Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (5/2) η συνέντευξη Τύπου για το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar». Η παράσταση θα ανέβει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ της οδού Ιπποκράτους και η πρεμιέρα της αναμένεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, παρακολουθεί την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού και αποτελεί σταθμό στην ιστορία του θεάματος παγκοσμίως.

Η σκηνοθέτις Θέμιδα Μαρσέλλου δήλωσε: «Νιώθω ευγνώμων, καθώς σε μια πολύ δύσκολη εποχή οι παραγωγοί Αφοί Τάγαρη και  Οικογένεια Δεμέστιχα στηρίζουν μια πολύ μεγάλη παραγωγή, και πιστεύουν επενδύοντας σε αυτή τη παράσταση. Θεωρώ οτι η δική μας παράσταση δεν  θα έχει να ζηλέψει αντίστοιχες παραστάσεις του εξωτερικού σε καλλιτεχνικό επίπεδο ενώ όλοι οι συντελεστές αποτελούν μια δεμένη ομάδα καθώς μπήκαν με πολύ αγάπη και συγκίνηση σε αυτό το έργο».

Ο Νίκος Μουτσινάς θα υποδυθεί τον Ηρώδη, με το γνωστό του χιούμορ μας είπε ο,τι ο ρόλος του είναι ο «troll» της παράστασης, ενώ θα  χορέψει με κλακέτες.  Όταν δέχθηκε την πρόταση για να συμμετάσχει στην παράσταση του πήρε μόλις πέντε λεπτά να δεχθεί καθώς  οι συντελεστές και το έργο  αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα!

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης που ενσαρκώνει τον Χριστό στην ροκ όπερα, δηλώνει  πολύ χαρούμενος για αυτό το εγχείρημα και εξηγεί ότι όλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια με την φιλοσοφία της σκηνοθέτιδας να κάνουν το μιούζικαλ θέατρο και όχι μουσικό event.  Το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε θα είναι ένα εικαστικό επίτευγμα. 

Ο Ισαίας Ματιάμπα, ο Ιούδας της παράστασης κατέστησε σαφές πως με την απόδοση της Θέμιδας Μαρσέλλου θα αντιληφθούμε το σεβασμό της απέναντί στο έργο. Ο κόσμος μέσα από τη παράσταση αυτή: «θα ανατριχιάσει, θα προβληματιστεί, θα σκεφτεί θα αισθανθεί όμορφα, θα αγαπήσει και ελπίζω μετά να κοιτάξει γύρω μας τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή» είπε συγκεκριμένα ο ερμηνευτής. 

Τον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής θα υποδυθούν εναλλάξ - για ευχάριστο λόγο - η Ήβη Αδάμου και η Αντιγόνη Ψυχράμη.  Η Ήβη είναι πολύ χαρούμενη για την παράσταση αυτή και πολύ προσεχτική καθώς διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και χαριτολογώντας μας είπε πως στεναχωριέται που δε θα χορέψει κλακέτες. Η Αντιγόνη που πρόσφατα έγινε μανούλα, είχε μαζί της τον πανέμορφο γιό της, μας μετέφερε το κλίμα από τις πρόβες και δηλώνει ευτυχής  που συμμετέχει σ’  ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών. 

Η Θέμις Μαρσέλλου σε ερώτηση αν φοβάται αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου με βάση τα πρόσφατα περιστατικά σε παράσταση της Θεσσαλονίκης με θέμα το Χριστό και το γεγονός με το άγαλμα στο Φάληρο, απάντησε πως παγκοσμίως δεν υπάρχουν αντιδράσεις, το έργο θεωρείται πια κλασικό και αλίμονο αν συνέβαινε διαφορετικά ζούμε στο 2018. Αν όμως, συμβεί κάτι τέτοιο, θα λειτουργήσει σαν διαφήμιση για την παράσταση, αν και  ντρέπεται που το λέει αυτό. 

 Οι συντελεστές έδωσαν ραντεβού στη σκηνή του  θεάτρου Ακροπόλ  την Παρασκευή και υπόσχονται στο κοινό ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών! Αναμένουμε…

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία