Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ανθή Σαββάκη μας ανοίγει το καμαρίνι της Κύριο

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.

Νερό, καλλυντικά, σίδερο μαλλιών, άνετες παντόφλες και το άρωμά μου (που αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το ρόλο) Φέτος στο Ήβη έχω και μια μικρή Μαφάλντα που μου έφερε δώρο ο Γιώργος [Καπουτζίδης] από την Αργεντινή! Α! Επίσης, είμαι συνήθως η «γιατρός» του θιάσου, οπότε έχω πάντα παυσίπονα, βιταμίνες, καραμέλες για το λαιμό, χανσαπλαστ κ.λ.π

savaki texnes plus

Tο πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ.

Το πιο ωραίο καμαρίνι νιώθω ότι είναι πάντα το καμαρίνι που έχω τώρα. Κάθε φορά ενθουσιάζομαι και προσπαθώ να δημιουργώ ένα περιβάλλον άνετο, μυρωδάτο και ασφαλές.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Ήταν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Είχα πάει το καλοκαίρι του 2016 με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» με έναν πολυμελή θίασο Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Ο χώρος πολύ απλός, και είχε τα πολύ βασικά: ένα άδειο δωμάτιο, ξύλινο, και λίγες καρέκλες που δεν έφταναν καν για όλους. Αλλά η τοποθεσία και η θέα ήταν μαγευτικές. Τζιτζίκια και πυγολαμπίδες και ένα ηλιοβασίλεμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μπορεί να μην βολεύονταν τα πράγματα, αλλά η ψυχή είχε άπλα.

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι.

Αν βάλω στην άκρη τη Δωδώνη, θα έλεγα ότι ήταν το 2017 στο θέατρο Άλμα, στην πρώτη μου επαγγελματική παράσταση αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έπαιζα στην παράσταση «Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χάροουερ με τον Γιώργο Κιμούλη, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Το καμαρίνι σχετικά καινούργιο, σχετικά ευρύχωρο και καθαρό. Φτάνει η ημέρα της πρεμιέρας και εγώ φορτωμένη με πράγματα και πολύ αγχωμένη ανεβαίνω τις σκάλες και λίγο πριν ανοίξω την πόρτα, σηκώνω το βλέμμα και βλέπω το όνομά μου γραμμένο απ’ έξω. Κοντοστάθηκα και είπα στον εαυτό μου: «Πρέπει να τη θυμάσαι αυτή τη στιγμή. Τώρα ξεκινάει το καλό!»

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Σε κάθε παράσταση έχω το μικρό μου τελετουργικό. Μια γουλιά νερό, κοίταγμα στο καθρέφτη για μαλλιά/μακιγιάζ, αντικείμενα που πρέπει να έχω μαζί μου (συνήθως τα μετράω δύο φορές), λίγο άρωμα, κοίταγμα ξανά στον καθρέφτη, μια γουλιά νερό ακόμα και έφυγα!

 

Η Ανθή Σαββάκη πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Ήβη.

Πολυμέσα