Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Μάνα θα πάω στο Hollywood»: Μια παράσταση για το Τ.Α.Σ.Ε.Η.

«Μάνα θα πάω στο Hollywood»

της Δήμητρας Παπαδοπούλου

- Γιε μου πού πας; - Μάνα θα πάω στο Hollywood για τους άνεργους ηθοποιούς!

Στην πιο επίκαιρη από ποτέ κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood», δύο άνεργοι ηθοποιοί κάνουν τα πάντα για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να κυνηγήσουν μια καριέρα στο Hollywood! 

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 21:00, το Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές αφιερώνουν την παράσταση στις δράσεις και στο έργο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Τ.Α.Σ.Ε.Η.) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν προς αυτό το σκοπό.

 

«Θύματα της κρίσης, μαζί με τα περισσότερα επαγγέλματα στην Ελλάδα, είναι και οι Έλληνες ηθοποιοί και παρόλο που έχουν ως εργαλείο μια από τις ωραιότερες γλώσσες του κόσμου, είναι πολύ ευάλωτοι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, εκτός των άλλων, και λόγω της συνεχούς περιθωριοποίησης της γλώσσας μας. Κεντρικοί ήρωες στην παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood» είναι δύο άνεργοι ηθοποιοί που κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν… Γι’ αυτό το λόγο, σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε μια παράσταση μας για να ενισχύσουμε τους άνεργους και άπορους συναδέλφους μας». (Δήμητρα Παπαδοπούλου)

 

Υπόθεση του έργου: 

Μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή, δοσμένη με τον κωμικοτραγικό τρόπο που μόνο η Δήμητρα Παπαδοπούλου μπορεί να περιγράψει τόσο γλαφυρά, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Έλληνας φοβάται ότι μπορεί να αποτύχει σε ό,τι ονειρευτεί. Ακραίες συμπεριφορές και βίαια ξεσπάσματα κατακλύζουν την καθημερινότητα μέσα στην απόγνωση μας. Αλλά το χιούμορ και το γέλιο πάντα βρίσκουν τρόπο να μας δείξουν την αλήθεια αλλά και τη λύση, που συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας και σπάνια μπορούμε να δούμε! 

Με φόντο ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να πάνε στο Hollywood! Στην προσπάθεια τους αυτή θα φτάσουν στο σημείο ακόμα και να μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμα τους σε οίκο ανοχής όπου θα συμβούν απίστευτες καταστάσεις… Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της οδού Φυλής, με τις ιδιαιτερότητες της ίδιας μας της φυλής που αδυνατεί να συνεννοηθεί, θα τα καταφέρουν άραγε ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους και να πετύχουν το στόχο τους; 

 

Ταυτότητα Παράστασης: 

Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός - Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης 

Βοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας

Promo video: Γιώργος Δάσκαλος 

Παίζουν:

Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκη και η Ελένη Ροδά.

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00 

Διάρκεια: 120’ 

Εισιτήρια: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Πέμπτη και Παρασκευή: 18 ευρώ και 16 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (λαϊκή απογευματινή):  14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (βραδυνή):  18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης), 

Κυριακή: 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης).

Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ. 

Κρατήσεις: 210 7210045 & 210 7216317 (10:00 – 21:00) 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία