Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Αμαλία Μουτούση και ο Δημήτρης Καμαρωτος παρουσιάζουν έναν ξεχωριστό "Ιππόλυτο"

 Δεν είναι παράσταση. Δεν είναι συναυλία. Είναι μια αλλιώτικη εμπειρία θέασης/ακρόασης του αρχαίου δράματος. Μια site specific performance εκτός Στέγης, στον «Παρνασσό» της πλατείας Καρύτση, που λειτουργεί ως σκηνικός χώρος, ως ένα παλάτι ή μουσείο. Ένας διακεκριμένος συνθέτης-ερευνητής του ήχου όσο και της μουσικής στο θέατρο, ο Δημήτρης Καμαρωτός, και μια αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της σκηνής, η Αμαλία Μουτούση, στενοί συνεργάτες εδώ και δεκαετίες, συναντιούνται από 7 έως 11 Ιουνίου, σε ρόλους ξεναγών που αφηγούνται με μουσική και λόγο μια σπουδαία ιστορία, τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Όπως, όμως, η Αμαλία Μουτούση δεν παίζει μόνο τη Φαίδρα αλλά όλους τους ρόλους έτσι κι ο Δημήτρης Καμαρωτός δεν παίζει μόνο τη μουσική. Ηθοποιός και μουσικός ανάγονται σε ισότιμους πρωταγωνιστές, παίρνοντας έτσι μέρος σε έναν υποκριτικό άθλο. Όλα τα πρόσωπα και ο Χορός του «Ιππόλυτου» μιλούν, μέσω των δύο τους, σε ένα καταιγιστικό χρόνο. Μιλούν γι’ αυτό που τους συνέβη σαν να πρόκειται για μια ιστορία πριν από τον ύπνο.  Ένα μύθο που μιλάει για έντονα συναισθήματα, ομορφιά και αποτρόπαιες στιγμές.

 Η μουσική είναι εδώ μια συνεχής παράλληλη σύνθεση που εκκινεί από την ανάλυση της προσωδίας, συνυπάρχοντας, ή/και αμφισβητώντας τη φωνή. Επιτρέπει την εναλλαγή των προσώπων και του Χορού και επιχειρεί, με τελείως σύγχρονα μέσα, κάτι που πλησιάζει στη φύση και την αρχική υπόσταση της παράστασης του δράματος με έναν υποκριτή. Πλέγματα ήχου σαν ηχητικές μάσκες, νέες προσωδίες   και απροσδόκητες πολυφωνίες γεννιούνται καθώς, από κοινού, μουσικός και ηθοποιός, μας βυθίζουν σε μια τραγωδία γεμάτη έρωτα, παραφορά, μίσος και εκδίκηση. 

 

kamarotos-Moutousi_p.jpg

Σύλληψη & Ηχητική δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός

Ερμηνεία: Αμαλία Μουτούση (κείμενο), Δημήτρης Καμαρωτός (μουσική)

Μετάφραση: Νίκος Φλέσσας

Συνεργασία στην δραματουργία: Σύλβια Λιούλιου

Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια:  Άγγελος Μέντης

Φωτισμός: Γιάννης Δρακουλαράκος

Σχεδιασμός Ήχου : Kώστας Μπώκος

Βoηθός Σκηνογράφου: Φιλάνθη Μπουγάτσου

Εκτέλεση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛH ΔΡΑΣH

Σάββατο 10 Ιουνίου

Εργαστήριο με τον Δημήτρη Καμαρωτό

 

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός και η αίθουσα της εκδήλωσης είναι προσβάσιμοι σε αμαξίδια, εκτός από τους χώρους υγιεινής.

 

Πληροφορίες 

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8, Αθήνα)

Πληροφορίες στη Στέγη: 210 900 5 800

7-11 Ιουνίου 2017 | 21:00

Διάρκεια: 110 λεπτά

 

Εισιτήρια 

Κανονικό: 10 - 12 €

Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 - 10 €

Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 - 9 €

ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €

Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €

 

Γραμμή εισιτηρίων

Τ.: 210 900 5 800

ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης

Τ.: 213 017 8200

ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

 

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

 

Με την υποστήριξη:

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

 

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Συγγρού 107

Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ

•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων

•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία