Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκουσα τις Μαρινέλλα-Βιτάλη- Γλυκερία στο Κατράκειο (Video)

 Τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, όταν ο ήλιος έδυε στα βράχια του επιβλητικού και συνάμα τρυφερού σαν αγκαλιά κατάμεστου Κατράκειου, τρία μπουζούκια από τους συνολικά δεκατρείς μουσικούς που βρίσκονταν στη σκηνή έδωσαν το έναυσμα για το ορχηστικό κομμάτι με το οποίο ξεκίνησε η συναυλία.Λίγα λεπτά αργότερα τρεις σπουδαίες κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου ντυμένες στα λευκά εμφανίστηκαν στη σκηνή. Μια «Γυναικεία υπόθεση» είχε ήδη ξεκινήσει και κράτησε τρεις απολαυστικές ώρες.

marinela.jpg

Η πρώτη συνάντηση της Μαρινέλλας με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία ξετύλιξε μπροστά μας ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο με τραγούδια-σταθμούς από την πορεία τους. Τραγούδια αγάπης, χωρισμού, επανασύνδεσής, γλεντιού. Τραγούδια της χαράς και της λύπης, που συνδέθηκαν άρρηκτα με κομμάτια της ζωής μας.Η καθεμία με το δικό της μοναδικό στίγμα ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφική διαδρομή, και όχι μόνο.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα εκπληκτικά ντουέτα αλλά και τα εκρηκτικά τρίο.

 

 Πρώτη η Γλυκερία με ένα ταξίδι που συμπεριέλαβε από Μάριο Τόκα και Στέλιο Φωτιάδη μέχρι Θοδωρή Κοτρωνά και Μιχάλη Χατζηγιάννη. Παράλληλα μας χάρισε και μια νέα επιτυχία από τον τελευταίο της δίσκο, το κομμάτι «Πατρίδα» (στίχοι: Ευανθία Μάγνη, μουσική: Φράνκι Λούβαρης-Μελίνα Μακρή).

Τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Βιτάλη με τον «Ξαφνικό Έρωτα» του Σταμάτη Σπανουδάκη και ακολούθησαν άλλα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, όπως το «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» (στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής, μουσική: Νότης Μαυρουδής), και φυσικά η δική της «Κιβωτός».

Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της βραδιά όμως ήταν η Μαρινέλλα, η οποία σάρωσε τη σκηνή με το εκτόπισμά της, τη θεατράλε παρουσία της και την απίστευτη ερμηνευτική της δεινότητα. Έχοντας πάντα υπόψη της τον κάθε θεατή ξεχωριστά, απηύθυνε την ενέργειά της σε κάθε σπιθαμή του Κατράκειου, διαπερνώντας το με την ηλεκτρική τάση του ανυπέρβλητου ταλέντου της και κάνοντάς το να της παραδοθεί από τα πρώτα λεπτά. Σπουδαία!

 

 

Πέρα από τις γνωστές της επιτυχίες, ευχάριστη έκπληξη ήταν και η διασκευή του «Δε ζητάω πολλά» (στίχοι: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, μουσική: Κωστής Μαραβέγιας), το οποίο φυσικά όχι μόνο τραγούδησε αλλά και χόρεψε άψογα!

Η «γυναικεία υπόθεση» θα ταξιδέψει σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα. Αναζητήστε τη και απολαύστε μια υπέροχη βραδιά!

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Πάτρα: Γήπεδο Παναχαϊκής, 3 Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Θέατρο Γης, 12 Ιουλίου

Ηράκλειο: Παγκρήτιο Στάδιο, 17 Ιουλίου

Αρχαία Ολυμπία: Θέατρο Φλόκα, 2 Αυγούστου

Φεστιβάλ Ολύμπου: Αρχαίο Θέατρο Δίον, 9 Αυγούστου

Χαλκιδική: Θέατρο Σίβηρη, 11 Αυγούστου

Μεσσήνη: Αρχαίο Στάδιο, 18 Αυγούστου

 

Προπώληση εισιτηρίων

www.ticketservices.gr

Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39

Τηλ. κέντρο 210 7234567

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:15€