Τελευταία Νέα
Οι «Ξυπόλυτοι» έτοιμοι να περπατήσουν στο Πάρκο του Ακάδημος «Το Μαύρο Κουτί» ανοίγει στο Θέατρο Αργώ H Όλια Λαζαρίδου με την παράσταση «Έξι φορές» στο Μέγαρο Μουσικής Επισκεφθήκαμε το Athens Photo Festival 2020 Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Τι ζητούν από την κυβέρνηση; «Τα ρούχα» με τη Δήμητρα Παπαδήμα και τον Παύλο Κουρτίδη έρχονται στο θέατρο ΠΚ Το «Δείπνο Ηλιθίων» επιστρέφει στο θέατρο Κάππα Μυθολογία για παιδιά: Κερδίστε το βιβλίο της επιλογής σας Η ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού γνωρίζει τι θέλει από τη ζωή της στο θέατρο (και όχι μόνο μέχρι εκεί) Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι η νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Κερδίστε Το Βιβλίο Της Επιλογής Σας Από Αυτή την υπέροχη συλλογή Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη θα παρακολουθήσουμε έναν «Αγώνα Νέγρου και Σκύλων» To Θέατρο Σταθμός «μεταμορφώνεται» στη «Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» «Ο Θεός της Σφαγής» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Αθηνά «Άνθρωποι και Ποντίκια»: Για 3η σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel
 

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μιλάει στο New York University in Athens

Το New York University in Athens διοργανώνει μια ελεύθερη συνάντηση-συζήτηση με το σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό, με τίτλο «Ένα έργο της αμερικανικής μυθολογίας σε μια ελληνική πόλη του μύθου: Ένα Τραμ με το Όνομα Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς».
 
 
 
ΟΜιχαήλ Μαρμαρινός με αφορμή την παράσταση Ένα Τραμ με το Όνομα Πόθος (A Streetcar Named Desire) θα μας αποκαλύψει πώς ο ίδιος διαβάζει τον Τενεσί Ουίλιαμς, έναν λυρικό αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστή συγγραφέα. Στην Ελλάδα, ο Τενεσί Ουίλιαμς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς. Το έργο, που έχει ανέβει στη χώρα μας από πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες, παραμένει παντοτινά μια πρόκληση για κάθε δημιουργό.
 
Το New York University ίδρυσε πρόσφατα στην καρδιά της Αθήνας ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο φιλοξενεί καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν έρευνα σχετικά με τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας και τη μακραίωνη πολιτιστική ιστορία της. Παράλληλα, στο Ινστιτούτο πραγματοποιούνται ομιλίες και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τομείς του πολιτισμού και της κοινωνίας τόσο της Ελλάδας του σήμερα όσο και της Αμερικής. Στόχος είναι η πολιτιστική αλληλεπίδραση και η διαρκής ανανέωση των σχέσεων των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρώτη ομιλία με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό.
 
Το Ινστιτούτο επίσης φιλοξενεί το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου που απευθύνεται σε φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές διδάσκονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού, επισκέπτονται αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και συμμετέχουν στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Το Πρόγραμμα ιδρύθηκε και διοργανώνεται από το 1998 μέχρι σήμερα από την καθηγήτρια και διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του NYU, Λιάνα Θεοδωράτου.
 
Την  Μ. Τρίτη 3/4 στις 19.30 με δωρεάν είσοδο.
New York University in Athens, Αμαλίας 38, Σύνταγμα

popolaros banner

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

warplanes250x300

Video

«Ίκαρος» του Δημήτρη Παγώνη στο Θέατρο Ροές 24 και 25 Οκτωβρίου κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας εδώ.

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία