Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το αριστούργημα του Στέφαν Τσβάιχ «Σκακιστική ιστορία» στη σκηνή

Ο Θίασος Θύρσος παρουσιάζει το έργο «Σκακιστική ιστορία» του Στέφαν Τσβάιχ σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιάννη Γιούλη από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Αίτιον. 

 

Ο συγγραφέας της αριστουργηματικής "Σκακιστικής ιστορίας" αναπτύσσει, με μεγαλειώδη τρόπο, το θέμα του πνευματικού εγκλεισμού, που δεν μπορεί να βρει διέξοδο παρά στην τρέλα. Το πνεύμα σε μόνιμη πάλη με τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Το έργο εξελίσσεται σε πλοίο, όπου στήνεται αγώνας μεταξύ ενός παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι κι ενός αυστριακού εξόριστου, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το παιχνίδι σαν πνευματικό καταφύγιο την εποχή που ήταν κρατούμενος της Γκεστάπο.  Σύγκρουση δύο μυστηριωδών προσωπικοτήτων. Ποια από τις δύο θα υπερισχύσει; Είναι το σκάκι «…Το μοναδικό παιχνίδι που ανήκει σε όλους τους λαούς και σε όλες τις εποχές, και για το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιος θεός το έφερε στη γη για να σκοτώνει την πλήξη, για να οξύνει το πνεύμα και να ευφραίνει την ψυχή…» όπως υποστηρίζει ο Τσβάιχ;  Μόνο ο άνθρωπος που έχει γνωρίσει φως και σκοτάδι, πόλεμο και ειρήνη, κορυφή και πτώση, μόνο αυτός ο άνθρωπος έχει γνωρίσει πραγματικά τη ζωή.

 

Κάθε κύμα, άσχετα από το πόσο ψηλά και ορμητικά βρυχάται, θα καταρρεύσει μέσα του
-Στέφαν Τσβάιχ

 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Γιάννης Γιούλης

Διονύσης Θεοδώσης

Δημήτρης Κοντοδήμος

Πάτροκλος Λεβαδίτης

Δήμητρα Παπαδημητρίου

Αγγελική Τσαπάρα

Γιώργος Φώσκολος 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιάννης Γιούλης

Σκηνικά – κοστούμια: Μπέττυ Λυρίτη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κοντοδήμος

Μουσική επιμέλεια: Ζαννέτα Καλοσκάμη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

Σκακιστικός σύμβουλος: Ελισσαίος Βλάχος

Φωτογραφίες: Στέλιος Δανέζης

Δημιουργια trailer: checkin art

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Τιμές εισιτηρίων : 

 Γενική είσοδος: 10 ευρώ (με καφέ, αναψυκτικό ή τσάι)

Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:  694 471 4662, 697 317 3311

Αίτιον πολυχώρος

Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη |Μετρό Ακρόπολη |213 0256666

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία