Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» για δύο τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα

 

«Να λυπάσαι όσους δεν ονειρεύονται...»

Νίκος  Καββαδίας

antonopoulou_stavros_tou_notou.jpg

“Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στην Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου στον  Βύρωνα και 10 Σεπτεμβρίου στα Βριλήσσια. Μια  μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.  Η μεγαλύτερη  παραγωγή του καλοκαιριού, με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνει τον κύκλο της.

 

Από την Βάρδια και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στη συγκλονιστική μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου, η παράσταση μας ταξιδεύει στον κόσμο των θαλασσινών, των λιμανιών, των εφήμερων ερώτων, στη φυγή. Το ταξίδι για το ταξίδι. 

Μια ιστορική παράσταση! Το πρώτο της ανέβασμα [θέατρο Βadminton -Ιανουάριος 2016], παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές! Θέατρο, χορός , μουσική, κινηματογράφος, σε μια σκηνική συνύπαρξη,  που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία, μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. 

 

Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου. 

 

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, “μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”. 

 

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. 

 

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια. 

 

 

 

ΒΥΡΩΝΑΣ: 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» 

 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση:   Viva.gr

 

Τιμές εισιτηρίων: 14 €  [φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65]

                                 18 € ευρώ   κανονικό.

 

Στην προπώληση  ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14  ευρώ.

 

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού  

================================================================================

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

" Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"

 

Μουσική: ΘΑΝΟΣ  ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Με τη συνεργασία των:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ

Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ

Βοηθοί  σκηνοθέτες: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 ΣΗΦΗΣ  ΜΑΙΝΑΣ

Βοηθός  σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οργάνωση παραγωγής:  ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Artwork:  ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

 

Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ  ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ  ΤΖΙΑΤΑΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΑΛΕΥΡΗΣ, ΜΠΙΛΛΙΩ   ΜΑΡΝΕΛΗ

Τραγουδούν:

ΡΙΤΑ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ  ΘΩΜΑΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία