Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.

Γιάννης ΒασιλώττοςΜπουκαλάκι με νερό το μόνο που χρειάζομαι στο καμαρίνι.

Γιώργος Ημέρης:Τσιγάρα και καφέ.

Βίνα Σέργη:Μερικες φορέ ένα mp3 ή το κινητό μου για να ακούω κάποιο τραγούδι που με βοηθάει να χαλαρώσω Και άλλες κάποιο πολύ προσωπικό αντικείμενο ανάλογα τον ρόλο μου και τις ανάγκες μου.

Ανδριανή Κυλάφη:Οικογενειακές φωτογραφίες, μια ευχετήρια κάρτα της γιαγιάς μου, ένα κουκλάκι που είχα από παιδί, ποιήματα του Ουράνη, του Ρίτσου, του Σολωμού και του Καρυωτάκη.

Ίρις Κατσούλα: Συνήθως έχω όλα τα ρούχα και props της παράστασης.

53459156 2115438545207386 7963188959595462656 n

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ.

Γιώργος Ημέρης:Στα Γιάννενα στο Καμπέρειο θέατρο στην πρεμιέρα μιας παράστασης. Ήταν γεμάτο λουλούδια.

Γιάννης Βασιλώττος:Ευτυχώς προς το παρών σε όλα τα καμαρίνια που έχω βρεθεί ήταν ωραία με όμορφη ενεργεία χάρη στους συναδέλφους. Αισθάνομαι τυχερός γι’ αυτό.

Βίνα Σέργη:Δεν ξέρω αν ήταν τα πιο ωραία που έχω δει αλλά είναι σίγουρα αυτά που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου . Ηταν στα καμαρίνια του κάστρου της Καλαμάτας στην πρώτη παράσταση που έπαιξα . Ξύλινα σπιτάκια περιτριγυρισμένα από δέντρα ξεχωριστά για άντρες και γυναίκες ,ευρύχωρα με μεγάλους καθρέφτες και αυτή την αίσθηση του παλιού αλλά με μια τεράστια ιστορία κρυμμένη μέσα τους.

Ανδριανή Κυλάφη:Το καμαρίνι με τα Καβουράκια μου, τον Κάβουρα και τον Σπάρο είναι τρελό. Όλη την ώρα τραγουδάμε και γελάμε!

 Ίρις Κατσούλα: Είναι το καμαρίνι που μοιράζομαι με τους peach of art στο Studio Μαυρομιχάλη, γιατί είναι γεμάτο μουσική και διάθεση για παιχνίδι.

53506336 399902360798838 2666640109121568768 n

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Ανδριανή Κυλάφη:Το ωραιότερο καμαρίνι ήταν αυτό του Ηρωδείου. Μακράν.

Γιάννης Βασιλώττος:Δεν έχω δει και πάρα πολλά καμαρίνια στη ζωή μου αλλά νομίζω πως ένα καμαρίνι θα πρέπει να έχει χώρο για όλους τους συναδέλφους που θέλουν να ετοιμαστούν για την παράσταση ή να χαλαρώσουν μετά την παράσταση.

Γιώργος Ημέρης: Είναι αυτό που μοιράζομαι τώρα με τα παιδιά στα "Καβουράκια". Υπάρχει φοβερή χημεία και αυτό είναι το υπέροχο!

Βίνα Σέργη: Τα πιο ωραία καμαρίνια που έχω δει είναι σε ταινίες του Hollywood. Δεν υπάρχει καμαρίνι που να έχω δει σε ταινία και να μην έχω ζηλέψει.

Ίρις Κατσούλα: Το καμαρίνι του Αλ Πατσίνο στο Βroadway.

53385684 2034691376628857 5167945138651004928 n

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι.

 

Ανδριανή Κυλάφη:Λίγο πριν βγούμε στη σκηνή να κλαίμε μαζί και να κρατιόμαστε χέρι-χέρι.

Γιάννης Βασιλλώτος: Στην πρώτη μου παράσταση μόλις τελείωσε εμφανίστηκε στο καμαρίνι μου ένα άτομο, το οποίο εκτιμώ αφάνταστα, κλαίγοντας να με συγχαρεί.

Γιώργος Ημέρης:Ήταν στις εξετάσεις της σχολής, γιατί ήταν με πολύ αγαπημένα πρόσωπα.

Βίνα Σέργη:Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι οταν ήρθε από την Καλαμάτα η μεγαλύτερη αδερφή μου να με δει σε μια παράσταση που έπαιζα πριν λίγο καιρό . Με αγκάλιασε σφιχτά και έκλαιγε συγκινημένη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή και τα μάτια της.

 Ίρις Κατσούλα: Στο Συγχρονο θέατρο στο καμαρίνι μου που κάνω ζέσταμα και συνειδητοποιώ ότι έχω ξεχάσει τα ρούχα σπίτι και πλήρωσα 2 ταξί για να πάω και να ρθω. Δεν είναι ωραία ανάμνηση, αλλά είναι κάτι που θα θυμάμαι για καιρό.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Ίρις ΚατσούλαΑν έχω κλείσει τα φώτα γιατί θα φαίνονται στην παράσταση.

 

Γιάννης Βασιλλώτος: Κάθομαι σε μια καρέκλα, κλείνω τα μάτια μου και προσπαθώ να χαλαρώσω όσο περισσότερο μπορώ το σώμα μου. Έτσι, βγαίνω στη σκηνή πιο ΄΄ευκίνητος΄΄ και σωματικά αλλά και συναισθηματικά.

Γιώργος Ημέρης: Κοιτάω τον καθρέφτη και λέω: “Πώς είσαι έτσι πανάθεμα σε!”

Βίνα Σέργη: Κοιτάζομαι στον καθρέφτη, χαμογελάω και σκέφτομαι : "Κάνω αυτό που πάντα ήθελα "

Ανδριανή Κυλάφη:Συνήθως, ακούω το τραγούδι “Μέρα Μαγιού” του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

 

Τα Καβουράκια σας περιμένουν κάθε Τετάρτη στις 18:45 στο studio Μαυρομιχάλη. Διάρκεια παράστασης: 60΄. Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό , 8 ευρώ μειωμένο.

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία