Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

UNDERGROUND: Ρεπερτόριο αφιερωμένο στο ελληνικό έργο σε μια ατμοσφαιρική στοά-Τι θα δούμε φέτος;(Video)

 

 Σε μια κεντρική και ιστορική στοά του κέντρου, στη στοά Κοραή,από τον περσινό χειμώνα η Βάνα Πεφάνη και ο Κώστας Αρζόγλου έχουν δημιουργήσει μια θεατρική κοιτίδα που όλο και περισσότερο κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στον χώρο για την παρουσίαση του προγράμματος της νέας θεατρικής περιόδου 2016-2017.O καινούργιος θεατρικός χώρος της Αθήνας, UNDERGROUND, αφιερώνει το ρεπερτόριο  στο ελληνικό έργο. Ένα πάντρεμα παλαιότερων και νεότερων συγγραφέων με αφετηρία την Ελλάδα του σήμερα.

Ο Κώστας Αρζόγλου δήλωσε :''Έχω ανάγκη να κάνω ένα είδος θεάτρου που να ξεπλένει τα κύτταρα μου, αλλιώς να πάω σπίτι μου...Να εξαφανιστώ." 

Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Αυτός και το Πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Ένας μονόλογος αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου άνθρωπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.                            

PICT0027.JPG

 

 

PICT0005.JPG

Ο συνάδελφος Γιάννης Γαβρίλης, που είδε πέρσι την παράσταση  ρώτησε τον Κώστα Αρζόγλου και την Βάνα Πεφάνη σχετικά με το "αλλιώς" που προσέγγιαν το κλασικό έργο του Ι. Καμπανέλλη

 

PICT0033.JPG

Ενώ η Βάνα Πεφάνη που έχει σκηνοθετήσει την παράσταση μας θύμισε την σημασία των σημείων στίξεως στα έργα του Ι. Καμπανέλη

PICT0026.JPG

Η παρουσίαση έκλεισε μελωδικά με την Έλενα Κοσμά να τραγουδά ζωντανά μπορείτε και εσείς να την απολαύσετε στα πλάνα που ακολουθούν. Η συνθέτης έχει γράψει την μουσική και για τις παραστάσεις να  “Να με θυμάσαι…”  και " Αυτός και το παντελόνι του" . 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2017

 “Να με θυμάσαι…” 

Καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

(εκτός Δευτέρας 10 Οκτώβριου)

Για 9 μόνο παραστάσεις

 

“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας  Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.

 

Έξι μονόλογοι και έξι τραγούδια, έξι απρόσμενες συναντήσεις, έξι εξομολογήσεις γυναικών που έγραψαν και γράφουν ιστορία. Έξι αφορμές για συγκίνηση και ελπίδα και γιατί όχι ,για μια καινούργια αρχή.

Γιατί είμαστε,  όσα έχουμε ζήσει και όσα έζησαν άλλοι πριν από μας. Είμαστε οι μνήμες και οι αναμνήσεις μας. Γιατί,  ότι θεωρείται αυτονόητο σήμερα, οφείλεται σε αγώνες άλλων ανθρώπων. Γιατί πρέπει να θυμάμαι για να μην ξεμακρύνω και εξαφανιστώ.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη – σκηνοθεσία - οργάνωση: Βάνα Πεφάνη

Συγγραφή κειμένων : Σοφία Βασιλαντωνάκη, Γιάννης Καρκανεβάτος, Ελευθερία Κόμη, Έλενα Κοσμά, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Βάνα Πεφάνη  

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Αφεντούλης

 

Παίζουν: 

Σιμόνη Γιαννάτου, Σοφία Μανωλάκου, Aurore Marion, Νικολίνα Μουαίμη, Βάνα Πεφάνη

 

Πιάνο-τραγούδι:Έλενα Κοσμά

Δευτέρα 3 έως Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 21.00 (εκτός Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) 

 

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

Απαραίτητη κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2130370342

 

 

«ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ»

του Ιάκωβου Καμπανέλλη

με τον Κώστα Αρζόγλου

σκηνοθεσία Βάνα Πεφάνη

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 

Από τις 14 Οκτωβρίου

Κάθε Παρασκευή  και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

 

Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

 

Ένας μονόλογος αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου άνθρωπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε. 

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε “ήθελε”, μα ποτέ δεν “μπόρεσε”…

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο “Αυτός”, άλλα γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. “Αυτός”, που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι “μέγα πλήθος”.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Μουσική: Έλενα Κοσμά- ORESTIS

Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Γιουρμετάκη - Ανδρέας Παπαδάκης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Κώστας Αρζόγλου, Πάνος Μπόρας

 

Μέρες και ώρες παραστάσεων 

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00

 

Τιμές εισιτηρίων: 

Γενική είσοδος:12 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ 

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

DELETE - PHOTO_1.JPG

«DELETE»

«Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη

«Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη

 

Έναρξη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

 

To «DELETE» είναι δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling.

To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη. 

 

Διαγραφή. Σωτηρία και θάνατος. Απόφαση και παραίτηση. Επιλογή και εξαναγκασμός. Σ’ αυτή τη δύσκολη ισορροπία κινούνται τα δύο έργα που συνθέτουν το Delete. 

.

«Επειδή το αδοκίμαστο και τ'απ'αλλού φερμένο δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο Μονόγραμμα.

Στο βραβευμένο έργο της Βάνας Πεφάνη, «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη», ότι έγινε διαγράφεται ίσως, με τη λέξη συγνώμη. 

Στα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη η διαγραφή παραμένει λεκές ανεξίτηλος, μια βρωμιά που απλώνει συνεχώς και καλύπτει τα πάντα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία - φωτισμοί:  Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης 

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίνα Μιάρη

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Βασίλης Αφεντούλης, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Τζίνα Μιάρη, Νικολίνα Μουαίμη, Ντέπυ Πάγκα, Βάνα Πεφάνη, Γιώργος Τσιάλος και Γιάννης Στεφόπουλος

 

Μέρες και ώρες παραστάσεων 

Δευτέρα: 21:00

Τρίτη: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων: 

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης:  110 λεπτά

 

 

parelasi.jpg

«Η Παρέλαση»

Της Λούλας Αναγνωστάκη

 

Από τις 26 Οκτωβρίου

Κάθε Πέμπτη στις 21.30

 

 

Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.

 

Δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται κλεισμένα σ’ ένα δωμάτιο. Από την πλατεία ακούγονται εμβατήρια και τυμπανοκρουσίες. Μέσα σ’ έναν ιστό αβεβαιότητας και αγωνίας που η συγγραφέας υφαίνει αριστοτεχνικά, τα αδέλφια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το δίχως άλλο θα γίνει παρέλαση κάτω από το σπίτι τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής, τα αδέλφια ανατρέχουν στο σκοτεινό τους παρελθόν και ανταλλάσσουν τραυματικές εμπειρίες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επικοινωνήσουν. 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Νίκος Δημητρόπουλος

Σκηνικά – κοστούμια: Λαλούλα Χρυσικοπούλου

Ήχος: Πάνος Τσεκούρας

Αφίσα: Δημοσθένης Γαλλής

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Ανθή Κάντα, Κωνσταντίνος Μακριδάκης 

 

Κάθε Πέμπτη στις 21.30

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ

Ανέργων – ατέλειες: 5 ευρώ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΟ»

Της Άννας Τριτσαρώλη

Σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 

 

Κάθε Σάββατο στις 11:00 και Κυριακή στις 11:00 & στις 13:00

 

Τον φετινό χειμώνα, με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο μέσα από τα δωμάτια του θεάτρου UNDERGROUND, οι μικροί θεατές, οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν τις διδακτικές περιπέτειες από το «ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΟ» και θα οδηγηθούν στο μαγικό, διαδραστικό και συμβουλευτικό ταξίδι των ηρώων του. Ένα ταξίδι στις αξίες, τα συναισθήματα και τη φαντασία!!

Θα επιβιβαστούν σε ένα roller coaster ξέφρενης πορείας και θα απογειωθούν μέσα από μουσική, χορό, χρώματα, γέλιο, συγκίνηση αλλά και διδάγματα που προσφέρει η παράσταση αυτή με οδηγό την εφευρετικότητα, την έμπνευση και την δημιουργικότητα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Τριτσαρώλη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Γιώργος Τσιάλος και Βίλλυ Τερτίπη

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Κώστας Αρζόγλου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Χαριτάτος 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Τέλης Καρανάνος

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αλεξάνδρα Σιάφκου

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Ηλίας Μαλισιώβας

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Νερίνα Καμπασάκη

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ: Μαρία Γιουρμετάκη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Γιώργος Τσιάλος, Καλή Δάβρη και η Νατάσα Κρητικού

 

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο: 11:00

Κυριακή: 11:00 & 13:00

 

Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά 

 

 

 

 

 

Video

Στις 18 Αυγούστου, το πιο όμορφο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, ένα αξέχαστο crazy girl, μας αφήνει για πάντα....

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία