Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Οι «Τρωάδες» του Τερζόπουλου και στην Αθήνα!

Για δύο βράδια στο αρχαίο ωδείο της Πάφου το κοινό είχε την τύχη  να παρακολουθήσει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση του σπουδαίου και καινοτόμου σκηνοθέτη, δυστυχώς δεν περιόδευσε στην χώρα μας προς απογοήτευση του θεατρόφιλου κοινού. Σήμερα όμως, ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ότι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και εδώ τις «Τρωάδες» αλλά το επόμενο καλοκαίρι (2018). Λεπτομέρειες για το που και το πότε θα ανακοινωθούν σύντομα. Πιθανότατα, όμως η παράσταση θα ενταχθεί στα πλαίσια του επόμενου Φεστιβάλ "Αθηνών-Επιδαύρου" και θα την παρακολουθήσουμε στην Επίδαυρο. 

 

terzopoulos_troades.png

Στην παράσταση την Εκάβη ερμηνεύει η σπουδαία Δέσποινα Μπεμπεδέλη, την Ανδρομάχη η Νιόβη Χαραλάμπους και την ωραία Ελένη η Σοφία Χιλλ( σταθερή συνεργάτης του θεάτρου Άττις). Τον ρόλο του Μενέλαου ενσαρκώνει ο Ανδρέας Φυλακτού, τον Ταλθύβιο ο Προκόπης Αγαθοκλέους και  ο Erdogan Kavaz  από την κατεχόμενη Λευκωσία, τον κορυφαίο του χορού.

Οι γυναίκες του χορού είναι ηθοποιοί από διάφορες χώρες, σαν και τη Λευκωσία, από Ισραήλ, Βοσνία, Κροατία, Συρία, Ελλάδα (H.Barabash, Α.Hamzic, S.Ipsa, E.Asouant, E.Αραπίδη) και ερμηνεύουν στην γλώσσα τους, διακτινίζοντας την αντιπολεμική ισχύ αυτής τη παράστασης – διαμαρτυρίας, όπως την αποκαλεί ο δημιουργός της, σε όλη την ανθρωπότητα.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που επρόκειτο να δημιουργήσει τη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης. Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου εικαστικού, ο οποίος επισκέφθηκε για αυτή την παραγωγή δύο  φορές την Πάφο πριν τον θάνατο του, ο σκηνοθέτης δημιουργεί και εντάσσει εικόνες και αναφορές από το έργο του Κουνέλλη στην παραγωγή.

 

kounelis_terzopoulos.jpg

Ο Θόδωρος Τερζόπουλος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων. 

 Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις πρόβες. 

 

 

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία