Εκτύπωση αυτής της σελίδας

 «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική»:Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα Ιστορία της Τέχνης για παιδιά!

Μέσα από ένα άκρως βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Περσίδου σε ρόλο μαέστρου, διευθύνει την δική της Σουρεαλιστική Καμεράτα, έχοντας ως μουσικούς τα ζωγραφικά έργα των JoanMiro και Wassily  Kandinsky και ως παρτιτούρες τα κονσέρτα του Amadeus Mozart. 

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να ταξιδέψουν πολυδιάστατα στον μαγικό κόσμο των Τεχνών της Ζωγραφικής, της Μουσικής και του Χορού.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Για παιδιά από 4 έως 7 ετών

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Όταν τα χρώματα του Miro γίνονται πιρουέτες & οι παρτιτούρες του Mozart χρωματιστά πινέλα

 

Τι σχέση έχει η Ζωγραφική με την Κλασσική Μουσική και τον Χορό;

 

Με ποιο τρόπο τα Χρώματα αποκτούν Μελωδία και Κίνηση;

 

 Έχοντας ως αφετηρία γνωστά ζωγραφικά έργα του Σουρεαλισμού και της Αφηρημένης Τέχνης, μέσα από τον οπτικό εγγραμματισμό, τις θεατροπαιδαγωγικές και μουσικοκινητικές ασκήσεις αλλά και την  καλλιτεχνική δημιουργία με χορό, τα παιδιά ανακαλύπτουν ευχάριστα πως όλα τα είδη τέχνης μπορούν να συνδιαστούν απόλυτα, έχοντας ταξιδέψει κάθε παιδί ξεχωριστά 60 λεπτά, πάνω στο δικό του μοναδικό πολύχρωμο μουσικό χαλί!

 

Για την καλύτερη διαξαγωγή του προγράμματος τα παιδιά θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας  τα στοιχεία του παιδιού, του γονέα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

ΠΟΤΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

ΠΟΥ: IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου 24, Παιδικό τμήμα

 

ΩΡΑ: 13.00

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :60 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Παραγωγή – Οργάνωση: «ΛΙΤΡΙΒΙ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» Πολιτιστικές & Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Καραΐσκάκη 28, Αθήνα (Ψυρρή), Τ.Κ 105-54

τηλ. 6947 434854

http://www.stopaliolitrivi.gr/ Facebook: Litrivi

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.