Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες Ταινίες Αξίζει Να Δεις Αυτή Την Εβδομάδα Στην Τηλεόραση; (28/9-02/10)

Είναι που πήγες την Κυριακή στην παραλία και φύσαγε σαν τρελός. Κι είναι που το θες το ζακετάκι. Κι είναι που το μοχίτο σου φάνηκε κρύο. Και μετά πήρες κόκκινο κρασί. Και τα μπλεξες. Και σε χτύπησε. Και κοιμήθηκες με το σεντόνι. Άνοιξες το ντουλάπι μεσα στο βράδυ. Η πικέ κουβέρτα έπεσε στο κεφάλι σου. Και το πρωί κρύωνες. Hπιες καυτό γαλλικό.

Το βράδυ θα δεις ταινία. Στην τηλεόραση. Με την πικέ κουβέρτα στα πόδια.

28/9 Ώρες αγωνίας

OPEN-20:00

Σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί κι ο άνθρωπος που δεν ξεχνάει να ‘ναι άνθρωπος. Όχι, στην ταινία, δεν έχουμε ιό, αλλά τον τυφώνα Κατρίνα και έναν πατέρα που προσπαθεί να σώσει την κόρη του. Ο αδικοχαμένος Paul Walker στο έλεος του τυφώνα και της πατρικής αγάπης υποδέχεται την τηλεοπτική εβδομάδα με μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με μπόλικη δράση και γαλάζια μάτια.

29/9 Alien

ALPHA-23:00

Η δυστοπία που ζούμε φαίνεται να ξυπνάει στα κανάλια ένστικτα σινεφιλικής επιστροφής στο μακρινό αλλά και στο πιο πρόσφατο κινηματογραφικό μας παρελθόν επιστημονικής φαντασίας. Κι έτσι, εδώ, μας υπενθυμίζει το αριστουργηματικό πρώτο Alien (1979), του Ρίντλει Σκοτ.  Στο ρόλο του κυνηγού εξωγήινων θα βρεθεί, εδώ, η Σιγκούρνι Γουίβερ. Παγιδευμένη σε ένα διαστημόπλοιο, στο έλεος μιας άγνωστης πλην αιμοβόρας μορφής ζωής.

hateful eight

30/9 Οι μισητοί Οχτώ

STAR-23:45

Ο Ταραντίνο συναντάει το γουέστερν και το γουέστερν συναντάει τον Ταραντίνο, σε μία από τις πλέον ανανεωτικές και ανένταχτες ταινίες των τελευταίων ετών. Με ένα σενάριο γεμάτο μυστήριο κι αναπάνταχες ανατροπές, ο Ταραντίνο, εδώ, μεταχειρίζεται ένα all star cast και ένα κλασικό κινηματογραφικό είδος για να του χαρίσει την σφραγίδα της προσωπικής κινηματογραφικής του μαγκιάς και σφραγίδας.

01/10 Ex Machina

STAR-02:45

Στο γνωστό μοτίβο της εβδομάδας ,aka επιστημονική φαντασία, το Star μοιάζει να παίρνει όρκο πως η τηλε εργασία και τα νυσταγμένα πρωινά στο σπίτι έχουν, πλέον, γενικευθεί. Και, έτσι, μας χαρίζει την ίσως καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών, σε μία τηλεοπτική προβολή στις 02:45. Ρομπότ, ανθρωποειδή κι η ίδια η φύση μας μπλέκονται σε ένα φιλοσοφικό γαιτανάκι για την σχέση μας με την τεχνολογιά και την ίδια την ανθρώπινη ταυτότητα. Θα πιείτε μερικά ποτηράκια κόκκινο κρασί. Θα ανοίξετε το Star, θα νυστάζετε. Μια όμορφη γυναίκα θα μπει από το παράθυρο σας. Μην την κεράσετε κρασί. Είναι ρομπότ.   

Troy 1920x1004

02/10 Τροία

STAR-21:00

O Brad Pitt με μακριά ξανθιά κώμη στον ρόλο του Αχιλλέα, ο Orlando Bloom με κοιλιακούς φέτες στον ρόλο του Πάρη και η Diane Kruger με καταπράσινα μάτια στο ρόλο της Ωραίας Ελένης. Μια κινηματογραφική μεταφορά της Ιλιάδας γεμάτη χολιγουντιανή γκλαμουριά. Κι αν το κομμάτι της ιστορικής ακρίβειας μας καλεί σε σχόλια που ξεκινούν με την φράση «Αν ζούσε ο Όμηρος», η ομορφιά των πρωταγωνιστών ανοίγεται μπροστά στα μάτια και τους τηλεοπτικούς δέκτες, άπειρη. Και μας χαρίζει τελικά μια κινηματογραφική βραδιά απενοχοποιημένης διασκέδασης.