Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες Ταινίες Αξίζει Να Δεις Αυτή Την Εβδομάδα Στην Τηλεόραση; ( 5-9/10)

-Γέμισα σπυράκια στα μάγουλα απ’ τις μάσκες. -Σε ποιο μάγουλο; -Και στα δύο.

 

-Κρασί; Λευκό ε; Μην ξεκινήσουμε από τώρα τα κόκκινα. Σκάει ο τζίτιζτικας. -Έχουμε. Να βγάλω;  

 

-Θα βγούμε στο μπαλκόνι; -Μυρίζει όλο το σπίτι μπέικον. -Έβαλα τον απορροφητήρα. -Θα βάλω κρασί. -Θα ψήσω ψωμάκια. -Λευκό ε;

 

-Τηλεόραση; -Αφού δεν πήραμε. -Θα πάρουμε;

 

-Ναι, έτσι θα πάει. Κι η άλλη βδομάδα. Κι η παρα-άλλη.

 

-Θα βγαίνουμε να τρέχουμε; -Θα βγαίνουμε.

 

-Θα χει καλές ταινίες στην τηλεόραση; -Κι αν δεν έχει;

 silver4

Δευτέρα 05/10

Star 00:45-Οδηγός Αισιοδοξίας

Τζένιφερ Λώρενς και Μπράντλει Κούπερ σε χολιγουντιανή δράση σε μία από τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί των τελευταίων ετών. Ψυχολογικά τραύματα και τραυματικά παρελθόντα μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών ιστοριών που ζητάνε απεγνωσμένα εκπλήρωση. Κι αν το σινεμά μπορεί να είναι αντίδοτο σε φθινοπωρινές μελαγχολίες, εδώ θα βρει την απόλυτη ενσάρκωση του feel good πλην ποιοτικού εαυτού του.

Τρίτη 06/10

Star 01:00- Παρθένος ετών 40

Ο Τζουντ Άπατοου χάρισε, το 2005, στην κινηματογραφική ιστορία μία σπαρταριστή κωμωδία για έναν άντρα που έχει είναι ακόμα παρθένος στα 40 του χρόνια. Και βρίσκει την ιδανική ενσάρκωση του χαρακτήρα που έπλασε στον Στιβ Καρέλ. Έναν Στιβ Καρέλ που μετατρέπεται αυτοστιγμεί στο απόλυτο πρόσωπο του γλυκού πλην αφελούς παιδιού που ψάχνει αιωνίως να βρει τι –τελικά- θέλουν οι γυναίκες.

 

orlando texnes plus

Τετάρτη 7/10

ΕΡΤ2 22:00- Ορλάντο

Η Σάλι Πότερ στην αρτιότερη αισθητικά κινηματογραφική της στιγμή, εμπνέεται από το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ και παραδίδει ένα κινηματογραφικό διαμάντι. Η Βασίλισσα Ελίζαμπεθ διατάζει τον νεαρό ευγενή Ορλάντο να παραμείνει νέος. Και εκείνος, πάραυτα, το πράττει. Σάλι Πότερ και Βιρτζίνια Γουλφ του αλλάζουν ,κατά τη διάρκεια ταινίας και μυθιστορήματος, αιώνες, φώτα, πρόσωπα και φύλα σε μια πορεία αιώνια και μοναχική.

 

kapote sto mexiko

Πέμπτη 8/10

Mega 02:00- Κάποτε στο Μεξικό

Το Mega προσφέρει, εδώ, απλόχερα χολιγουντιανό οφθαλμόλουτρο για όλα τα γούστα, διά χειρός Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Τζόνι Ντεπ, Σάλμα Χάγεκ, Αντόνιο Μπαντέρας και Έβα Μέντες πρωταγωνιστούν σε μία ιστορία ναρκωτικών, διαφθοράς και ανελέητου μεξικάνικου ήλιου. Κι αν ο Ροντρίγκεζ δεν μας χάρισε τους πλέον αριστοτεχνικά πλασμένους εμπόρους ναρκωτικών, δεν παύει να αποτελεί μία δελεαστική μεταμεσονύχτια χολιγουντιανή πρόταση.

Παρασκευή 9/10

Open 22:15-Watchmen

Μέσα στη δίνη της κινηματογραφικής μόδας που θέλει τις μεταφορές κόμικ να έχουν επανέλθει δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Zack Snyder αγγίζει με τα σκηνοθετικά του χέρια το κόμικς του Άλαν Πάρκερ, Watchmen. Και μας χαρίζει μια στρατιά σούπερ-ηρώων με ανθρώπινα ελαττώματα και –τελικά- αντιηρωικές συμπεριφορές, δημιουργώντας ,εν τέλει, ένα μικρό προσωπικό κινηματογραφικό λογύδριο για την έννοια του νόμου και της ανομίας.