Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μιλάει στο New York University in Athens

Το New York University in Athens διοργανώνει μια ελεύθερη συνάντηση-συζήτηση με το σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό, με τίτλο «Ένα έργο της αμερικανικής μυθολογίας σε μια ελληνική πόλη του μύθου: Ένα Τραμ με το Όνομα Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς».
 
 
 
ΟΜιχαήλ Μαρμαρινός με αφορμή την παράσταση Ένα Τραμ με το Όνομα Πόθος (A Streetcar Named Desire) θα μας αποκαλύψει πώς ο ίδιος διαβάζει τον Τενεσί Ουίλιαμς, έναν λυρικό αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστή συγγραφέα. Στην Ελλάδα, ο Τενεσί Ουίλιαμς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς. Το έργο, που έχει ανέβει στη χώρα μας από πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες, παραμένει παντοτινά μια πρόκληση για κάθε δημιουργό.
 
Το New York University ίδρυσε πρόσφατα στην καρδιά της Αθήνας ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο φιλοξενεί καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν έρευνα σχετικά με τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας και τη μακραίωνη πολιτιστική ιστορία της. Παράλληλα, στο Ινστιτούτο πραγματοποιούνται ομιλίες και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τομείς του πολιτισμού και της κοινωνίας τόσο της Ελλάδας του σήμερα όσο και της Αμερικής. Στόχος είναι η πολιτιστική αλληλεπίδραση και η διαρκής ανανέωση των σχέσεων των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρώτη ομιλία με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό.
 
Το Ινστιτούτο επίσης φιλοξενεί το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου που απευθύνεται σε φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές διδάσκονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού, επισκέπτονται αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και συμμετέχουν στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Το Πρόγραμμα ιδρύθηκε και διοργανώνεται από το 1998 μέχρι σήμερα από την καθηγήτρια και διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του NYU, Λιάνα Θεοδωράτου.
 
Την  Μ. Τρίτη 3/4 στις 19.30 με δωρεάν είσοδο.
New York University in Athens, Αμαλίας 38, Σύνταγμα