Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών: Η ταινία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού σε δωρεάν online προβολή

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει την διαδικτυακή προβολή του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών», με παρουσία σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ, της Φιλοθεάτισας σκηνοθέτη Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Παρακολουθείστε το ανήμερα της εορτής της Αγίας Φιλοθέης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο YouTube κανάλι του Δήμου μας, όπου θα είναι διαθέσιμη για δύο εικοσιτετράωρα.

Στον τόπο που έδρασε και τελικά μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, μια γυναίκα που στους σκοτεινούς καιρούς της τουρκοκρατίας επιτέλεσε αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο. Βοήθησε τους έχοντες ανάγκη με την περιουσία της, ίδρυσε σχολεία για να μορφώσει τις κοπέλες σε μια εποχή που αυτό ήταν αδιανόητο και τέλος στάθηκε αρωγός των φτωχών και των κατατρεγμένων. Η δράση της Αγίας Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση, και ο αγώνας της για ν’ αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα.

Με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, ο Δήμος μας επιθυμεί να αναδείξει το σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιστικής και παιδαγωγικής δράσης της Αγίας Φιλοθέης σε όλους τους δημότες, καθώς και την ιστορία πίσω από την ταυτότητα του Προαστίου μας.

 

 

Πολυμέσα