Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες που θα δείτε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα

Εκεί γύρω στις 20 Οκτωβρίου, αν πας στην κάβα της γειτονιάς θα την βρεις πιο όμορφη και πιο γεμάτη. Αν ανοίξεις την τηλεόραση, θα την βρεις πιο όμορφη και πιο γεμάτη.

Εκεί γύρω στις 20 Οκτωβρίου, αν πας στην κάβα της γειτονιάς ο ιδιοκτήτης θα έχει μικρότερη φαλάκρα και το δέρμα στο πρόσωπο του θα λάμπει. Αν ανοίξεις την τηλεόραση ο Τζακ Νίκολσον θα έχει μικρότερη φαλάκρα και το δέρμα στο πρόσωπο του θα λάμπει.

 

top kapi

Δευτέρα 19/10

Τοπ Καπί  ΕΡΤ2-22:00

Ζιλ Ντασέν, Μελίνα Μερκούρη και Πίτερ Ουστίνοφ σε μια ιστορία κλεφτών και κλοπιμαίων, θησαυρών και αποθησαυρίσεων. Η Μελίνα Μερκούρη στο ρόλο της γοητευτικής αρχι-κλέφτρας, ο Μάνος Χατζηδάκις στην σύνθεση της μουσικής κι ο Ζιλ Ντασέν πίσω από την κάμερα, θα μας μιλήσουν για όσα (ποτέ) δεν αποκτήσαμε. Και θα μας χαρίσουν ένα ταξίδι σε μια εποχή και σε μια Κωνσταντινούπολη που (ποτέ) δεν ζήσαμε.

Τρίτη 20/10

Πιάσε με αν μπορείς OPEN-20:00

Σε μία από τις πλέον απολαυστικότερες ταινίες του, ο Στίβεν Σπίλμεργκ μας συστήνει τον Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio), έναν 19χρονο που αποφασίζει να σταδιοδρομήσει ως εξέχων πλαστογράφος. Ο Frank περνάει αθόρυβα από την μία ταυτότητα στην άλλη, η σταδιοδρομία βαίνει καλώς και οι οικονομικές απολαβές διαρκώς αυξανόμενες μέχρι την στιγμή της συνάντησης του με τον πράκτορα του FBI Carl Hanratty (Tom Hanks). Γάτα και ποντικός σε ένα αδιάκοπο κυνηγητό και σε μία αγωνιώδη, διασκεδαστική κινηματογραφική βραδιά.

Τετάρτη 21/10

Νήσος Alpha-22:00

Το 2009 βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες μία ελληνική κωμωδία που ,καταφέρνοντας να τιμήσει τα κωμικά κινηματογραφικά «παντελόνια» της, χάρισε άφθονες στιγμές αβίαστου γέλιου. Μια διαθήκη ενός δημάρχου και οι ομορφιές της Σίφνου συνέθεσαν το ιδανικό τοπίο μιας αμιγώς διασκεδαστικής ταινίας δια χειρός Χρήστου Δήμα με ένα all star ελληνικό cast ( Βλαδίμηρος Κυριακίδης,  Μιχάλης Μαρίνος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Ελένη Καστάνη). Κι αν οι παραλίες και τα λευκά σπίτια της Σίφνου υποφέρανε φέτος από μοναξιά, η κινηματογραφική τους εκδοχή μας χαρίζει ένα μικρό ψήγμα της ομορφιάς που –αναπόδραστα- χάσαμε το φετινό καλοκαίρι.

modistra texnes plus

Πέμπτη 22/10

Η μοδίστρα ΕΡΤ2- 22:00

Η Tilly (Kate Winslet) επιστρέφει, με την ραπτομηχανή και την αστική της κομψότητα στην μικρή πόλη της Αυστραλίας όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μια ιστορία για την μόδα και για την αγάπη που κρύβεται, τελικά, εκεί που δεν το περιμέναμε. Και μια ταινία με την ρετρό γοητεία μιας εποχής που πέρασε και μας ακούμπησε και με την γοητεία του σημερινού Χόλιγουντ που μπορεί να μην (μας) περάσει ποτέ.

Παρασκευή 23/10

Μικρές Αφροδίτες Βουλή-22:00

Η ταινία που ενηλικίωσε κινηματογραφικά τον Νίκο Κούνδουρου και ερωτικά ολόκληρο τον ελληνικό κινηματογράφο. Ο Κούνδουρος, λοιπόν, μέσα από μια ιστορία ερωτικών περιπτύξεων μεταξύ έφηβων μιλά σιωπηλά πλην ουσιαστικά για την ηδονή και την σκληράδα ως τα δύο πρόσωπα του ίδιου ερωτικού νομίσματος. Και χαρίζει στον ελληνικό κινηματογράφο διεθνή βραβεία και μία αναγκαία ανανεωτική ορμή.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία