Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Είδα το «Cats», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα

Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

 

Το θέατρο στο Ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού γεμάτο. Το κοινό είναι πολυποίκιλο, δεν το λέω ετερόκλητο γιατί αυτό που ήρθαμε να δούμε «μας χωράει» όλους! Και όλοι ταιριάζουν ως κοινό ενός μιούζικαλ.

«Ενός μιούζικαλ» … ατυχής έκφραση για να περιγράψεις ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ σε Βρετανία και Αμερική, που το έχουν δει μερικά εκατομμύρια θεατών.

Cats, οι «Γάτες» λοιπόν ήρθαν στην σκηνή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και μιλούν Ελληνικά.

Κι αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές θετικές εκπλήξεις της παράστασης: Η απόδοση του κειμένου και των τραγουδιών στα Ελληνικά έχουν γίνει με τόση φροντίδα που πραγματικά με άφησαν άφωνο. Το λέω αυτό γιατί η απόδοση στα ελληνικά εμβληματικών τραγουδιών πολλές φορές μας έχει απογοητεύσει ως πιστή μετάφραση.

Στην παράσταση Cats ένιωσα ότι κάθε λέξη ήταν τόσο προσεκτικά βαλμένη στη θέση που της έπρεπε. Η δουλειά του κ. Γεράσιμου Ευαγγελάτου είναι πραγματικά άψογη.

Καμία ευκολία, κανένας υπερφίαλος ενθουσιασμός. Λόγια που αποδίδουν κάθε σκηνή και συναίσθημα με τόση ακρίβεια και μια «λιτότητα» που κλέβει την παράσταση σε ένα υπερθέαμα!

Ο θίασος είναι καλοκουρδισμένος και κάθε ηθοποιός – χορευτής – τραγουδιστής αποδίδει τον χαρακτήρα που υποδύεται με απόλυτη επάρκεια. Ο Δημήτρης Μαλισσόβας έχει σκηνοθετήσει μια δύσκολη ομάδα (ακριβώς γιατί αποτελείται από ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει πάρει από τον καθένα το καλύτερο που έχει να δώσει κι έτσι εμείς οι θεατές απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό θέαμα.

Από τις ερμηνείες η γάτα που κλέβει την παράσταση είναι ο Rum Tum Tugger, Ίαν Στρατής, που παίζει, χορεύει και τραγουδάει με θαυμαστά αποτελέσματα. Η κίνησή του είναι τόσο μέσα στο ρόλο από το πρώτο λεπτό που εμφανίζεται στη σκηνή μέχρι το φινάλε!

Διαβάστε την υπόλοιπή κριτική στο viewtag.gr

Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette "Η Βιολέτ στη γη".

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (Μέχρι 11/6) στο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0645 3330

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία