Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Μάνος Βακούσης μας ανοίγουν το καμαρίνι τους Κύριο

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.

Μυλωνάς: Έχω τα υγρά μου μαντηλάκια. Μακιγιάζ συνήθως δεν βάζω. Σε αυτό το έργο μόνο επί σκηνής βάζω μακιγιάζ.

Βακούσης: Δεν θα μιλήσω για αντικείμενα, αλλά για μια πολύ συγκινητική φράση που πάντα κουβαλάω μέσα μου «Η Σεμέλη ερωτεύτηκε». Είναι μια αρχέτυπη φράση που με βοηθάει να πάρω ενέργεια και δύναμη για τον όποιο ρόλο παίζω.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ.

α)Ως χώρο

Μυλωνάς: Το πιο ωραίο καμαρίνι ήταν όταν είχα παίξει το «Festen» στο Θησείο όπου εκεί δεν υπάρχουν καμαρίνια. Είναι ένας ενιαίος χώρος που κάθονται όλοι γύρω από ένα τραπέζι, στο οποίο ο καθένας έχει τη δική του θέση. Έτσι μιλάς με όλους τους άλλους και έχει πολύ πλάκα αυτό. Αυτό μου άρεσε πολύ.

Βακούσης: ‘Ως χώρος ήταν με τον Σωτήρη Τσαφούλια σε ένα έξοχο χώρο στο Λαγονήσι που είχε φτιάξει ένα φοβερό καμαρίνι. Και στο Εθνικό που είναι ένας χώρος πολύ αγαπητός, που δεν μπορείς να μην το ερωτευτείς.

β) Με ποιους συναδέλφους.

Μυλωνάς: Πάλι θα μιλήσω για το «Festen», που μοιραζόμουν το ενιαίο καμαρίνι με τους Μπαζάκα, Στάνκογλου, Παπαθεμελή, Ντούμα κ.α.

Βακούσης: Το ωραιότερο καμαρίνι που έχω κάνει στην ζωή μου ήταν στο «Έτερος Εγώ» με τον Σωτήρη Τσαφούλια που κάναμε πρόβες και κάναμε πολλές πλάκες και φυσικά είναι και εδώ, στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, με τον Αλέξανδρο Μυλωνά

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Μυλωνάς: Το πιο ωραίο καμαρίνι ήταν όταν έπαιζα στο Brighton στο Royal Theater Brighton όπου το καμαρίνι του πρωταγωνιστή είναι σαν διαμέρισμα και βέβαια σπουδαίοι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει, όπως ο Laurence Olivier και άλλοι.

Βακούσης: Το ωραιότερο καμαρίνι που έχω δει στην ζωή μου είναι στο Νόβι Σαντ έξω από το Βελιγράδι το οποίο δεν περιγράφεται, ήταν σαν παραμύθι αρχετυπικό.

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι.

Μυλωνάς: Αυτή την ανάμνηση από το «Festen» στο Θησείο.

Βακούσης: Είναι πολλές οι αναμνήσεις αλλά νομίζω ότι από καμαρίνι ήταν όταν είχα παίξει κάποτε στο έργο του Καμπανέλη «Η Αυλή των Θαυμάτων» και ήμουν με την Πίτσα Καπετσινέα και τον Γκίκα Μπινιάρη τους δασκάλους μου.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Μυλωνάς: Η τελευταία σκέψη που κάνω πριν βγω είναι να είμαι ήρεμος.

Βακούσης: «Μπράβο. Κατάφερα να μην είμαι πεθαμένος»

 

Oι Αλέξανδρος Μυλωνάς και Μάνος Βασούσης πρωταγωνιστούν στην παράσταση "Ο Αμπιγιέρ" στη Β σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας που πάιζεται για 2η χρονιά.