Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ο Φιλίππογλου στήνει «Νεκρή ζώνη» για Αρμένη, Συσσοβίτη, Καρυστινό και Στεφόπουλο

Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Απριλίου ο θεατρικός οργανισμός του FAUST θα παρουσιάζει κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως και Κυριακή στο θέατρο Θησείον, το έργο "Νεκρή Ζώνη" (No Man's Land) του Χάρολντ Πίντερ, σε μετάφραση Αντώνη Πέρη, σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, και με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Αρμένη, Αλέκο Συσσοβίτη, Αντώνη Καρυστινό και Γιάννη Στεφόπουλο.

nekri_zoni.jpg

Το έργο γραμμένο το 1974, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Old Vic, στο Λονδίνο, το 1975, με τους Ραλφ Ρίτσαρντσον και Τζον Γκίλγουντ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, συναντιούνται σε μια παμπ του Χάμπστεντ και αποφασίζουν να συνεχίσουν τη βραδιά τους πίνοντας και συζητώντας στην έπαυλη του Χιρστ που βρίσκεται εκεί κοντά. Καθώς περνά η ώρα, αρχίζουν να μεθούν και να διηγούνται ιστορίες που μοιάζουν απίστευτες. Μέσα από την έντονη συζήτησή τους, αποκαλύπτεται ένα κρυφό παιχνίδι εξουσίας. Η σύγκρουσή τους κλιμακώνεται και η κατάσταση περιπλέκεται, όταν εμφανίζονται στην έπαυλη δύο νέοι άνδρες με απειλητικές διαθέσεις.

Το έργο είχε ανέβει, στην Κεντρική Σκηνή του «Απλού Θεάτρου», από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Φάσμα» το 1999 σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι, και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα με τους Ηλία Λογοθέτη, Στέλιο Καλογερόπουλο, Γιώργο Μωρόγιαννη και Δημοσθένη Παπαδόπουλο.

Ενώ, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε, στο Μέγαρο Μουσικής, σε απευθείας μετάδοση από το West End με τους  Ian McKellen και Patrick Stewart σε σκηνοθεσία Sean Mathias.

Σημειώνεται πως ο Αλέκος Συσσοβίτης θα επαναλάβει προηγουμένως και για λίγες παραστάσεις στο Faust τα «Αμάραντα» και ο Κώστας Φιλίππογλου το «Μαύρο Χιόνι» σε νέα θεατρική στέγη, στο θέατρο Άλφα. 

 

tp250X300PAGAKI

anixnos250x300

warplanes250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία