Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι Hippo μας ανοίγουν το καμαρίνι τους

Σίσσυ Ιγνατίδου

1. Το πιο όμορφο καμαρίνι που είχα ποτέ.
Στο Βασιλικό θέατρο, στη Θεσσαλονίκη. Μπορείς να κάνεις ντούζ και να χαζεύεις τον Θερμαικό.Τα πλοία,τη θάλασσα και τον Όλυμπο απέναντι.Τι άλλο να θελήσει κανείς?

sissi kamarini

2. Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.
Όταν δουλεύεις με θεατρικές ομάδες όπως η Hippo theater group τότε είσαι έτοιμος να αποχωριστείς το καμαρίνι σου.Επειδή ταξιδεύουμε πολύ, η σκηνή και το καμαρίνι μας μπορεί να 'ναι οπουδήποτε.Μια εξέδρα σε ένα πάρκο, μια αυλή ,μια πλατεία ενός χωριού, μια αίθουσα σχολείου.Τα πιο όμορφα καμαρίνια όμως για μένα, είναι αυτά που συναντάς σε μια καλοκαιρινή περιοδεία. Εκεί ανάμεσα στα δέντρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Είναι εικόνες που δεν ξεχνάς ποτέ. Νιώθεις οτι το θέατρο μπορεί να συμβεί παντού. Αρκεί να υπάρχουν οι άνθρωποι και κάτι που να αξίζει να πείς.

3.Η πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι.
Νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι γεμάτη από όμορφες αναμνήσεις καμαρινιού. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμιά γιατί με τους περισσότερους ηθοποιούς που δούλεψα μαζί φτάσαμε να 'μαστε πολύ καλοί φίλοι και όταν συναντιόμαστε τις θυμόμαστε και γελάμε.

4.Το τελευταίο πράγμα - κίνηση - σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.
φαντάζομαι οτι μπαίνω σε εκείνη τη φισούνα που σε οδηγεί σε ένα αεροπλάνο και φεύγεις ταξίδι. Αποχαιρετώ λοιπόν για λίγο την πραγματικότητα και πάω ταξίδι.

5. Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.
Βιταμίνες, τσάι, καραμέλες, φρούτα και ακουστικά για μουσική.

sissi antikeimena

Μιχαέλα Λιόλιου

1. Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου
Το κείμενο της παράστασης, νερό, καλλυντικά, κοκαλάκια, κάτι σε φαγώσιμο, ο οργονίτης μου

mixaela antikeimena

2. Το πιο όμορφο καμαρίνι που είχα ποτέ
Το καμαρίνι της σχολής μου (Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ)

3. Το πιο όμορφο καμαρίνι που έχω δει ποτέ
Ένας αφηρημένος πίνακας πάνω από έναν αναπαυτικό καναπέ. Μια γυναίκα μέσα σε πίνακα. Ένα είδωλο μέσα στον καθρέφτη. Καλλυντικά άναρχα τοποθετημένα μπροστά της. Mια ντουλάπα καλυμμένη με διάφορα αποκόμματα (φωτογραφίες, στίχοι, χειροτεχνίες), και όλα μαζί, σαν κολάζ, σχηματίζουν μια σκούρα βαθιά πύλη, σαν τούνελ, που οδηγεί μέσα στα υπάρχοντά της.

mixaela kamarini

4. Την πιο όμορφη ανάμνηση που έχω από καμαρίνι
Είμαστε τέσσερα κορίτσια. Η καθεμία κάθεται σε διαφορετική στάση, η μία στην καρέκλα, η άλλη πάνω στον πάγκο, η άλλη γυρισμένη πλάτη στον καθρέφτη, και η άλλη στραμμένη στον καθρέφτη να βάφεται. Σχηματίζουμε ένα Π μεταξύ μας. Δε θυμάμαι λέξη από τη συζήτησή μας, θυμάμαι όμως να γελάμε τόσο δυνατά, και τα γέλια μας να ηχούν μακάρια, αρμονικά. Κι είμαστε και οι τέσσερις τόσο όμορφες.

5. Το τελευταίο πράγμα- κίνηση- σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι
Μόνη
Ακίνητη με κλειστά μάτια
Εισπνοή
Εκπνοή

Πληροφορίες παράστασης

Το νησί των συναισθημάτων»

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Λουίζα Νικολάου

Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Μιχαέλα Λιόλιου

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος

Σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

ΘΕΑΤΡΟ 104

ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 41

ΓΚΑΖΙ

210 3455020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Σάββατο στις 17.00

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία