Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αν τα νάτσος ,το καλοκαίρι, χρειάζονται έξτρα δόση από λιωμένο τσένταρ, αν η μπύρα πρέπει να βγαίνει παγωμένη από το ψυγείο και η ζακέτα να σέρνεται εκνευρισμένη από τους ώμους στην τσάντα και πάλι πίσω, τότε τα θερινά σινεμά απαντούν χαμογελαστά και περήφανα «I do» στην πρόταση να συνοδεύσουν –και πάλι- τα καλοκαιρινά μας βράδια. Από την 1η Ιουνίου ,λοιπόν, ανοίγουν τις πόρτες τους και ξανά προς τη δόξα (μας) τραβούν για ένα –ακόμα- καλοκαίρι που μπορεί να μυρίζει θάλασσα και παγωμένα φιλιά.

Τιμώμενος Επισκέπτης

Ο Ατομ Εγκογιάν των περασμένων μεγαλείων επιστρέφει για να προσπαθήσει –άλλη μία φορά- να μας πείσει ότι δεν χρειάζεται να κλαίμε όταν τα θυμόμαστε. Ο κάποτε, λοιπόν, κοσμοαγάπητος σκηνοθέτης των απανταχού φεστιβάλ θέλει να μας αποδείξει ότι τα σπουδαία κινηματογραφικά χαρτιά δεν καίγονται ποτέ. Αυτή τη φορά, διαθέτει σαν όπλα στη σκηνοθετική του φαρέτρα την ιστορία μιας εσφαλμένης καταδίκης για βιασμό και τον σπουδαίο Βρετανό ηθοποιό David Thewlis.

 

τιμωμενος επισκεπτης texnes plus

 

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 18 Ιουνίου 2020

 

Παιχνίδια Ζευγαριών

O Olivier Assayas επανέρχεται με μια κωμωδία αλά γαλλικά που μυρίζει θερινό σινεμά. Με ένα all star γαλλικό κάστ ,με προεξάρχοντες τους Juliette Binoche και Guillaume Canet, σε ερωτικά μπερδέματα με φόντο μια κρίση μέσης ηλικίας, ο Assayas μοιάζει να μας χαρίζει, εδώ, την ιδανική και άξια κωμωδία που θα συνοδεύσει μπύρες, νάτσος και δυνατά γέλια.

 

παιχνίδια ζευγαριών texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 4 Ιουνίου 2020

 

La Daronne

Μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, η Isabelle Hupert, στο ρόλο μιας μεταφράστριας της αστυνομίας η οποία θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της διακίνησης ναρκωτικών. Ο Jean-Paul Salome απομακρύνεται από το μοτίβο της γαλλικής ρομαντζάδας για να κρατήσει την κωμική χροιά που ουδείς εμίσησε και να μας χαρίσει μια κωμωδία με καλούς και κακούς σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι θύτη και θύματος.

 

mama weed texnes plus

 

 

Vivarium

Για τους απανταχού λάτρεις των θρίλερ, ο θερινός κινηματογραφικός μπαχτσές διαθέτει Lorcan Finnegan ,πίσω από την κάμερα, και Jesse Eisenberg και Imogen Poots στους ρόλους ενός ζευγαριού που αναζητά το τέλειο σπίτι για να στεγάσει τον έρωτα του. Ό,τι, όμως, λάμπει ,επ’ ουδενί, δεν είναι χρυσός. Και οι δύο πρωταγωνιστές θα βρεθούν μπλεγμένοι σε έναν λαβύρινθο τρόμου και παράνοιας.

 

vivarium texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: Αύγουστος 2020

 

Η Ελπίδα του Κόσμου

Κι αν αναρωτιέστε αν η ελπίδα πεθαίνει –τελικά- πάντα τελευταία, ο Γάλλος Robert Guediguain έρχεται με θερινή φόρα και ένα οικογενειακό δράμα να απαντήσει με σινεφιλικό και απόλυτα γαλλικό τρόπο σε όσα (μας) βασανίζουν. Κι επειδή, οι οικογενειακές ιστορίες δεν παύουν ποτέ να συγκινούν, η Μασσαλία, εδώ δείχνει το σκληρό της πρόσωπο ως φόντο για την ιστορία δύο νεαρών γονιών-θύματα προσωπικών και οικονομικών κρίσεων.

 

ελπίδα του κόσμου texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: Σεπτέμβριος 2020

 

Zombi Child

Γιατί η θερινή παράδοση θέλει τα θερινά σινεμά να μοιάζουν με γαλλική αποικία, ένας ακόμα Γάλλος-αγαπημένος των διεθνών φεστιβάλ, ο Bertrand Bonello, μας συστήνει μία ταινία φαντασίας με χωροχρονικά ταξίδια, επιστροφές από τον κόσμο των νεκρών και ιστορίες εργασιακής εκμετάλλευσης. Ένα πρότζεκτ που φιλοδοξεί να σπάσει κινηματογραφικούς κανόνες, έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς από το περασμένο φεστιβάλ των Καννών.

 

zombi child texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: Ιούλιος 2020

Tenet

Ο απόλυτος κινηματογραφικός πρωταγωνιστής του καλοκαιριού έρχεται διά χειρός Christopher Nolan στις 16 Ιουλίου. Με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson, Aaaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, John David Washington και Clemence Poesy o Nolan επιστρέφει στις αγαπημένες του εμμονές. Και αφηγείται μια ιστορία διεθνούς κατασκοπείας, χωροχρονικών ταξιδιών και εξέλιξης.

tenet texnes plus

 

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 16 Ιουλίου 2020

Mulan

Η Disney μας σερβίρει μια live action εκδοχή της παραδοασιακής Mulan. Μία νεαρή Κινέζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τον πατέρα της, μεταμφιέζεται σε άντρα πολεμιστή. Κι αν ανήκετε στη γενιά που έπαιζε με κούκλες Mulan ή σ’ εκείνη που έπαιρνε δώρο σε ανήψια και παιδία τις εν λόγω κούκλες, τότε, τα θερινά σινεμά σας αναμένουν με αγκάλες ανοιχτές.

mulan texnes plus

 

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 30 Ιουλίου 2020

 

Wonder Woman 1984

Και για τους πιστούς φαν των υπερηρώων, στα θερινά σινεμά θα εισβάλει το σίκουελ της Wonder Woman. Και μ’ ένα all star cast (Pedro Pascal, Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine) υπόσχεται δράση μέχρι τελικής πτώσεως.

 

wonder woman 1984 texnes plus

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 20 Αυγούστου 2020

 
The SpongeBob Movie: Sponge on the Run
Το κεφάλι του Κιάνου Ριβς εισβάλλει στον κόσμο του Μπομπ Σφουγγαράκη και οι θαμώνες του βυθού του Μπικίνι επανέρχονται με νέες ιστορίες. Αυτή τη φορά θα μάθουμε τη συγκινητική ιστορία της απαρχής των δεσμών της φιλίας μεταξύ Μπομπ και Πάτρικ.
 
 
 
the spongebob movie sponge on the run texnes plus
 
 
Ημερομηνία πρώτης προβολής: 27 Αυγούστου 2020

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία