Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Εορταστικές δράσεις και εκδηλώσεις από το ΚΘΒΕ για μικρούς και μεγάλους

 

Εορταστικές δράσεις και εκδηλώσεις από το ΚΘΒΕ για μικρούς και μεγάλους 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα των ημερών, προγραμματίζει μια σειρά  εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε  μικρούς και μεγάλους.
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
  • «Οικογένεια Νώε»  - Θεατρικό Δρώμενο στην Πλατεία Αριστοτέλους Καράβι-πλατεία Αριστοτέλους (στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης)
Κυριακή 11/ 12/ 16, στις 17:00
Σάββατο 17/12/16, στις 17:00
 
Ένα θεατρικό δρώμενο διάρκειας 20’ από την παράσταση  «Οικογένεια Νώε», το έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, που παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου.
 
  •  «Το Δώρο»  - παράσταση κουκλοθεάτρου στην πλατεία Αριστοτέλους (στο το πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης)
Παρασκευή 23/12/16, στις 16.00
Παρασκευή 30/12/16, στις 16.00
 
Μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, σε σκηνοθεσία Koldo Vío, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ζωντανή μουσική, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα. Εκεί που δεν το περιμένεις τα άχρηστα γίνονται χρήσιμα! Τα άσχημα όμορφα! Ο Μάριος, η Ελένη  κι ο Παύλος ανοίγουν τα φτερά τους και τα δικά μας φτερά στη φαντασία! Και μας… χαρίζουν τα δώρα που δωρίστηκαν.
 
Τρίτη 13/12/16 - καφέ ΖΩΓΙΑ, στις 21:00
Τετάρτη 28/12/16 - καφέ Stretto, στις  21:00
Πέμπτη 29/ 12/16 –Πλατεία Τσιρογιάννη- Ντορέ, στις 20.30 (στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης)
 
Παρασκευή 6/1/17 – Μονή Λαζαριστών, στις 19:00 («Christmas circus»)
 
Το Αναλόγιο του ΚΘΒΕ για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της συνεχίζει την περιήγηση και πάλι σε αγαπημένα σημεία συνάντησης της πόλης, με «όχημα» αυτή τη φορά μια νέα σειρά κειμένων της νεότερης και της παλαιάς γενιάς λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης.
Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της
Επιλογή κειμένων: Θανάσης Κεραμίδας

 
Πέμπτη 22/ 12/16 & Παρασκευή 23/12/16, έναρξη στις 15.00
(στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης)
 
Μια διαδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης τριών διαφορετικών ομάδων ηθοποιών του ΚΘΒΕ, οπλισμένων….με ποιήματα, με αφετηρία  τον Πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, τον Λευκό Πύργο και την οδό Αγίου Μηνά. Συνάντηση και των τριών ομάδων στις 16.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα παρουσιαστεί στις 17.00 το θεατρικό δρώμενο «Ο Διαλαλητής - Ο Σαλός και η Παναγία», όπου  ο Νίκος Καρούζος συναντά τον Κώστα Βάρναλη σε ένα μικρό μονόπρακτο από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ.
 
Χριστούγεννα στη Μονή Λαζαριστών:
Παρασκευή 30/12/16 – Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 17.00
Πέμπτη 5/1/17 – Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 17:00
Παρασκευή 6/1/17 - Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 17:00
Σάββατο 7/1/12 – Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 17:00
 
Μια παρέα νέων ανθρώπων φτιάχνει τη Μηχανή των Χριστουγέννων. Με την κίνηση, τη μουσική, το χορό και το θέατρο, 15 σπουδαστές αναζητούν το νόημα των εορτών με στόχο τους την προσφορά. Ένα θεατρικό δρώμενο από τους σπουδαστές του Α΄έτους της Δραματικής Σχολής, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσιμά, Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας ΚΘΒΕ & επιμέλεια κίνησης  της Ειρήνης Καλογερά.
 
Δύο παρουσιάσεις την Παρασκευή 23/12/16:
Οδός Λασσάνη, στις 17.00 (στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης)
Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 19:30
 
Τετάρτη 4/1/17 – Μονή Λαζαριστών (Christmas circus), στις 19:00
 
Στις 4 Ιανουαρίου τα «Μουσικά Σύνολα» της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στη Μονή Λαζαριστών» θα παρουσιάσουν έργα των Όφενμπαχ, Γιόχαν Στράους και Μπραμς. Στο πιάνο ο διεθνούς φήμης Dmitri Mitrou.
Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας – Γιώργος Κολοβός
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάρκεια: 20’
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία