώνα
 • 16/9 Αρχαιολογικό μουσείο – Πειραιάς
 • 19/9 Αρχαίο Θέατρο Άργους-Αργολίδα
 • 22/9 Φρούριο Παλαμηδίου Ναυπλίου-Αργολιδα
 • 24/9 Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
 • 25/9 Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπιείου-Αττική

 

 • ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ του Γ. Βιζυηνού (στην αγγλική γλώσσα)

Ένα αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού Το αμάρτημα της μητρός μου (1883), στην αγγλική γλώσσα, σε μια προσπάθεια σύνδεσης του αγγλόφωνου κοινού με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Ο Βιζυηνός αντλεί αφηγηματικό υλικό από τις προσωπικές και οικογενειακές μνήμες, από τις παραδόσεις και τα βιώματα της λαϊκής ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το ενισχύει με το στέρεο υπόβαθρο της παιδείας του. Η παράσταση έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (Harvard  University, Boston, Yale University, New Haven, το Columbia University, New York, την πόλη της Τάμπα και στο University of Illinois at Chicago) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επί δύο συνεχή έτη (2018-2019).

Ταυτότητα παράστασης

 Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσου

Ερμηνεία: Ρένα Κυπριώτη

Σύνθεση μουσικής: Νίκος Κυπουργός

 Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα

Καλλιτεχνική συνεργάτις: Ειρήνη Βουρλάκου

Παραστάσεις

 • 11/8 Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας-Πειραιάς
 • 18/8 Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου-Κόρινθος
 • 20/8 Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου-Αργολίδα
 • 29/8 Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας-Αττική
 • 1/9 Αρχαιολογικός χώρος Ακαδημίας Πλάτωνος
 • 3/9 Αρχαιολογικό Μουσείο- Πειραιάς
 • 5/9 Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών-Αττική
 • 8/9 Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας-Αττική
 • 11/9 Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών-Αργολίδα
 • 17/9 Μονή Καισαριανής -Αττική

Φωτογράφος των τριών παραστάσεων: Πένυ Καραχάλιου

 

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος επήλθε στον ύπνο του.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, που έγινε γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό του Λαγκαδά από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες, το 1955. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα προέρχονταν από τον κοινωνικό του περίγυρο και ήταν έντονα διαποτισμένα από τις μελωδίες της Μικράς Ασίας. Πιο συστηματικά άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, σε ηλικία 16 ετών, οπότε έπιασε στα χέρια του μουσικά όργανα, όπως κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μαντόλα και μαντολίνο και να προσπαθεί να αποτυπώσει πάνω τους τα μουσικά του ακούσματα. Ό,τι έμαθε από μουσική, το έμαθε μόνος του.

Το επαγγελματικό του ξεκίνημα έγινε στις μπουάτ της Θεσσαλονίκης, δυο χρόνια μετά, σε ηλικία 18 ετών. Σύντομα αντιλήφθηκε ότι αυτό που τον ενδιέφερε πραγματικά και ταίριαζε και στη φωνή του ήταν το ρεμπέτικο τραγούδι, στο οποίο και αφιερώθηκε έκτοτε αποκλειστικά. Το 1978 αποφάσισε να ιδρύσει το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με το οποίο ηχογράφησε δύο δίσκους, εμφανίστηκε σε διάφορα μαγαζιά και πραγματοποιεί πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα χρόνια μετά, παίρνει την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα, όπου και συνεργάστηκε το 1981 με μουσικούς όπως ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Κόρος, ο Βασίλης Σούκας, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζόπουλος, ενώ είχε εμφανιστεί σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα και είχε προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Το 2013, σε συνεργασία με το συγκρότημα «Κoza Mostra», εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στις αρχές Μαΐου, μεσούσης της Covid-19, ο Αγάθωνας, μαζί με συνεργάτες του και σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης είχε παίξει ρεμπέτικα τραγούδια στην είσοδο του νοσοκομείου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι. Τα υπηρέτησε από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HAPPY PRODUCTIONS παρουσιάζει στον Νέο Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή με 8 σημαντικούς πρωταγωνιστές του θεάτρου μας, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η ΠΟΝΤΙΚOΠΑΓΙΔΑ» («The Mousetrap»), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα.

H κατεξοχήν συγγραφέας έργων μυστηρίου, όταν το έγραψε, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει στη σκηνή για πάνω από 8 εβδομάδες. Όταν η ιστορία τη διέψευσε, απέδωσε την συνεχιζόμενη επιτυχία του έργου στο γεγονός πως υπάρχει «κάτι» στο κείμενο που αφορά κάθε θεατή προσωπικά.

Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγημα της Αγκάθα Κρίστι με τίτλο "Τρία τυφλά ποντίκια". Τον τίτλο "Ποντικοπαγίδα" τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση της Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία...

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα.

Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μια ομάδα οκτώ πρωταγωνιστών (Μαρία Κωνσταντάκη, Ερρίκος Λίτσης, Δανάη Λουκάκη, Ράνια Οικονομίδου, Σήφης Πολυζωίδης, Νίκος Πουρσανίδης, Μιχάλης Συριόπουλος, Αποστόλης Τότσικας), μεταφέρεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας.

….η συνέχεια επί σκηνής στον ΝΕΟ Ακάδημο!

….και σσσσσσσσσςςςςς μην ψιθυρίσετε το τέλος σε κανένα!

 

Ταυτότητα Παράστασης

 • Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι
 • Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Κίρκη Καραλή
 • Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
 • Πρωτότυπη Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
 • Σκηνικά/Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
 • Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
 • Φωτογραφία:Gridfox (Δημήτρης Γκιολές)
 • Γραφιστική Επεξεργασία: Gridfox (Στιβανάκης Γιάννης)
 • Hairstyle: Κέλλυ Καλογεροπούλου
 • Make up artist: Ελίνα Μαυράκη
 • Social Media Manager:Σπύρος Μάης
 • Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντάκη Μαρία, Λίτσης Ερρίκος, Λουκάκη Δανάη, Οικονομίδου Ράνια, Πολυζωίδης Σήφης, Πουρσανίδης Νίκος, Συριόπουλος Μιχάλης, Τότσικας Αποστόλης

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραγωγή: Happy Productions Hellas

ΝΕΟΣ Ακάδημος (400 θέσεις): Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3625119 & 210 0080900

Παραστάσεις: Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00, Τετάρτη 18:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Τιμές Εισιτηρίων:

 • Δευτέρα-Τετάρτη: Ζώνη Α: 20€ / Ζώνη Β: 18€ / Ζώνη Γ: 15€
 • Τρίτη: Γενική Είσοδος 15€
 • Σάββατο-Κυριακή: Ζώνη Α: 22€ / Ζώνη Β: 20€ / Ζώνη Γ: 15€

Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, Συνοδοί ΑΜΕΑ, +65 ετών, Φοιτητές: 15€ (εκτός Σαββάτου/Κυριακής)

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 0080900)

Ο ΝΕΟΣ Ακάδημος, πλήρως ανακαινισμένος (2019), διαθέτει ολοκαίνουργιο σύστημα εξαερισμού, ψύξης και θέρμανσης με εισροή νωπού αέρα στους χώρους του θεάτρου. Παράλληλα τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού & προσωπικού.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

α. Ηλεκτρονικά:

β. Τηλεφωνικά:

 • Στο 210 0080900: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-19:00 & Σάββατο 09:00-17:00
 • Στο 210 3625119: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-21:00
 • Στο 11876

γ. Στα ταμεία του ΝΕΟΥ Ακάδημου: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17 (Δευτέρα έως Κυριακή 14:00-22:00)

δ. Στα γραφεία της Happy Productions: Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-19:00 & Σάββατο 09:00-17:00)

