Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2 παραστάσεις που φέρνουν τη «Νύχτα» στο σανίδι

Ένας νέος συναντά μια κοπέλα τυχαία στην παραλία και την ερωτεύεται παρά την απίθανη ανταπόκριση της. Ένας έρωτας που ξεκίνησε μια χειμωνιάτικη μέρα και έμελλε να είναι καθοριστικός. Δύο διαφορετικές ιστορίες με μοναδικό τους κοινό σημείο συνάντησης τη δύναμη της αγάπης αλλά και τις δικές τους ξεχωριστές «Νύχτες» παίζονται σε δύο διαφορετικά θέατρα της Αθήνας.

«Νύχτες» : Ένας ανέλπιδος έρωτας και ο φόβος της μοναξιάς

Μία καλοκαιρινή νύχτα ένας νέος συναντά τυχαία σε μια παραλία μία κοπέλα. Μετά από αρκετές συναντήσεις αποφασίζουν να ανοίξουν τις καρδιές τους και να ξεδιπλώσουν τα σκοτάδια τους. Η Νάστενκα μιλάει για τον έρωτα που περιμένει και τον άντρα των ονείρων της χωρίς να ξέρει ότι ο ήρωας τρέφει ερωτικά συναισθήματα για εκείνη. Όταν της εξομολογείται τον έρωτα και τα όνειρα του δεν βρίσκει την ανταπόκριση που επιθυμεί και καταφεύγει σε μια ζώη εγκλωβισμένη στα παιχνίδια του ανθρώπινου μυαλού.

Εμπνευσμένη από τις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο 104 με τους Σταύρο Μαρκάλα, Ντένια Στασινοπούλου, Κωνσταντίνο Αρνόκουρος και Μάρω Μελισσάρη από την ομάδα Apparatus.

Η ομάδα Apparatus είναι μια νέα ομάδα δημιουργών στον χώρο του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών, με βασικά της μέλη τους Βάσια Χρονοπούλου, Λένα Λέκκου, Δημήτρη Μπαλτά, Αντώνη Λέκκο και Μάνθα Καραδήμα.

«Οι Λευκές μας Νύχτες» : Ένας έρωτας με καταλυτικό χαρακτήρα

Στην Πλάκα συναντήθηκαν δυο νέοι όταν ο έρωτας τους άγγιξε μια χειμωνιάτικη νύχτα του 60'. Μαζί, ο Πάρης και η Ελενίτσα, θα πορευτούν στο όνειρό τους και θα σφραγίσουν τη ζωή τους, αποδεικνύοντας η αγάπη νικά τα πάντα. Ο έρωτάς τους θυμίζει τους δύο ήρωες της ρομαντικής νουβέλας του Ντοστογιέφσκι.

Ο Δημήτρης Παπάς και η Σοφία Υψιπύλη Σοφία από 31 Ιανουαρίου θα μας παρουσιάζουν στο Θέατρο «Μπέλλος» την παράσταση «Οι Λευκές μας Νύχτες» του Κώστα Παπαπέτρου σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τις χορογραφίες και όλη την κινησιολογία υπογράφει ο Φώτης Μεταξόπουλος.