Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παίζει στη Βουλή των Ελλήνων!

Το βραβευμένο, από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, θεατρικό έργο "ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου", του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, θα παρουσιαστεί στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην αίθουσα της Γερουσίας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 (κατόπιν αποδοχής της πρότασης από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής).
Είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό έργο παίζεται μέσα στη Βουλή.
Το εν λόγω θεατρικό έργο έκανε πρεμιέρα πριν δύο χρόνια στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη. Από τότε παρουσιάστηκε σε δήμους της Αττικής αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σύρο, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Σέρρες, Δράμα, Αικατερίνη) καθώς και στις Βρυξέλλες, κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού κάθε ηλικίας.
Η παράσταση τοποθετεί τη δράση της στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ένας υπουργός -ενώπιον συναδέλφων του- λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους. Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πως η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος, επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πιο πολύτιμο για κάθε άνθρωπο. Τον εαυτό του.
 
Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές ομάδες της Βουλής υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη των Theater Labs Μπάμπη Αρώνη.
 
Το ίδιο βράδυ (Τρίτη 27 Μαρτίου) η παράσταση θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στην Αθήνα, δίνοντας μία τελευταία παράσταση στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ στις 21.30. (Ειδική τιμή: 10€/άτομο λόγω Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου. Προπώληση μέσω www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.)
 
Ο ηθοποιός είχε μιλησει στο texnes-plus μ' αφορμή την παράσταση. Διαβάστε τη συνέντευξή του εδώ. 
 
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης
Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Σκίτσο: Ιουλία Μακρή (www.behance.net/iouliaMak)
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr
 
Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία