Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Υποψηφιοι και υπό... γενικώς. Η Non Playlist Της Επικαιρότητας #31

Δεκάδες οι δημοσιογράφοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, υποψήφιοι στις Εθνικές εκλογές.
Ας μη γενικεύσουμε – ως δημοσιογράφοι – αλλά η ατάκα έρχεται μόνη της και αυθόρμητα: Το καλύτερο επάγγελμα, σε πάει παντού … Και σταματώ εδώ!

Μάλλον δε σταματώ: Ο.Κ. και οι δημοσιογράφοι έχουν ψυχή και άμα θένε και γουστάρουν μπορούν να είναι και υποψήφιοι βουλευτές. Αλλά πώς θα είναι δημοσιογράφοι μετά; Αν υποθέσουμε ότι πριν ήταν σωστοί, (δε θα πω αντικειμενικοί γιατί αυτό χωράει πολύ νερό).

Η δημοσιογραφία είναι πολύ ευαίσθητο επάγγελμα. Έχει ευαισθησία στην εξουσία. Και η εξουσία είναι, μεταξύ άλλων, και αφροδισιακό και το πράγμα αρχίζει να εμπίπτει σε πολλές και διαφορετικές ειδικότητες.
Και σταματώ εδώ!  #δημοσιογράφοι_πολιτικοί

1η Ιουλίου αποφάσισαν οι πολιτικοί να κάνουν debate. Τηλεμαχία ή αλλιώς η γνωστή «σούπα»! Με συντονίστρια από την ΕΡΤ και τους παρουσιαστές των μεγάλων καναλιών ως βασικούς ερωτώντες.
Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί το αποφάσισαν και όχι οι δημοσιογράφοι. Και το πρόβλημα είναι ότι λένε debate μια σειρά αποστειρωμένων μονολόγων. Πολύ βαρετό αν δεν είσαι ορκισμένος οπαδός ή εχθρός. Οι νέοι άνθρωποι θα γυρίσουν για μια ακόμη φορά την πλάτη σε μια πολιτικάντικη τηλεόραση. 
#Debate

Δεν μας φτάνουν τα SMS και τα μέιλ. Έχουμε τώρα και τηλέφωνα από τα κόμματα!
-Ναι, γεια σας η κ. Δημητριάδη;
-Η ίδια!
-Από Τη Νέα Δημοκρατία σας καλώ… (1ο εγκεφαλικό). Πώς μπορώ να σας βοηθήσω; 
Ναι, ξέρετε αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες… Μπλα.. Μπλα και θα θέλαμε να έρθετε ως εκπρόσωπος (2ο εγκεφαλικό). Δυστυχώς, δεν μπορώ.
-Γιατί; 
-Φεύγω ταξίδι! 
-Και δεν θα μας στηρίξετε; 
-Δυστυχώς όχι. 
-Δεν πειράζει οργανώστε τους υπόλοιπους. 
-Που θα πάτε; 
-Στη Χονολουλού!…. Τουτ.. Τουτ…

Τα «χαρτάκια» με τον Πλατινί, όταν πήγαινα σχολείο και μαζεύαμε αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές – που κυκλοφορούσαν πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση – ήταν σπάνια. Έτσι όταν έτυχε να τον έχω διπλό είχα γίνει περιζήτος για «ανταλλαγές». Χθες ο Πλατινί συνελήφθη για παράνομες συναλλαγές.
Πόσο βρωμερός ο λαμπερός κόσμος του ποδοσφαίρου…
#Πλατινί

«Ανασκαφές». Το βιβλίο που προέκυψε από τη μελέτη των χειρόγραφων σημειώσεων της Διδώς Σωτηρίου.
Η σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέας καταφέρνει να μας προκαλεί ρίγη συγκίνησης τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον τρόπο που γράφει. Θραύσματα από τη ζωή της, κομμάτια του χαρακτήρα της. Πνεύμα κοφτερό ακόμη κι όταν τα χρόνια άρχισαν να κάνουν τα γνωστά παιχνίδια με το μυαλό της. Σπαρακτικό και απαραίτητο για κάθε αναγνώστη!  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Το εξώφυλλο είναι με τα γράμματα της Σωτηρίου, από ένα τετράδιο με σημειώσεις! 
#Διδώ_Σωτηρίου

Τι ωραία που ήταν η Αθήνα αυτό το 3μερο! Ησυχία! Ανυπομονώ για τον Αύγουστο!!!
#Is_Athens

Την Παρασκευή ξεκινάει και η Επίδαυρος. Επίσημα καλοκαίρι!

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!
Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.
#Se_Genikes_Grammes

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία