Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

10 χριστουγεννιάτικες ταινίες που (μάλλον) δεν έχετε δει! Κύριο

Από τη Σοφία Γουργουλιάνη 

Ξέρουμε ποιες Χριστουγεννιάτικες ταινίες θα δεις φέτος

Είτε επιλέξετε παραδοσιακά do it yourself Χριστούγεννα με σπιτικά μελομακάρονα, βασιλόπιτα και γαλοπούλα, είτε ενδώσετε στις –όπως φαίνεται- ηλιόλουστες βόλτες και αφήσετε την κουζίνα ήσυχη, το σίγουρο είναι πως ο καναπές σας, κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα μοιάζει πιο άνετος και οι χριστουγεννιάτικες ταινίες με απόλυτη απόδραση. Πριν, προλάβετε, να φωνάξετε βιαστικά πως έχετε βαρεθεί τις ίδιες χριστουγεννιάτικες ταινίες και πως τελικά το άραγμα με ταινία στον καναπέ τα Χριστούγεννα μοιάζει περισσότερο με τη μέρα της μαρμότας παρά με ευχάριστη έκπληξη, ετοιμάσαμε για σας μια λίστα που σίγουρα δεν έχετε ακόμα εξαντλήσει.

 

black christmas texnes plus

Black Christmas (1974)

Χριστούγεννα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των οπαδών vintage ταινιών τρόμου. Από το 1974, μας έρχεται η ιστορία των έφηβων κοριτσιών μελών μιας αδερφότητας σε κολλέγιο της Αμερικής που θα περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους κάτω από την απειλή ενός αόρατου δολοφόνου.

 

A Christmas Story texnes plus

A Christmas Story (1983)

Ο Bob Clark, το 1983 μας αφηγείται την ιστορία του αγώνα του μικρού Ralphie να αποκτήσει ένα αεροβόλο για χριστουγεννιάτικο δώρο. Μια ταινία για όλη την οικογένεια που ποντάρει στην περιρρέουσα αθωότητα των Χριστουγέννων για να αφηγηθεί μια ιστορία για παιδικά και μη όνειρα.

 

elf texnes plus

Elf (2003)

Το πιο πρόσφατο 2003 μας χάρισε μία από τις πλέον διασκεδαστικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες η οποία , φυσικά, προσφέρεται για όλη την οικογένεια. Ένας άντρας βρίσκεται από σπόντα να μεγαλώνει στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη ως ξωτικό. Όταν, ο Άγιος θα του αποκαλύψει την ταυτότητα και τον πραγματικό του πατέρα, το ξωτικό θα περάσει τα Χριστούγεννα σε μια απόπειρα συμφιλίωσης με την ανθρώπινη φύση και την πραγματική οικογένεια του. Ο Will Ferell ως ξωτικό σε δαιμονισμένα κέφια σε μια ταινία για την αναζήτηση της πραγματικής οικογένειας.

mon oncle antoine texnes plus

Mon oncle Antoine (1971)

Ο Καναδός Claude Jutra παρέδωσε το 1971 την καλύτερη του ταινία. Πρόκειται για μια σινεφιλική σκληρή ιστορία ενηλικίωσης. Ο ορφανός Benoit μεγαλώνει στο μπακάλικο του Antoine, μπακάλη και νεκροθάφτη μιας μικρής πόλης στον Καναδά τη δεκαετία του ’40. Όταν την παραμονή των Χριστουγέννων ο Benoit θα συνοδεύσει τον Antoine στην παραλαβή ενός παιδικού πτώματος, η τραγωδία είναι ήδη προ των πυλών.

a christmas tale texnes plus

 

A Christmas Tale (2008)

O Γάλλος Arnaud Despechin δημιούργησε το απόλυτο κινηματογραφικό δωράκι για τους αμετανόητους εραστές των οικογενειακών δραμάτων. Με πρωταγωνίστρια την Catherine Deneuve και με ένα all-star γαλλικό cast αφηγείται την ιστορία ενός οικογενειακού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού που ξεκινά με τη μητέρα της αγίας οικογένειας να αναζητά δότη μυελού των οστών,για την ίδια, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της. Ένας γλυκόπικρο ραβασάκι σε όλα εκείνα τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια που λίγο λίγο χάσανε τη λάμψη τους.

 tangerine texnes plus

Tangerine (2015)

Το 2015 ο Sean Baker γύρισε εξ’ ολοκλήρου με την κάμερα του iPhone την ταινία Tangerine και αφηγήθηκε στο σινεφιλικό κοινό τις ερωτικές περιπέτειες δύο transgender γυναικών την παραμονή των Χριστουγέννων στο Los Angeles. Μία ονειρική κατάδυση σε ένα σκληρό κόσμο και μια ιστορία για όσα ψάχνουμε (σ)τα Χριστούγεννα.

 the bishops wife texnes plus 1

 

The bishops wife (1947)

Ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο ευγενής επίσκοπος Henry ζει ανάμεσα στην προσπάθεια να οικοδομήσει μια νέα εκκλησία και να επαν-οικοδομήσει τον υπό κατάρρευση γάμο του. Ως από μηχανής θεός εμφανίζεται ένας άγγελος με το ανάστημα και το πρόσωπο του Carry Grant για να σώσει τις ανοιχτές παρτίδες εκκλησία και γάμος. Μια ταινία για όλους τους μύστες και παθιασμένους οπαδούς των Χριστουγεννιάτικων happy end.

 

scrooge 1951 texnes plus

 

Scrooge (1951)

Από το μακρινό 1951 μας έρχεται η ίσως καλύτερη μεταφορά της ιστορίας του Charles Dickens για τον φιλοχρήματο και ιδιοτελή Ebenezer Scrooge που δέχεται την επίσκεψη τεσσάρων φαντασμάτων-φορέων της μοναδικής του ευκαιρίας για μετάνοια. Με απόλυτη πίστη στην αφήγηση του Charles Dickens, έχουμε, εδώ, να κάνουμε με μια ταινία για όλη την οικογένεια που παρά την εξηκονταετία που έχει πια παρέλθει από την πρώτη προβολή της, διατηρεί ατόφιο το feel good χριστουγεννιάτικο πνεύμα της.

the holly and the ivy texnes plus

The holly and the ivy (1952)

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο πλην αδικοξεχασμένο κινηματογραφικό διαμάντι έρχεται από το 1952 για να αφηγηθεί την ιστορία ενός ακόμα χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Προσκεκλημένη, εδώ, στο τραπέζι η ευρεία οικογένεια του αιδεσιμότατου Martin σε μια ταινία για τη γλυκόπικρη γεύση των Χριστουγέννων.

 

the muppet christmas carol texnes plus 1

The Muppet Christmas Carol (1992)

Η ιστορία του Ebenezer Scrooge με το μοναδικό τρόπο του Muppet Show. Οι γνωστές μαριονέτες επανήλθαν το 1992 για να βάλουν κι αυτές το χριστουγεννιάτικο λιθαράκι τους στην ιστορία του διαβόητου Scrooge. Χαρίζοντας το χιούμορ τους στον σπαγκοραμμένο ήρωα δημιουργούν ένα απόλυτα fell good χριστουγεννιάτικο musical για όλη την οικογένεια.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία