Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

"Freedom of Expression" του ΙΕΤΜ :Φεστιβάλ χορού και video art

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Φεστιβάλ χορού & video art 

στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας 

“Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ

 

 Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που θα γίνει στη Βηρυτό (IETM Satellite in Beirut) 6 - 9 Οκτωβρίου 2016, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργανώνουν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα “Freedom of Expression.

 

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:

 

Video art

«Video Dance SKOURIES» {6/10}

«Virtual Conversations» Ελένη Μυλωνά {6/10}

«22 stops»  Κατερίνα Δρακοπούλου - Ιουλία Λαδογιάννη {6/10}

«Metalmark»  Μαριάννα Καβαλλιεράτου {7/10}

«A Minor» Αλέξανδρος Κακλαμάνος {8/10}

«Πορτοκαλί όπως λέμε μαύρο»  Ελένη Πνευματικού {8/10}

«Microcosm» Αλέξανδρος Κακλαμάνος {9/10}

«About Love, Life and Creativity» Χριστίνα Χριστοφή {9/10}

 

Χορός

«Mess Age» Μυρτώ Δελημιχάλη {6/10}

«One is almost Never» Ελπίδα Ορφανίδου  {6/10}

«ΚΡΑΝΑΗ»Ομάδα Ohana- Νικολέττα Σοφία {7/10}

«Vetans Verbum» Ομάδα AleaJactaEst- Βασίλης Σκαρμούτσος {7/10}

«Μήδεια» Ομάδα Animotus-Ελένη Βάκα {7/10}

«XRTC» Ζωή Παπαδοπούλου {8/10}

«Flex» Βίκυ Αγγελίδου, Νεφέλη Ντακοζούδη{8/10}

«RUPTURE Περσεφόνη» Αθανασία Κανελλοπούλου {8/10}

«óMNIRA» Στέλλα Σπύρου {8/10}

«Βινιέτα» Χρύσα Καρυοφύλλη-Ιόλη Βουνάτσα {9/10}

«Χτύποι στο βάθος» Κατερίνα Φώτη {9/10}

«Maybe because by tommorow I won’t remember how I fell today» Yelp Danceco 

Μαριέλα Νέστορα {9/10}

«XXXY» Ομάδα Aniline Dancetheatre {8/10}

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα της Kart Productions στο Facebook

 

Tι είναι το ΙΕΤΜ

Το IETM είναι ένα δίκτυο με πάνω από 500 πολιτιστικούς οργανισμούς και μεμονωμένους καλλιτέχνες,  που ασχολούνται με τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες σε όλο τον κόσμο: Θέατρο, χορό, τσίρκο, διεπιστημονικές μορφές ζωντανής τέχνης, new media. Στα μέλη του περιλαμβάνονται φεστιβάλ, εταιρείες, παραγωγοί, θέατρα, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και θεσμικά όργανα. Το IETM πραγματοποιεί δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας ετησίως σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και μικρότερες συσκέψεις σε όλο τον κόσμο. 

Κάλεσμα του ΙΕΤΜ για συμμετοχή στο “Freedom of Expression”

“Δυστυχώς, το δικαίωμα των καλλιτεχνών να εκφράζονται ελεύθερα, παραβιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο - από κράτη, θρησκευτικά κινήματα, ομάδες πίεσης, τα Μέσα ενημέρωσης, εταιρείες, οικογένειες, ακόμη και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Η λογοκρισία παίρνει διάφορες μορφές: Κυρώσεις, περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αυτο-λογοκρισίας, υπό το φόβο της απώλειας κάποιας οικονομικής στήριξης ή σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στο σεβασμό και την πρόκληση απέναντι σε πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές ευαισθησίες. Καθώς η ελευθερία της έκφρασης είναι απαραίτητη στην τέχνη, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτή την εκστρατεία με στόχο τη διατήρηση του ρόλου της τέχνης ως ενός αποκαλυπτικού καθρέφτη για την κοινωνία σε όλο τον κόσμο”.

Πάντοτε και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η τέχνη θα βρίσκει χώρο για να υπάρχει. Οι δημιουργοί οφείλουν να είναι παραγωγικοί και να στέκονται με σθένος απέναντι σε ό,τι περιορίζει την ελευθερία  του να εκφράζονται μέσα από την τέχνη τους. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου δεν είναι τόσο σημαντικά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακουστούν. Η ελευθερία να μπορείς να ακούσεις είναι τόσο σημαντική όσο και η ελευθερία να μιλήσεις.

 

Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση Reporters without Borders (αφού καλυφθούν τα έξοδα της οργάνωσης).

Παραγωγή: Kart Productions

 

INFO:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’ Σκηνή

Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727

Ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 6/10 έως Κυριακή 9/10, από τις 20.00 

Τιμές Εισιτηρίων: 

Ημερήσιο εισιτήριο: 8 ευρώ

Φοιτητικό,  ΑΜΕΑ, Ανέργων, ατέλειες: 5 ευρώ

Για όποιον θέλει να παρακολουθήσει τη 2η  ή 3η ή 4η  μέρα, εφόσον έχει αγοράσει  ημερήσιο εισιτήριο των 8 ευρώ για προηγούμενη μέρα: 5 ευρώ

Προπώληση: 

viva.gr, 11876, Media Markt, Public, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία