Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ταινίες της εβδομάδας στην τηλεόραση(11-15/01)

Κι αν ο ακούσιος εγκλεισμός συνεπάγεται τσακωμούς με ταίρια για το σχήμα της τυρόπιτας και με συγγενείς για την σκόνη σε κάποιο κομοδίνο, οι τηλεοράσεις δηλώνουν περιχαρής στις πάσης φύσεως τοποθεσίες "σαλόνια μας", ζώντας ένδοξες εποχές και δεύτερες νεότητες. Αυτή, λοιπόν, την εβδομάδα πέρα από νέες και παλιές σειρές, η 7η τέχνη μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τις δάφνες των τηλεοπτικών μας βραδιών.

 

Δευτέρα 11/1

Το μέλλον

ΕΡΤ2-22:00

Κι αν χρόνος μοιάζει πεισματικά σταματημένος, η ΕΡΤ2 με «Το μέλλον» της Μία Χάνσεν Λαβ, μας χαρίζει ένα από τα πλέον απολαυστικά οικογενειακά δράματα των τελευταίων και μια ιστορία για όλα εκείνα τα εμφατικά carpe diem που φέρνει ο χρόνος που, τελικά -ναι- περνάει.

My blueberry nights texnes plus

Τετάρτη 13/1

Οι νύχτες μου μακριά σου

Ίσως, σημαντικότερος σκηνοθέτης του καιρού μας, περίμενε χρόνια για να μας παραδώσει την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, το 2007. Κι αν το κινηματογραφικό αποτέλεσμα της αφήγησης της ιστορίας της Ελίζαμπεθ σε αναζήτηση ενός κάποιου αδικοχαμένου νοήματος δεν τον δικαίωσε, ο Γουον Καρ Βάι παραμένει αφηγηματικά και οπτικά ερεθιστικός σε μια ταινία για την αναπόδραστη αστική μοναξιά.

ΕΡΤ2-22:00

Django ο τιμωρός

MEGA-22:00

Με το πρώτο του γουέστερν, ο Ταραντίνο καταφέρνει να χαρίσει την απόλυτη ανανεωτική πνοή σε ένα είδος που έμοιαζε αδίκως λησμονημένο και να το επαναφέρει στο κινηματογραφικό προσκήνιο και στο χολιγουντιανό ραντάρ. Ένας σκλάβος σε αναζήτηση της γυναίκας του, μετατρέπεται, εδώ, σε μια παραβολή για τα σύμπαντα που (ποτέ δεν) συνωμοτούν για χάρη μας.

fightlcub texnes plus

Fight Club

OPEN-21:00

Κλασικός και αγαπημένος Φίντσερ για ένα κινηματογραφικό βράδυ που μπορεί να (σας) γεμίσει χολιγουντιανή γοητεία, πολιτικά σχόλια και ένα απόλυτα mindfucking φινάλε. Κι αν το περιβόητο mindfuck σας είναι, πλέον, γνώριμο, το ταξίδι για την κινηματογραφική Ιθάκη δεν παύει (ποτέ) να είναι απολαυστικό.

Πέμπτη 14/01

Λούφα και Παραλλαγή

MEGA-22:00

Εν έτει 1984, ο Νίκος Περάκης μοιάζει να κατάφερε μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά να πει όσα θα άξιζε ποτέ να ειπωθούν για τον ελληνικό στρατό. Και με όχημα την φάρσα και το πηγαίο γέλιο, μιλάει με γρίφους και συμβολισμούς για το χουντικό σύμπαν, για τις αγκυλώσεις και τις αχρειότητες του. Μια γνήσια κωμωδία που μπάζει ειλικρίνεια και πολιτικό στοχασμό.