ε. Στο Δίκτυο καταστημάτων VIVA (www.vivapayments.com/el-gr/network)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web: www.neosakadimos.gr

Facebook 1: www.facebook.com/neosakadimos

Facebook 2: www.facebook.com/pontikopagida

Instagram 1: www.instagram.com/neosakadimos

Instagram 2: www.instagram.com/pontikopagida_2020

You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCt3LXDqOhYhrrxUhu-T01qg

#neosakadimos #pontikopagida #happyproductionsgrrece

 

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο»,  την Πέμπτη 20 Αυγούστου στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο κάντε tag τον φίλο/η που θα θέλατε να δείτε μαζί την παράσταση και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας π.χ

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς 

Ο διαγωνισμός λήγει την  Τρίτη 18 Αυγούστου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

«ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»

της Τζεραλντίν Άρον

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη

«H ζωή μιας γυναίκας είναι κάτι σαν γεύμα. Ο άντρας είναι κάτι σαν επιδόρπιο.

Καλό είναι να φας και το επιδόρπιο, αλλά μη ξεχνάτε, όλα τα δυσάρεστα,

π.χ. χοληστερίνη, πάχος, ζάχαρο και εν τέλει τύφλωση,

προκαλούνται συνήθως όχι από το φαΐ, αλλά από τα επιδόρπια»

Από την Τετάρτη 15 Ιουλίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 παρουσιάζεται στον κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο» η κωμωδία «Το υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

«Το υπέροχό μου διαζύγιο» το πιο επιτυχημένο έργο της Τζεραλντίν Άρον που έχει παιχτεί σε 28 χώρες, παρουσιάζεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ανοιχτό χώρο, στον υπέροχο κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο» με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών.

Η Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της ο οποίος προτιμά την αγκαλιά νεότερων γυναικών. Εκτεθειμένη στη μοναξιά που δεν είναι δική της επιλογή και με την κρίση της ηλικίας να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της.

Ένας απολαυστικός μονόλογος που κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια όλες εκείνες τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας σαν κι εμάς που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία.

Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Έρση Δρίνη

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά

Trailer παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=XkrFi-aaaHM&feature=youtu.be

INFO:

Παραγωγή της Green Productions

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Διάρκεια: 75΄

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 15

Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ) :12

Ατέλεια : 5

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xytirio/yperoxo-mou-diazygio/

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097 και 210 3412313

 

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το Δάνειο»,  τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο κάντε tag τον φίλο/η που θα θέλατε να δείτε μαζί την παράσταση και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας π.χ

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς 

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή  7 Αυγούστου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

«ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ»

του Τζόρντι Γκαλθεράν

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

«Θα σας το πω απλά: αν δεν μου δώσετε το δάνειο,θα πηδήξω τη γυναίκα σας.»

Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 παρουσιάζεται στον κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο» η κωμωδία «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει. Μία θεατρική σύμπραξη που λαμβάνει χώρα στην καρδιά της Αθήνας, σε ανοιχτό χώρο, στον υπέροχο κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο» με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών.

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

«Το δάνειο» (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου

Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Els de Paros

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Έρση Δρίνη

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά

Παίζουν:

Σωτήρης Χατζάκης

Δημήτρης Μυλωνάς

 

INFO:

Παραγωγή της Green Productions

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 90΄

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 15 €

Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ) :12 €

Ατέλεια : 5 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xytirio/to-daneio/

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097 και 210 3412313

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι, για 5η συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
 
Στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να δει το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες και για το έργο του, μεταφράσεις έργων του και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.
 
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του αυστηρού υγειονομικού πρωτόκολλου για τα Μουσεία και τους κλειστούς χώρους, αυτό το καλοκαίρι εγκαινιάζεται μια σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων. Έτσι δίνεται η δυνατότητα αφενός να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι και αφετέρου εξασφαλίζεται η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από τις Κυκλάδες και από όλη την Ελλάδα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στο Μουσείο αλλά και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια είναι δωρεάν.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020
 
Η ταινία της Τετάρτης. Από τη σκηνή στην οθόνη. Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.
 
Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου.
 
Στον Προαύλιο Χώρο της Πρώην Σχολής Ουρσουλινών.
 
Με την τήρηση όλων των μέτρων που ισχύουν για δράσεις σε εξωτερικούς χώρους.
 
Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 12 Αυγούστου μέχρι και Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020).
 
Ανάγνωση θεατρικού έργου.
 
Γνωριμία με ένα ακόμα θεατρικό κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτό.
 
Σε εξωτερικό χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
katerina polyxronopoulou
 
Σε σκηνοθετική επιμέλεια Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.
 
Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής. Για πέμπτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Το εργαστήρι θα γίνει διαδικτυακά κι έχει τίτλο: «Άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις».
 
Μέσα από στοιχεία της βιογραφίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη αλλά και μέσα από τους ήρωες των θεατρικών του έργων, θα ξεναγηθούμε στις πολλές περιπέτειες της ζωής του.
 
Το έργο θα έχει τη μορφή ενός ορατορίου, μιας αυτοβιογραφικής «επιθεώρησης» ακολουθώντας τη δομική ιδέα του «Μεγάλου μας Τσίρκου», με μουσικά περάσματα από τα τραγούδια που γράφτηκαν σε δικούς του στίχους και μουσικές που καθόρισαν τον «αιώνα» του και την ιστορία.
 
Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Μαρία Κυριάκη.
 
Διάρκεια: 32 ώρες. 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Συνολική διάρκεια: 2 μήνες.
 
Πρώτη συνάντηση: Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.00
 
Εργαστήρι Συγγραφής Σεναρίου
 
Ξεκινάει για πρώτη χρονιά εργαστήρι συγγραφής σεναρίου. Το εργαστήρι θα γίνει διαδικτυακά κι έχει τίτλο: «Πόρτα κλειστή με σιδεριά διπλά μανταλωμένη». Ιστορίες για τον εγκλεισμό.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περιπέτεια της συγγραφής ενός σεναρίου, να αντλήσουν από τη συνεργασία και την επικοινωνία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εντρυφήσουν στο έργο και τις ξεχωριστές ποιότητες του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του συγγραφέα που άφησε το αποτύπωμά του έντονο στον 20ό αιώνα.
 
maria kyriaki
 
Με την ηθοποιό και συγγραφέα Μαρία Κυριάκη.
 
Διάρκεια: 32 ώρες. 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Συνολική διάρκεια: 2 μήνες.
 
Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση: Παρασκευή8 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.00
 
Εργαστήρι σκηνοθεσίας κινηματογράφου
 
Για πρώτη φορά ξεκινά και το εργαστήρι σκηνοθεσίας κινηματογράφου.
 
Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την πρoπαραγωγή, με την κυρίως πρoεργασία, με το γύρισμα και με την μεταπαραγωγή (post production).
 
Θα αναλύσουν τεχνικά και καλλιτεχνικά θέματα που απασχολούν όλη τη διαδικασία κατασκευής μιας ταινίας.
 
Θα δοθούν παραδείγματα και αν είναι εφικτό (εξαρτάται από την δυνατότητα των συμμετεχόντων)θα γίνουν και μερικές κατασκευαστικές ασκήσεις.
 
Στο τέλος και με τη συμμετοχή του εργαστηρίου «Συγγραφή σεναρίου» θα οδηγηθούν στην παραγωγή μίας ή περισσοτέρων ταινιών μικρού μήκους, ώστε να μπορέσει να γίνει ορατό το αποτέλεσμα όλης αυτής της εκπαιδευτικής διαδρομής.
 
pantelias
 
Με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Παντελιά.
 
Διάρκεια: 20 ώρες. 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες.
 
Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 17.00
 
Εργαστήρι σκηνογραφίας
 
Επίσης για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι Ιστορίας Σκηνογραφίας και Ιστορίας Ενδύματος. Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις μορφές του θεατρικού χώρου και του ενδύματος, μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο.
 
Με τη σκηνογράφο – ενδυματολόγο Κατερίνα Καμπανέλλη.
 
Διάρκεια: 20 ώρες. 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες
 
Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση: Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.00
paraskeya
 
 
Να γράψουμε ένα παραμύθι;
 
Με αφορμή το ανέκδοτο θεατρικό παραμύθι του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Το δάσος του κακού» και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία, πραγματοποιούμε και φέτος το εργαστήρι μας, το οποίο αποκτά μια νέα μορφή: διαδικτυακή. Έχοντας ως βάση το έργο του μεγάλου Νάξιου συγγραφέα, γράφουμε τις δικές μας ιστορίες και τις συνθέτουμε για να δημιουργήσουμε ένα καινούριο παραμύθι!
 
Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά.
 
Χρονική διάρκεια εργαστηρίου: 10 ώρες (2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα).
 
Για παιδιά (από 8-12 χρόνων).
 
Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση: Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00
 
Κάνω το ποίημα εικόνα
 
Δημιουργούμε τις δικές μας εικόνες με αφορμή τα μελοποιημένα ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Μολύβι, χαρτί, χρώματα, πινέλα και με οδηγό τη φαντασία μας θα δημιουργήσουμε την εικόνα του καλοκαιριού στο Αιγαίο.
 
Ένα εικαστικό εργαστήρι εξ αποστάσεως.
 
Με την φωτογράφο – εικαστικό: Κική Ημέλλου.
 
Χρονική διάρκεια εργαστηρίου: 10 ώρες (2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα).
 
Για παιδιά (από 8-12 χρόνων).
 
Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση: Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στα τηλέφωνα: 2285023619 και στο τηλ. 6932460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
 
Οργάνωση Εργαστηρίων – Εκδηλώσεων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
 
Ιnfo:
 
Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).
 
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
 
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619
 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Covid-19 δεν έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους στις δραματικές σχολές να παρουσιάσουν, όπως συνηθίζεται, τη δουλειά τους στο κοινό. Έτσι το Γ' έτος των σπουδαστών του Θεάτρου Τέχνης αποφάσισε να αφήσει το αποτύπωμά του μ' ένα εμπνευσμένο βίντεο. 

Εμείς ευχόμαστε σ' όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται. 

Από τον Κώστα Ζήση

Ήταν το 1976, όταν ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθετεί τη «Λυσιστράτη» (με τον Λευτέρη Βογιατζή στον ομώνυμο ρόλο), έχοντας αποδώσει σκηνικά την ιδέα οι ηθοποιοί του Αμφι-θεάτρου του να υποκρίνονται τους μπουλουκτζήδες, οι οποίοι προσπαθούν να ανεβάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη. Ένα παρόμοιο εγχείρημα, επιχείρησε φέτος ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ηθοποιός αξιώσεων, ο οποίος έχοντας ήδη κάνει κάποια δειλά βήματα στην σκηνοθεσία («Masterclass», «7 χρόνια», «Η προδοσία» κλπ στις αθηναϊκές αίθουσες), παίρνει το χρίσμα από το Εθνικό Θέατρο, για να κάνει το μεγάλο βήμα στην Επίδαυρο, μέσα από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Θα είμαι εξαρχής σαφής και ξεκάθαρος χωρίς να επιχειρήσω να «στρογγυλοποιήσω» το λόγο μου: Η παράσταση υπήρξε δραματικά απογοητευτική. Το «δραματικά», το τονίζω ιδιαίτερα, μιας και η διάψευση κάθε προσδοκίας μας υπήρξε καταιγιστική, αναπάντεχη και ίσως μη αναμενόμενη με βάση τις προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη. Γιατί τελικά, η Επίδαυρος, δεν είναι σε καμία περίπτωση αθηναϊκή αίθουσα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι.

Δεν είναι απλά και μόνο ότι δεν διακρίναμε απολύτως καμία έμπνευση στη σκηνοθεσία. Η παράσταση δεν έφτανε να ακουστεί στο κοίλον προφανώς λόγω της ανορθόδοξης διάταξης των υποκριτών στην ορχήστρα. Δεν σημείωσε απολύτως καμία πρωτοτυπία μιας και η συνθήκη «θέατρο μέσα στο θέατρο» δεν κομίζει πλέον «γλαύκας εις Επίδαυρον» και αντιγράφοντας εκ του προχείρου τον Λουίτζι Πιραντέλλο του περασμένου αιώνα, υπαινίσσεσαι τη δική σου αδυναμία να εντρυφήσεις στα άδυτα του Αριστοφάνη και να καταθέσεις δική σου, σύγχρονη πρόταση (να σημειώσουμε ότι ο Πιραντέλλο έκανε ολόκληρη θεατρική σπουδή στο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» που πρόσφατα ανέστησε το Εθνικό Θέατρο με την ιστορική –κατά τη γνώμη μου- παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου και που τόσο αγχωτικά προσπάθησε η παράσταση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου να μοιάσει).

 

Η εξαιρετική μετάφραση του Σωτήρη Κακίση και ο προβοκατόρικος πολιτικός λόγος του Αριστοφάνη, σε μια πρωτοφανή συνθήκη αγνοήθηκαν επιδειχτικά, περιφρονήθηκαν συνειδητά και απαξιώθηκαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Ολόκληρη η παράσταση, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα εμβόλιμα επεισόδια που παρεμβάλλονται διακόπτοντας τη ροή της σε μια συνθήκη που θέλει τους ηθοποιούς να βγαίνουν από τους ρόλους, να υποδύονται τους εαυτούς τους, και να θέτουν το κείμενο υπό μορφή (και αμφισβήτηση) πρόβας. Ουδείς πλέον, δίνει σημασία στην Λυσιστράτη και την εξέλιξη της δραματουργίας και της υπόθεσης και η παράσταση παίρνει λεπτό προς λεπτό τη μορφή μιας κακοστημένης επιθεώρησης με όλα τα στοιχεία του είδους («αυτοσχεδιασμοί». επιτόπιες ατάκες, διάλογος με το κοινό κλπ) παράγοντας εύκολο και αβασάνιστο γέλιο με χοντροειδή γκαγκς που θυμίζουν αμερικάνικα κόμικ, και με τον σκηνοθέτη να «μπουκάρει» στην ορχήστρα υποδυόμενος (στην κυριολεξία) τον σκηνοθέτη. Είναι τόσο διακριτή η έλλειψη σκηνοθεσίας στο κείμενο του Αριστοφάνη, που η παράσταση τελειώνει και ουδείς έχει πάρει πρέφα ποια ήταν η Λυσιστράτη και για ποιο λόγο μας απασχόλησε. Το μότο «διακοπή λόγω διαφωνίας» επαναλαμβάνεται συνεχώς στους υπέρτιτλους. Το ίδιο, καθαυτό έργο με την ευθύνη της δραματουργικής επεξεργασίας του ίδιου του σκηνοθέτη, απεμπολίστηκε, εξορκίστηκε θαρρείς με τον απήγανο, αποτάσσοντας το με όποιο σκηνικό μέσο διέθετε.

 

 lysistrati aristofani odyssea papaspiliopoyloy epidayroy 7 1200x801

 

Έτσι για παράδειγμα, η σπαρταριστή σκηνή Κινησία (Νίκος Ψαρράς)- Μυρρίνης (Αγορίτσα Οικονόμου) καταλήγει σε εύπεπτο γλυκανάλατο κάδρο αμερικάνικης ερωτικής κομεντί, η πολιορκία της Ακρόπολης είναι ένας κουρελοπόλεμος με ξεσηκωτικούς ντίσκο ρυθμούς και φωτορυθμικά, ενώ το τρεχαλητό γίνεται σχεδόν το αποκλειστικό σκηνοθετικό εύρημα. Όταν οι ηθοποιοί δεν τρέχουν ο ένας πίσω από τον άλλο, στέκονται στους κρατήρες τους, με την μάσκα τους και σε απόσταση, καταθέτοντας ίσως και το μοναδικό σύγχρονο σχόλιο μιας παράστασης στην εποχή της καραντίνας που όμως «ξέμεινε» τελικά ορφανό, μέσα στην επιθεωρησιακή δίνη της. Όλες σχεδόν οι σκηνές και τα επεισόδια καταλήγουν σε ανεξήγητες μελό ατμόσφαιρες. Δε θα αφήσουμε ασχολίαστη τη (συμπτωματική;) χρήση και εδώ της ερασμιακής προφοράς, αυτήν την φορά όμως ως σκωπτικό στοιχείο αποδόμησης.

Όλα μπήκαν στην υπηρεσία αυτού του σκοπού, του επιθεωρησιακού προσδιορισμού: τα σκηνικά κουρέλια και οι κρατήρες της Όλγας Μπρούμα, η μουσική της Κατερίνας Πολέμη (άστοχη σε πολλά σημεία), οι φωτισμοί επαρχιώτικης ντισκοτέκ που θύμιζαν φανταζέ εντερπράιζ-ατραξιόν περιπλανώμενου ροντέο του Νίκου Βλασόπουλου, ακόμα και τα ιδιαίτερα κοστούμια του Άγγελου Μέντη (φαντάζομαι κρύβεται ο ίδιος πίσω από τις πολύ όμορφες μάσκες, για τις οποίες δεν έχουμε credits) που με διαφορετική συνθήκη θα έδιναν στίγμα, χρώμα και άποψη, εδώ παρασύρθηκαν από τον στρόβιλο της γενικότερης θολούρας της παράστασης.

116592960 3674927905869616 2380687387051493387 o

Και μιλάω για θολούρα, γιατί ούτε και το ιδεολογικό της πρόσημο υπήρξε σαφές. Η «Λυσιστράτη», το έργο του Αριστοφάνη που εκφράζει την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης και του αγώνα για τη λήξη των πολέμων, την επικράτηση της ειρήνης, και της αναδιοργάνωσης της κοινωνίας πάνω σε ανθρώπινους δρόμους, αυτό το κατεξοχήν κοινωνικό έργο, που προτείνει στην ανθρωπότητα να βάλει στην άκρη προσωπικά πάθη και στερεότυπα, να αγνοήσει προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα και που προσβλέπει στην ατομική ευημερία μέσα από την κοινωνική οργάνωση την βασισμένη στην αγάπη και την κατανόηση, τελειώνει με τον πλέον μοναχικό, απογοητευτικό, ατομικό τρόπο, παραθέτοντας το σύγχρονο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης: Και οι δεκατέσσερεις ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη, ο καθένας μόνος του, στον κρατήρα του, να παλεύει ο καθένας με τα δικά του φαντάσματα, να ζητάει τις δικές του «προσωπικές» συγγνώμες, να αγωνιά για τα δικά του προσωπικά «θέλω». Οι ηθοποιοί στους κρατήρες τους, κι εμείς στα σπίτια μας, μακριά από τις πλατείες, μακριά από τους δρόμους, μακριά και έξω από κάθε μορφή κοινωνικοποίησης. Ένα έργο βαθιά πολιτικό μετατράπηκε εν μια νυκτί και με ελαφρά τη συνείδηση σε άστοχη συνεδρία ομαδικής ψυχανάλυσης. Προφανώς και ο σκηνοθέτης, προσπαθεί να αποτυπώσει την πρόσφατη καραντίνα από την επιδημία και τις σαφέστατα ψυχολογικές επιπτώσεις της, αλλά το κάνει με τόσο επιδερμικό τρόπο, αφαιρώντας της το κοινωνικό πρόσημο, που τελικά όλα αυτά ούτε ως εντύπωση δεν απασχολούν το κοινό (και θα’ πρεπε; ίσως αντιτείνει κάποιος, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που δεν χωρά στα στενά περιθώρια ενός κριτικού και μόνο κειμένου)

Η Βίκυ Σταυροπούλου υπήρξε η πιο ανύπαρκτη ίσως Λυσιστράτη από καταβολής παραστασιογραφίας του έργου, με ευθύνη και της σκηνοθεσίας, Συντέλεσε όμως και η ίδια με τον πιο εύσχημο τρόπο σε αυτή την απουσία της ηρωίδας της. Πανταχόθεν απούσα και πανταχού παρούσα. Η Λυσιστράτη δεν ήταν πουθενά στην ορχήστρα, η Βίκυ Σταυροπούλου και το alter ego της, η σπουδαία, αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου, ήταν σαρωτικά παντού.

Και οι υπόλοιπες ερμηνείες όμως κινήθηκαν ακριβώς γύρω από αυτόν τον επιθεωρησιακό άξονα. Θα ξεχωρίσω αναμφισβήτητα τον Πρόβουλο του Γιάννη Κότσιφα, την ελισσόμενη και συνεχώς εξελισσόμενη Αγορίτσα Οικονόμου, την πολύ ευχάριστη έκπληξη Δάφνη Δαυίδ, τον πάντα συνεπή και με σπουδή στους ρόλους του Στέλιο Ιακωβίδη, τον απόλυτα μετρημένο Γιώργο Ματζιάρη και τον γεμάτο ορμή Πάρη Αλεξανδρόπουλο. Αμήχανες και έξω από τα νερά τους σε αυτούς τους σκηνοθετικούς κώδικες της παράστασης υπήρξαν η Βίκυ Βολιώτη και η Στεφανία Γουλιώτη, ενώ ο Νίκος Ψαρράς προσπάθησε να «μιλήσει» επιθεωρησιακά με το κοινό και το κείμενο, να βρει τις άκρες του, εκτεθειμένος και απροστάτευτος σε έναν άλλο ετερόκλητο υποκριτικό δρόμο. Με συνέπεια στο σκηνοθετικό στόχο, ο Βαγγέλης Δαούσης, η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Ελπίδα Νικολάου.

Η σημαντικότερη στιγμή της παράστασης, η μόνη που συνεπήρε το κοινό, η μόνη που άγγιξε και μίλησε σε όλα τα επίπεδα, ήταν αναμφισβήτητα η πολύ λιτή απόδοση της παράβασης και η χρήση ως φόρος τιμής, του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι «Ο Μύθος», που το είχε γράψει το 1957 για την Λυσιστράτη του Αλέξη Σολωμού με την Μαίρη Αρώνη. Μεγάλο κέρδος από την παράσταση, έστω και με τις συγκεκριμένες συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως και βαθιά περισυλλογή. Για ένα θέατρο, από νέους δημιουργούς, που δείχνουν να αδυνατούν να βρουν και να καταθέσουν νέες οπτικές, να δημιουργήσουν, να μιλήσουν στις ψυχές. Και μια διαπίστωση, ότι όλα αυτά ο κάθε δημιουργός τα αναζητά και τα ψάχνει. Και μια ελπίδα, ότι, τελικά, θα τα βρει. Επί του παρόντος όμως, «διακοπή λόγω διαφωνίας».

Υγ. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, είναι ένας πολύ σπουδαίος ηθοποιός .Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

 

Διαβάστε επίσης: 

9+1 Ηθοποιοί Που Ερμήνευσαν Τη Λυσιστράτη

tp250X300PAGAKI

anixnos250x300

warplanes250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Ροή Ειδήσεων

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία