Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμαλία Μουτούση και Όλια Λαζαρίδου σε θεατρικό αναλόγιο για την Γαλιλαία

''Το Αϊβαλί Η πατρίδα μου " του Φώτη Κόντογλου

Ένα Θεατρικό αναλόγιο με τις Όλια Λαζαρίδου και Αμαλία Μουτούση για την οικονομική στήριξη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας " ΓΑΛΙΛΑΙΑ ".

Σκηνικά / Δάφνη Ρόκου

20/5 : Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κορωπίου
27/5 : Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

στις 21:00 ( διάρκεια 60 λεπτά )

( Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική εισφορά για την οικονομική ενίσχυση " ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ " )

Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους.

Το πρόγραμμα της ανακουφιστικής φροντίδας σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, επιδιώκει την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και συμπαραστέκεται στις ψυχικές δυσκολίες και τις πνευματικές αναζητήσεις του ασθενούς.