Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στολιδια, βία, Τζίμερος (η ΑΟΖ του κακόγουστου) και το φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας! Σε Γενικές Γραμμές ή Η Non Playlist Της Επικαιρότητας #47 Κύριο

Στη Φινλανδία αδερφές μου….Στη Φιλανδία

Είναι γυναίκα και είναι 34 ετών

Είναι παιδί μιας σχέσης δύο γυναικών και περήφανα μιλάει για τις δύο μητέρες της. Η ίδια έχει ένα παιδί με τον επί σειρά ετών σύντροφό της.

Εδώ και λίγα 24ωρα η γυναίκα αυτή είναι η νεώτερη γυναίκα Πρωθυπουργός ενός ευρωπαϊκού Κράτους.

Η νεώτερη πλέον πρωθυπουργός στον πλανήτη. #je_suis_Finland

Βέβαια, η είδηση πέρασε στα ψιλά εδώ στην Ελλάδα. Και στο ΣΚΑΪ δεν άρεσε καθόλου το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μία οικογένεια ενός γκέι ζευγαριού γυναικών, οπότε της άλλαξε την κατάσταση.

Έτσι, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού (9/12) πληροφορηθήκαμε πως η Σάνα Μαρίν, «μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια, μόνο με τη μητέρα της»!

Ενώ η κ. Δημάρχου σχολίασε στο τέλος της είδησης: «Άλλη κουλτούρα». Ναι, χρυσή μου εκεί δεν πάει σόι το βασίλειο…

#ΣΚΑΪ-Σία

Ραντεβού στην πλατεία Coca-Cola (την πλατεία Συντάγματος δηλαδή – Για τα Χριστούγεννα η φίρμα υιοθέτησε την τοποθεσία στην καρδιά της πόλης μετά από κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων)

Η αναγκαιότητα του ξύλου. Δεν ξεχνώ ποιος είσαι.

φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας
#voridis

Ντόρα στο ποδόσφαιρο το λένε αυτογκόλ.

φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας

#freeDora

Κι εκεί που πας να «εξοικειωθείς» με την κρατική βία, όπως λέει κι υπουργός Βορίδης, και να πεις: συνηθίζω ρε παιδί μου, αφού το λέει κοτζαμάν εκλεγμένος σου περνάς από τη Βασιλίσσσης Σοφίας και σου λένε: δεν ξέρεις εσύ τι θα πει Χριστούγεννα και σου ρίχνουν στη μάπα, να συνηθίσεις δηλαδή, τα μπλιμπλικοφωτόσπαθα.
Θα τα συνηθίσουμε όλα, αφού απλώς τα κράζουμε μέσω πληκτρολογίου! Να μου το θυμάστε!

#συνήθισε_και_σκάσε

Όταν η ΑΟΖ της νοημοσύνης δεν σε περιλαμβάνει “εντός” της

Θάνος Τζήμερος@ThanosTzimeros
 
 

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας εξηγήσει τι είδους χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι αυτός με ημισέλινο που έχει κι ένα αστέρι στο κέντρο για ξεκάρφωμα; (Σύνορα Νέας Σμύρνης με Άγιο Δημήτριο.)

View image on Twitter
 
193 people are talking about this

#Tzimeros

«Υπάρχουν κάποιες κορυφαίες στιγμές για τη ζωή των Κοινωνιών. Οι κορυφώσεις προκύπτουν όταν τα εξαιρετικά τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα συμβαδίζουν και διακονούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή αγιασμού επί τη ενάρξει των εργασιών κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Και αυτή θα μπορούσε να είναι μια δήλωση μακριά από τον σκοταδισμό άλλων παπαδων που χαρακτήριζαν τη δωρεά οργάνων ως “αμαρτία”. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερο δώρο για τον συνάνθρωπο;

#organ_donor

φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας

Ο άστεγος κάτω από τα αστέρια των Χριστουγέννων είναι ακόμη πιο σπαρακτική εικόνα. Μπορεί γι’ άλλους να είναι μια παραφωνία… Αλλά οι άστεγοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων δεν είναι ντεκόρ. Είναι άνθρωποι σε κρίση και χρειάζονται βοήθεια – και από εμάς και από ειδικούς!
#δε_συνηθίζεται

#Άστεγοι

φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας
Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι μια κατηγορία μόνος του. Η Σπείρα-Σπείρα …του είναι ό,τι καλύτερο σε νυχτερινή διασκέδαση μπορείς να βρεις τις Κυριακές. Σφίγγα, στο κέντρο, Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας. Πολιτισμός, λαϊκός πολιτισμός χωρίς λαϊκούρες, χωρίς ενοχές και (πλέον χωρίς κάπνα) κέφι. Αυθεντικό. Και ευαισθησίες και φυσικά αιχμηρές παρλάτες!

Ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ομάδα του γίορτασαν τις 100 παράστασεις και αξίζουν άλλες τόσες, μαζί με το χειροκρότημά μας!

#Κραουνάκης

φωτεινό αστέρι της Φινλανδίας

Αύριο (Πέμπτη) και την άλλη Πέμπτη θα είμαι στο Tiki Bar να δω τους Xaxakes. Τέλος. Μπάντα που τραγουδά: “Το πρωί μου δεν το δίνω σε κανένα / Δεν γουστάρω δεν τα πάω down και τέτοια / Μόνο φως” δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από αγαπημένη. Αρχή
#xaxakes

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας! Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.