Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SLIDER2019

 

Η Ιωάννα Παππά γίνεται και πάλι το ραφτόπουλου του Βιζυήνου

 

Η 5η Εποχή παρουσιάζει την παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς που μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Μάιο στην Αθήνα, ανανεώνει το ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό  στο Θέατρο Καρέζη.

 

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι. 

 

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον νεαρό Βιζυηνό να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή, που καταφέρνει όμως να αποδράσει νικηφόρα με το πνεύμα του και την αγάπη του στον γέροντα Παππού του.

Έτσι ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία για να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.  

 

 

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας,

σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: 

Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεία: 

Ιωάννα Παππά

Κοστούμι: 

Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: 

Βαγγέλης Γιαννάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: 

Κατερίνα Βοσκοπούλου

Trailers, Φωτογραφίες: 

Φοίβος Αβδελιώδης

Διεύθυνση Παραγωγής: 

Σταμάτης  Μουμουλίδης

Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης + Anagnorisis 

Πρεμιέρα  15  Ιανουαρίου 

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη

Ώρες παραστάσεων: 15 & 16 Ιανουαρίου ώρα 21:00

Οι υπόλοιπες παραστάσεις ώρα 18:30

Θέατρο Τζένη Καρέζη – Ακαδημίας 3 –τηλ. 210 3636144

Τιμές εισιτηρίων:  Κανονικό  14 ευρώ 

Φοιτητικό – Ανέργων   10 ευρώ.

Προπώληση Viva.gr 

Ταμεία θεάτρου Τζένη Καρέζη

ΠΡΟΣΦΟΡΑ:  Προπώληση μέχρι 5 Ιανουαρίου 8 ευρώ [ μόνο από τη viva.gr]

 

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Please enter youtube id.

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία