Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Δώρος Δημοσθένους λατρεύει τον Χατζιδάκι και ροκάρει με Έλβις στο Μέγαρο (συνέντευξη) Κύριο

Από τη Γιώτα Δημητριάδη 

φωτογραφίες Κοσμά Ινιωτάκης 

Πιστεύει ότι ο έρωτας είναι το πιο ισχυρό αφροδισιακό, λατρεύει τον Χατζηδάκι,τον έχει απολαύσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν,τραγουδάει από βαριά λαϊκά μέχρι Έλβις Πρίσλεϊ. Με τα τραγούδια του τελευταίου, μάλιστα ετοιμάζεται να μας ξεσηκώσει στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 12 Ιουλίου, στο κεφάτο rock ’n’ roll πάρτι!

Ο  Δώρος Δημοσθένους πρωτοεμφανίστηκε σαν σολίστ. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Σπανός, η Νανά Μούσχουρη, η Λένα Πλάτωνος, ο Λουκιανός Κελαηδόνης, ο Νίκος Κυπουργός, ο Μιλτος Λογιάδης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και πολλοί άλλοι.Παράλληλα έχει εμφανιστεί σε μεγάλες θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλοι αυτοί ήταν εν μέρη παρόντες στην κουβέντα μας, η οποία δε θα μπορούσε παρά να γίνει στον κήπο του Μεγάρου, εκεί όπου θα λάβει χώρα και το μεγάλο πάρτι! 

doros 4 texnes plus

 

Σε λίγες μέρες θα μας παρουσιάσεις στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ένα αφιέρωμα στον  Έλβις Πρίσλεϊ. Είναι αλήθεια ότι τον ανακάλυψες στην εφηβεία, ακούγοντας έναν αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό; Μίλησε μας λίγο για εκείνη την εποχή. 


Ναι τα περισσότερα τραγούδια τα ανακάλυψα στην εφηβεία μου από τον αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό. Προ υπήρξε όμως μία μαγική στιγμή στα πέντε μου χρόνια όπου ο πατέρας μου κράταγε μια κιθάρα και έπαιζε ένα τραγούδι του Elvis Presley που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και αυτό ήταν το Marguerita που θα το παίξω και στον Κήπο .

Η επόμενη επαφή ήταν στον κινηματογράφο όπου είδα την πρώτη έγχρωμη ταινία Fun in Acapulco όπου εκεί τραγούδησε ο Elvis Presley το Marguerita και μου ήταν κάτι γνώριμο αφού το είχα ακούσει από τον πατέρα μου. Απο εκείνη την στιγμή που είδα τον Elvis ένα ωραίο νεαρό με μαγική φωνή και ωραία τραγούδια κάτι έπαθα ήθελα να γίνω σαν αυτόν.

Γιατί επέλεξες τα τραγούδια του Έλβις γι' αυτή τη συναυλία; Ήταν δική σου ιδέα;

Ήταν μια ιδέα που πάντα υπήρχε στο μυαλό μου αλλά και το γεγονός ότι στις περισσότερες παραστάσεις που έκανα με swing και διάφορα άλλα ξένα ενσωμάτωνα πάντα κάποια τραγούδια του Elvis Presley έτσι είπα κάποια στιγμή ότι ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. Την Μαρία Φαραντούρη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τη Λένα Πλάτωνος, τον Νίκο Κυπουργό, τον Γιάννη Σπανό κ.α. Τι κρατάς από αυτούς τους καλλιτέχνες (μια λέξη ή φράση για τον καθένα),

Μαρία Φαραντούρη Μία διεθνής φωνή, μια ντίβα που όμως ξεχωρίζει για την απλότητα του χαρακτήρα της και την μεγαλοψυχία της ειδικά με τους νέους.

Λουκιανός Κηλαηδόνης Ένας τεραστίων διαστάσεων σκηνοθέτης τραγουδιών.

Νίκος Κυπουργός Ένας συνθέτης με πολύ εκλεπτυσμένη αισθητική, φίλος και αδερφός.

Γιάννης Σπανός Μέγας συνθέτης Γιάννης έτσι του αρέσει να τον αποκαλώ, με την νεανική ψυχή την ευαισθησία και την ευγένεια. Ότι κι αν πω θα είναι λίγο για να περιγράψει το μεγαλείο του. Να έχει υγεία και να ναι πάντα καλά.

Λένα Πλάτωνος Η Λένα είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της avant gard μουσικής διεθνώς, εξαιρετικός άνθρωπος με γλυκύτητα και μυστήριο .

Με όλους αυτούς αντιλαμβάνεται κανείς ότι και η λίγη επαφή με όλα τα ετερόκλητα στοιχεία που παίρνεις δεν μπορεί από το να γεμίζεις και μουσικά και πνευματικά.

 doros texnes plus

Είσαι ένας καλλιτέχνης με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα. Μπορούμε να σε ακούσουμε να ερμηνεύεις εξαιρετικά Θεοδωράκη και παράλληλα να παίζεις σε μιούζικαλ. Υπάρχει κάτι που αγαπάς πιο πολύ;

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι περισσότερο γιατί ότι αγαπώ το αγαπώ τόσο έτσι ώστε να το κάνω δικό μου, λόγω της σημασίας που του δίνω. Θα έλεγα όμως ότι ξεχωρίζω ιδιαίτερα τη μουσική του Μανού Χατζιδάκι και το έντεχνο τραγούδι.

 doros2

Έχεις αγαπημένο τραγούδι;

Μόνο ένα θα σας πω, ένα που τα τελευταία 20 χρόνια, όσες φορές και να το έχω ακούσει με γοητεύει πάρα πολύ Η πέτρα σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι.

 doros1

Όταν δεν τραγουδάς τι σου αρέσει να κάνεις;

Έχω ιδιαίτερη αγάπη στην θάλασσα γιατί γεννήθηκα πολύ κοντά της.

Αυτό όμως που μ' αρέσει είναι οι όμορφες εκπλήξεις κατά την διάρκεια της νύχτας με φίλους και με ωραίους ανθρώπους .Πρόσφατα π.χ βρέθηκα στα γενέθλια της Γωγώς δίπλα στον Σταύρο του Νότου και με διάφορους καλλιτέχνες τραγουδούσαμε ότι μας ερχότανε μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

 dimotsthenous texnes plus

Πότε αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;

Το είχα αποφασίσει μετά από προτροπή του Δημήτρη Λάγιου το 1989 .Οι γονείς μου ήθελαν να κάνω κι άλλες σπουδές πέρα από την μουσική και είχα περάσει στο τμήμα ακτινολογίας.

Ποιος προσωπικός ή επαγγελματικός μύθος έχει καταρριφθεί από την πραγματικότητα της ζωής ή της δουλειάς σου;

Μικρός νόμιζα ότι για να πετύχεις ως τραγουδιστής αρκεί να έχεις καλή φωνή, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται και πολλά άλλα να συνυπάρχουν, όπως τύχη, το σωστό timing, γνωριμίες, δημόσιες σχέσεις. Είναι ένας χώρος που απαιτεί συγκέντρωση δυνάμεων.

Θα ήθελα να φανταστείς μια εικόνα, γυρίζεις τα ξημερώματα από τη δουλειά, κουρασμένος και κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη. Υπάρχει κάτι που του ομολογείς εκείνη την στιγμή;

«Τα κατάφερες και πάμε για τα επόμενα»

 

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου; Καλλιτεχνικά είσαι πιο δημιουργικός ερωτευμένος ή όταν είσαι μόνος;

Ο έρωτας μεθάει είναι το πιο ισχυρό αφροδισιακό ,παραμορφώνει ,πότε σε ανεβάζει στα ουράνια πότε σε ρίχνει στα τάρταρα και στις δυο περιπτώσεις σου δίνει μια αίσθηση ότι θες να μιλήσεις γι’αυτόν, να γράψεις, να δημιουργήσεις ή να κανείς τον πόνο σου κάτι άλλο π.χ τραγούδι .

Δώρος Δημοσθένους
Ο «Elvis» στον κήπο

 


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥΣυμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΑΚΑΝΘΟΣΟ Δώρος Δημοσθένους σε ρόλο Elvis Presley φέρνει στο Μέγαρο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, το πιο κεφάτο rock ’n’ roll πάρτι! 
Συντροφιά με την επταμελή μπάντα του, δίνει νέα πνοή στις πιο γνωστές χορευτικές επιτυχίες του βασιλιά της rock αλλά και στις ατμοσφαιρικές ερωτικές μπαλάντες του, μεταμορφώνοντας –πάντα με παρεΐστικη διάθεση– τον πιο μουσικό Κήπο της πόλης σε μια απέραντη καλοκαιρινή παραλία γεμάτη χρώματα και ρυθμό.

Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών 
στον Κήπο του Μεγάρου
Είσοδος του κοινού για τις συναυλίες 7:30 μ.μ.
Στις συναυλίες του Κήπου δεν υπάρχουν καθίσματα για το κοινό

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία