Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Την Παρασκευή η παγκόσμια πρεμιέρα του Καστελούτσι στη Στέγη

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στις 30 Ιουνίου η νέα – και πολυαναμενόμενη- παράσταση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Ρομέο Καστελούτσι στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «Δημοκρατία στην Αμερική».

Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στο ομότιτλο θεωρητικό σύγγραμμα του Γάλλου διπλωμάτη Αλεξίς ντε Τοκβίλ (1805-1859), στο οποίο, υπό ευρωπαϊκό πρίσμα και με ανατομική ακρίβεια, καταγράφεται το αμερικανικό πολιτειακό σύστημα.

Ελεύθερα εμπνευσμένος από το έργο και την εποχή του ντε Τοκβίλ, ο Ρομέο Καστελούτσι μας μεταφέρει στον κοινοτικό βίο των πουριτανών και των ιθαγενών της Αμερικής, για να πραγματευθεί, μέσα από μία στρατηγική των λέξεων και των εικόνων, ζητήματα όπως η γλώσσα της επικοινωνίας, η θρησκεία και η έννοια της κοινότητας. Στον αναδυόμενο Νέο Κόσμο, ο βιβλικός εξισωτισμός έχει πλέον υποκαταστήσει την εμπειρία της Τραγωδίας, της υπέρτατης, κατά Καστελούτσι, μορφής αυτοσυνείδησης και πολιτικής ταυτότητας του ατόμου.

Με τη Δημοκρατία στην Αμερική καλούμαστε να ανακαλύψουμε, σε μία ανάστροφη πορεία, τους σπόρους του νεότερου δημοκρατικού πολιτεύματος, πολύ πριν αυτό βλαστήσει και εξαπλωθεί στον δυτικό κόσμο.

 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Ρομέο Καστελλούτσι. Κείμενα: Claudia Castellucci, Ρομέο Καστελλούτσι. Μουσική: Scott Gibbons. Βοηθός σκηνοθέτης: Maria Vittoria Bellingeri. Maître répétiteur: Evelin Facchini. Γλυπτά και μηχανισμοί: Istvan Zimmermann, Giovanna Amoroso. Εκτέλεση κοστουμιών: Grazia Bagnaresi.

Υποδήματα: Collectif d’Anvers. Διεύθυνση σκηνής: Pierantonio Bragagnolo. Παίζουν: Olivia Corsini, Giulia Perelli, Gloria Dorliguzzo, Evelin Facchini, Stefania Tansini, Σοφία Δανάη Βορβίλα, και δώδεκα χορευτές (Αθηνά Κυρούση Salvucci, Στέλλα Τριπολιτάκη, Μαρίνα Χριστοδουλάκη, Κωνσταντίνα Βασιλάκη, Άντρια Δημητρίου, Χριστίνα Ζαχαριά, Ραλλού Καρέλλα, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Μαρίνα Βαρβάρα Ζέρβα, Μαρίνα Τσαπέκου, Ελένη Βλάχου, Όλγα Σπυράκη)

Χορογραφικές παρεμβάσεις: Evelin Facchini, Gloria Dorliguzzo, Stefania Tansini, Sophia Danae Vorvila

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος 

Τηλ.: 210 900 5 800 

Website: http://www.sgt.gr/gre 

Έως 2 Ιουλίου 2017. 21:00. Διάρκεια: 135’. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: Από 25€ έως 40€. Φοιτητικό: 20€.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία