Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος έρχεται με την παράσταση του «Στο Θέατρο»

«Στο θέατρο» θα παρακολουθήσουμε ένα ενισχυμένο σύνολο amplified ensemble») μουσικής και λόγου, να μας αφηγείται και να μας ερμηνεύει σε απόλυτη συνάρτηση με την θεατρική πράξη ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης.

Μουσικές και λέξεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού μεν κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα Αναφιώτικα και ίσως στο βάθος του ακούγεται ένα μπουζούκι.

Ο πιανίστας, συνθέτης αλλά και ηθοποιός Ανδρέας Κατερινόπουλος, με ένα ενισχυμένο σύνολο amplified ensemble») έρχεται με την παράσταση του «Στο Θέατρο» και επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων του και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο δίνοντάς τους νέο νόημα, τις Tετάρτες του Απριλίου στο Faust theater. Εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη σε μεταβολή του καλλιτέχνη σφραγίζουν την παράσταση.

Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από την προσωπική του πορεία, τραγούδια και μουσικές που αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον ποιητικό και θεατρικό λόγο και τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. «Στο θέατρο» ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Ράνια Νικολούλη. H Στέλλα και ο Μίλτος (από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια») του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας (από το έργο «Η γειτονιά των Αγγελων»), κινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, το φως του Καβάφη μελοποιημένο, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα, ένα ερωτικό Σμυρνέικο, ένα παραδοσιακό αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

b

Tρείς Τετάρτες, τρεις ξεχωριστές παραστάσεις, δύο χαρισματικές φωνές. Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος καλεί στην σκηνή αγαπημένους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του δίνοντας ο καθένας τη δική του κατάθεση σε μια ξεχωριστή παράσταση. Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο «Στο Θεάτρο», συνομιλούν με την θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, των ποιημάτων και των τραγουδιών .

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, υπογράφει ένα λαϊκό παραμύθι βγαλμένο από την ζωή όλων μας! Ένα μουσικό παραμύθι που θα μιλήσει για ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης «Στο Θέατρο».

Η Παράσταση "Στο θέατρο" πήρε τον τίτλο της από το ομώνυμο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη.

Tαυτότητα Παράστασης:

Από 11 Aπριλίου και για τρεις Τετάρτες

Επόμενες παραστάσεις: 18 /4 , 25 /4.

Θέατρο FAUST


ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12 / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ / ΑΘΗΝΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8 ευρώ
ώρα 21.00

Προπώληση: Viva.

Κείμενα:

H Γειτονιά των Αγγέλων

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σύλληψη: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ράνια Νικολούλη

Επιλογή κειμένων: Ανδρέας Κατερινόπουλος - Ράνια ΝΙκολούλη

Αmplified ensemble:

Πιάνο: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Τσέλο: Σταύρος Παργινός

Κιθάρα: Κώστας Μπουρόπουλος

Mπουζούκι-Μαντολίνο: Νίκος Κρέτσης

Κρουστά: Στέφανος Ψαραδάκης

Παίζουν:

Ράνια ΝΙκολούλη

Ανδρέας Κατερινόπουλος

Slide show-Φωτογραφίες: Kωνσταντίνος Ρίζος / photomium.gr

Ευχαριστούμε την Seed point publishing για την άδεια χρήσης των τρaγουδιών:

Συννεφιασμένη Κυριακή (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης  Τσιτσάνης)

Νοσταλγία (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης)

Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

ΒασίληςΤσιτσάνης published by Seed Point music publishing

Info:

Πληροφορίες: www.faust.gr

Facebook: @faust.athens

Official Facebook Page: @Αndreas.Katerinopoulos

Πρόσβαση: Ηλεκτρικός | Σταθμός Μοναστηράκι

Metro | Σταθμός Μoναστηράκι

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία