Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5+1 λόγοι για να δείτε ταινίες του Γούντι Άλλεν (και) στην καραντίνα Κύριο

 
Από την Τόνια Τσαμούρη
 
 Ο νέος τρόπος ζωής επιτάσσει πλέον απομόνωση, κλείσιμο στο σπίτι και οικιακή διασκέδαση. Οι αντιστάσεις όλων μας χρειάζεται και πρέπει να είναι σθεναρές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον υγειονομικό εφιάλτη που έχει καταστρέψει την καθημερινότητα για το σύνολο της ανθρωπότητας. Μία από τις προσωπικές μου άμυνες είναι οι ταινίες. Πολλές και διάφορες οι ταινίες που είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κάποιος. Ωστόσο, οι ταινίες του Γούντι Άλλεν κατέχουν ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη θέση για εμένα. Οι λόγοι, πολλοί και διάφοροι: θα μοιραστώ μαζί σας, τους κυριώτερους.
 
 
 
 
1.Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, μια καλή κωμωδία αποδεικνύεται ίσως ως το μοναδικό γιατρικό. Οι ταινίες του Γ. Άλλεν μπορούν να κάνουν τον θεατή τους να ξεχάσει την ζοφερή πραγματικότητα. Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης έχει «κατηγορηθεί» για ελιτίστικο χιούμορ. Εάν όμως μπορείτε να κατανοήσετε ο,τιδήποτε κωμικό προκύπτει εγκεφαλικά, χωρίς να απευθύνεται απλώς στην γελοιοποίηση άλλων ανθρώπων με χοντροκομμένα αστεία, σίγουρα θα σας γοητεύσει και θα σας κερδίσει! Από τον Νευρικό Εραστή και το Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία μέχρι την Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού, αλλά και τις Διασημότητες, το χιούμορ αναβλύζει στις ταινίες.
 
2.Ακόμα και αν νιώθετε ότι έχετε τις μαύρες σας όμως και προτιμάτε να ξεδώσετε με ένα καλό κλάμα, ο Γ. Άλλεν σας δίνει την δυνατότητα να εκτονωθείτε. Η Θλιμμένη Τζάσμιν, αλλά και το Match Point βρίσκονται εκεί για να σας παρασύρουν σε ταινίες με έντονη πλοκή και δράση.
 
 
 
 
3.Τα ταξίδια απαγορεύτηκαν, προς το παρόν. Τα νοερά ταξίδια όμως επιβάλλονται! Με τις ταινίες του Γ. Άλλεν μπορείτε να «ταξιδέψετε» στα πιο υπέροχα μέρη (Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη…), στις πιο καταπληκτικές εποχές του χρόνου. Η ανοιξιάτικη Βαρκελώνη, το φθινοπωρινό Παρίσι, η καλοκαιρινή Ρώμη και η all-season Νέα Υόρκη θα σας κάνουν να θυμηθείτε ταξίδια που έχετε κάνει, αλλά και, με αισιοδοξία, να ονειρευτείτε και να σχεδιάσετε αυτά που θα έρθουν! Δείτε το Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Βίκυ-Κριστίνα-Μπαρτσελόνα, Στη Ρώμη με αγάπη, Ιστορίες της Νέας Υόρκης και θυμηθείτε πώς είναι οι δρόμοι όταν είναι κατάμεστοι από κόσμο….
 
4.Η ψυχανάλυση στις μέρες μας ανθεί, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, ανά την υφήλιο, βρίσκεται στα πρόθυρα κατάθλιψης ή είναι ήδη βουτηγμένο σε αυτήν. Ψυχαναλυθείτε λοιπόν παρέα με τους ήρωες του Γ. Άλλεν, καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ του σπιτιού σας. Μπορείτε να ταυτιστείτε ή απλώς να παρακολουθήσετε τα προσωπικά, ερωτικά ή υπαρξιακά ζητήματα των ηρώων του Αμερικανού σκηνοθέτη, σε ταινίες όπως Παντρεμένα ζευγάρια, Σεπτέμβριος, Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα, Συμφωνίες και ασυμφωνίες. Σίγουρα, θα νιώσετε πιο ανάλαφρα μετά από αυτή την ιδιότυπη ψυχανάλυση.
 
 
            5. Οι πιο γνωστοί, αναγνωρισμένοι, γοητευτικοί ηθοποιοί παίζουν στις ταινίες του Γ. Άλλεν. Από την, άλλοτε, μούσα του, Μία Φάροου και την Νταϊάν Κήτον, μέχρι την Μέριλ Στριπ, τον Νικ Νόλτε, τον Σίντνεϊ Πόλλακ, την Τζούντι Ντέιβις, τον Τζον Κιούζακ, και την Τζούλια Ρόμπερτς, την Σκάρλετ Γιόχανσον, τον Χαβιέ Μπαρδέμ, την Πενέλοπε Κρουθ, τον Άντονι Χόπκινς, τον Αντόνιο Μπαντέρας, τον Σον Πεν, την Κάθι Μπέιτς, την Κέιτ Μπλάνσετ και πολλούς άλλους ακόμα.6. Γιατί, εν τέλει, οι ταινίες του Γούντι Άλλεν είναι ένας ύμνος στη ζωή, παρόλο τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις ασυνεννοησίες που υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων. Και έτσι, ο σκηνοθέτης καταλήγει στο να αποδεικνύει ότι υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να σφίξουμε τα δόντια και να συνεχίσουμε….
 
merlin
 
6. Γιατί, εν τέλει, οι ταινίες του Γούντι Άλλεν είναι ένας ύμνος στη ζωή, παρόλο τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις ασυνεννοησίες που υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων. Και έτσι, ο σκηνοθέτης καταλήγε6. Γιατί, εν τέλει, οι ταινίες του Γούντι Άλλεν είναι ένας ύμνος στη ζωή, παρόλο τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις ασυνεννοησίες που υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων. Και έτσι, ο σκηνοθέτης καταλήγει στο να αποδεικνύει ότι υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να σφίξουμε τα δόντια και να συνεχίσουμε….