Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SLIDER2019

 

Η Άννα Κρίνου παίζει θέατρο για να μην μεγαλώσει ποτέ

Είδε μια ανακοίνωση για ακρόαση σαν ευκαιρία. Τόλμησε πήγε μέχρι το θέατρο «Αγγέλων Βήμα» πέρασε από οντισιόν και σήμερα παίζει τον ρόλο της Σαγούα στο εμβληματικό έργο του Μαλαισιανού συγγραφέα Kee Thuan Chye «Κάθαρση τώρα!» το οποίο μετέφρασε και σκηνοθέτησε η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα- Καλογήρου.

Η νεαρή ηθοποιός που όταν δεν παίζει θέατρο εξιχνιάζει την αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη Capoeira, μοιράζεται στο texnes-plus σκέψεις της μ’ αφορμή το τόσο επίκαιρο και αλληγορικό έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

 anna krinou2

Το έργο

Το «Κάθαρση Τώρα» είναι ένα πολιτικό κείμενο που απευθύνεται, κατά την γνώμη μου, σε όλους. Αυτό ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά που με ώθησαν να συμμετάσχω στην ακρόαση. Ως ηθοποιός ενδιαφέρομαι για παραστάσεις που ενεργοποιούν τον θεατή προς μια κινηματική και πρωτίστως προοδευτική κατεύθυνση.

"Ο χώρος του Αγγέλων Βήμα, επιπλέον, με είχε γοητεύσει ως θεατή και είχα την επιθυμία να συνεργαστώ με το συγκεκριμένο θέατρο. Όταν λοιπόν είδα την αναγγελία της ακρόασης πήγα και ευτυχώς η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε. Το γεγονός ότι η ακρόαση ήταν ανοιχτή συνέβαλε θετικά διότι για κάθε νέο ηθοποιό, χωρίς μακροσκελές βιογραφικό όπως εγώ, οι ανοιχτές ακροάσεις είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσει το υλικό που κατέχει και με το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να εργαστεί ο εκάστοτε σκηνοθέτης.

Ο ρόλος μου

Στην παράσταση υποδύομαι την Σάγουα, την υπουργό Παιδείας, η οποία δείχνει να έχει μια πολύ καλή αντίληψη της λειτουργίας του συστήματος. Γνωρίζει πως θα ανέλθει μέσα σ ’αυτό ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, και αυτό κάνει. Στις πρόβες δουλέψαμε ως ομάδα. Από την πρώτη συνάντηση είχαμε χημεία και αυτό μας βοήθησε να δέσουμε και να δουλέψουμε ομαδικά υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτης μας κα. Μαργαρίτα Καλογήρου Δαλαμάγκα και της κινησιολόγου μας Νατάσα Μπρουζιώτη. Ήταν πολύ δημιουργική διαδικασία. Ακούγαμε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον και η συλλογικότητα αυτή έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Άλλωστε το θέατρο είναι ομαδικό σπορ και μόνο έχοντας εμπιστοσύνη στην ομάδα με την οποία συνεργάζεσαι έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δικτατορία στη Μαλαισία VS Ελλάδα της κρίσης

Όντως η αφορμή ήταν η δικτατορία στη Μαλαισία τη δεκαετία του '60 και στην φυλετική εξέγερση του '87 αλλά το κείμενο αυτό είναι επίκαιρο σε κάθε χώρα και ίσως τολμούσα να πω σε κάθε εποχή. Οικονομικής κρίσης ή ευημερίας, άνθησης ή παρακμής, αφού καταδεικνύει με μοναδικό τρόπο πώς η εξουσία χειραγωγεί τον λαό προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της και ο πόθος των “ αρχόντων” για αυτή καταφέρνει να διχάσει μια κοινωνία - παραδείγματα που αποτελούν όχι μεμονωμένα περιστατικά στη Μαλαισία, αλλά οικουμενικά παραδείγματα. Ο Έλληνας θεατής θα δει στοιχεία του μέσα στο έργο. Είτε είναι αυτός που φεύγει, είτε αυτός που μένει και παλεύει, είτε αυτός που δεν φταίει, είτε αυτός που φταίει. Η ταξική ανισότητα η οποία υπάρχει στις μέρες μας είναι αυτό που εκμεταλλεύεται το σύστημα και φανατίζει μια έχθρα ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά έχουν τις ίδιες ανάγκες και θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η έχθρα αυτή είναι που αποπροσανατολίζει το σύνολο του κόσμου και αντί να αγωνίζονται μαζί για να αλλάξουν τα πράγματα στρέφουν τα βέλη τους ο ένας στον άλλον.

Έγινα ηθοποιός γιατί…

Όταν με ρωτούσαν μικρή τι θα γίνω όταν μεγαλώσω εγώ απαντούσα «δεν θα μεγαλώσω». Αυτό με οδήγησε και στην ενασχόληση μου με το θέατρο. Νιώθω ότι δεν μεγαλώνω. Ωριμάζω ναι, αλλά δεν μεγαλώνω. Μπαίνοντας στην σχολή ήξερα ότι δεν ήταν μόνο αυτό, ούτε η προβολή που όλοι μας λίγο πολύ θέλουμε. Στο πέρασμα των χρόνων κατάλαβα ότι το θέατρο είναι το μέσον μου για να μιλήσω, για να αγωνιστώ, να αντιδράσω και να διαμαρτυρηθώ και μαζί με μένα να παρακινήσω και το κοινό να κάνει το ίδιο. Μπαίνοντας σ’ αυτόν τον χώρο εργασίας θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες , όπως φυσικά και σε κάθε χώρο. Σημασία έχει να μην το βάζεις κάτω, να μην ξεχνάς ποιος είσαι και αν μπορείς «να παλεύεις μέχρι να ματώσουν τα πόδια σου και να διεκδικείς» που μου λέει συχνά η μαμά μου.

Επόμενα Σχέδια & Όνειρα

Προς το παρόν με ενδιαφέρει να πάνε καλά οι παραστάσεις του « Κάθαρση Τώρα» και να μένει ευχαριστημένο το κοινό που μας τιμά με την παρουσία του. Μετά το τέλος των παραστάσεων ελπίζω να ξεκλέψω λίγο χρόνο από τις πρόβες και να πάω διακοπές με τους φίλους μου που μου λείπουν πολύ. Το μέλλον, ε; Για το μέλλον μου ως ηθοποιός θα ήθελα να συνεργάζομαι με αξιόλογους συναδέλφους που θα με διδάξουν και θα με εξελίξουν σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο και να συμμετάσχω σε παραστάσεις που δημιουργούνται με σεβασμό προς τον θεατή.

Όταν δεν είμαι στη σκηνή….

Γενικότερα η καθημερινότητα μου κινείται γύρω από το θέατρο. Ασχολούμαι με την Capoeira, την αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη, εδώ και δύο χρόνια περίπου και εντοπίζω αρκετές oμοιότητες με το θέατρο, αφού εμπεριέχει το στοιχείο της έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού μέσα στο παιχνίδι Είμαστε μια υπέροχη ομάδα με έδρα μας το Tribe, έναν νέο χώρο άσκησης στο κέντρο του Πειραιά όπου συμβαίνουν πολλά ωραία πράγματα. . Βασικός κανόνας τόσο της capoeira όσο και του θεάτρου είναι ο σεβασμός και κατά τη γνώμη μου μόνο με σεβασμό, σε κάθε τομέα της ζωής σου, μπορείς να υπάρξεις. Σεβασμό προς τον εαυτό σου, προς τους συναδέλφους, τους φίλους, την οικογένεια σου. Παράλληλα κάνω μαθήματα σύγχρονου χορού και φωνητικής.

Πέραν της υποκριτικής έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας με ειδίκευση στο Digital Marketing με το οποίο ασχολούμαι σε επαγγελματικό επίπεδο.

Info:

Η παράσταση «Κάθαρση Τώρα»

παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα»

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Please enter youtube id.

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία